Connect with us

Actual

(Foto și Video) Incendiu teribil în Mamaia. Clubul Bamboo a ars ca o torță

Maria Ionescu

Publicat

la

A fost noaptea de 13 august, marți. Și a fost teribilă pentru pompieri. În jurul orei 1.15, s-a dat alarma la ISU Constanța – se anunța că, în Mamaia, este un incendiu puternic la Clubul Bamboo.

În primele momente s-au deplasat la fața locului pentru a interveni nu mai puțin de 7 autospeciale de stingere și autoscara. Salvatorii au depus eforturi susținute pentru stingere.

În plus, au mai fost trimise în sprijin două autospeciale de stingere de la servicii private.

În scurt timp au fost realizate și echipe de căutare și au stabilit că nu sunt victime. Focul a izbucnit din cauza unui aragaz lăsat nesupravegheat în clubul închis.

La ora 5.00 mai erau mici focare și se lucra pentru lichidare. La această oră incendiul este stins. Cu toate acestea, la fața locului au mai rămas 4 mașini la supraveghere.

Update: La ora actuală mai sunt 3 mașini de stingere la fața locului, care lucrează pe sub dărâmături pentru stingerea eventualelor focare.

Iată câțiva dintre pompierii care au intervenit întreaga noapte. Dimineață mai aveau puterea de a zâmbi:

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Constanța: 3 anchete sunt în derulare după evenimentul de azi de la Liceul Călinescu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, inspectorul școlar general al ISJ Constanța, Mihai Sorin, a precizat că, împreună cu alți reprezentanți ai Inspectoratului  s-a deplasat astăzi la Liceul Teoretic „George Călinescu”, solicitând informații cu privire la incidentul care a avut loc în unitatea de învățământ.

Reamintim că, la ora 7.50 a dimineții, un elev de clasa a VI-a de la liceul respectiv s-a aruncat de la o fereastră situată la etajul 2, de pe holul instituției.

Copilul a căzut în curtea liceului, a suferit multiple traumatisme, iar acum este în stare gravă la spital.

Mihai Sorin a precizat că s-au purtat discuții cu directorul, cu directorul adjunct al unității de învățământ, cu dirigintele clasei și cu consilierul școlar și s-au vizualizat înregistrările video.
S-a constituit o comisie de verificare a IȘJ, iar ancheta se află în curs de desfășurare.

În paralel, există anchete în derulare ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și ale Inspectoratului Județean de Poliție Constanța.

Potrivit profesorului Mihai Sorin, în permanență s-a ținut legătura cu Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, pentru a se cunoaște starea de sănătate a minorului.

”La sosirea echipajului SMURD, copilul era conștient. Din ceea ce ni s-a precizat din partea spitalului, a fost, de asemenea, conștient pe parcursul întregii zile. A suferit mai multe traumatisme și este monitorizat. Mai multe detalii de ordin medical vă pot da reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța.”, a precizat prof. Mihai Sorin.

El a precizat că a făcut recomandări, printre care se numără asigurarea sistemului de închidere a ferestrelor, cu scopul de a optimiza siguranța elevilor, consilierea individuală și de grup a elevilor, consilierea părinților.

”Vom reveni cu detalii în momentul în care anchetele se vor finaliza și vom avea datele concludente cu privire la acest caz.”, a precizat Mihai Sorin, inspector școlar general.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Apel umanitar! Copilul care s-a aruncat de la etajul 2 al liceului Călinescu are nevoie de sânge

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

După cum v-am informat în cursul acestei dimineți, un băiat în vârstă de 12 ani, elev al Liceului George Călinescu din Constanța s-a aruncat pe geam de la etajul al 2-lea al instituției de învățământ.

Din fericire, băiatul a scăpat cu viața din această încercare teribilă, dar continuă să fie în pericol. Se pare că medicii vor fi nevoiți să îl supună mai multor intervenții chirurgicale.

Iată ce apel umanitar a fost lansat în urmă cu puțină vreme pe Facebook:

”Apel umanitar!!!
Dacă cunoașteți persoane care în mod curent donează sânge rog distribuiți. Este nevoie de sânge pentru minorul C. Stefan Alexandru, internat la etajul 9 terapie intensivă în Spitalul Județean Constanța. Copilul va fi supus mai multor intervenții chirurgicale ca urmare a căderii de la etajul 2 al colegiului Călinescu.”

Dramă la un liceu din Constanța. Un elev s-a aruncat pe geam, de la etajul 2

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Atenție la îmbolnăviri. A debutat sezonul gripal

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Victor Costache, ministrul Sănătății a solicitat specialiștilor în sănătate publică un Plan de acțiune, suplimentar, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor prin gripă, precum și pregătirea unui set de măsuri pentru intervenția sistemului de sănătate publică în cazul apariției îmbolnăvirilor cauzate de noul coronavirus.

În acest context, un grup de specialiști în sănătate publică, boli infecțioase și microbiologie se va întâlni mâine sub coordonarea dr. Nelu Tătaru, secretar de stat pentru a propune ministrului Sănătății măsurile ce se impun, în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Reamintim că, în săptămâna trecută s-a înregistrat debutul sezonului gripal (rata pozitivitatii pentru virus gripal la cazurile testate a fost peste 25% pentru acelaşi subtip), iar specialiștii se așteaptă în perioada următoare la o circulație mai intensă a virusurilor gripale.

Până la data de 12.01.2020 au fost vaccinate antigripal 1.427.519 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit gratuit în cadrul campaniei Ministerului Sănătății.

Ministerul Sănătății atrage atenția că, odată cu începerea cursurilor în unitățile de învățământ numărul cazurilor de îmbolnăvire ar putea crește. O importanță majoră o reprezintă triajul efectuat de către cadrele didactice în clasă, la prima ora de curs, pentru evitarea riscului apariției de focare în colectivități.

Astăzi, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a luat decizia de a recomanda suspendarea cursurilor, pentru o perioadă de 3 zile, în clase din 9 unități de învățământ din București.

De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă.

Medicația antigripală (antivirală) se administrează la indicația medicului.

Au fost luate și primele măsuri în ceea ce privește noul coronavirus. INSP a trimis direcțiilor de sănătate publică definiția de caz pentru a putea fi informate unitățile sanitare de la nivel național. De asemenea, în colaborare cu MAE, au fost emise atenționări de călătorie.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: