Connect with us

Societate

(foto) Tuzla. Demersuri pentru înscrierea localității în rândul stațiunilor turistice

Published

on

Una dintre cele mai frumoase zone de plajă la Marea Neagră este Tuzla. De câțiva ani, turiștii vin aici să profite de liniștea zonei de plajă, de un nisip curat și de o apă ce are culoarea smaraldului. Din păcate, autoritatea locală nu beneficiază de fondurile necesare în vederea promovării turismului, însă primarul comunei Tuzla, Reșit Taner, a declarat pentru “Ordinea.ro” că se fac demersuri susținute pentru ca localitatea să devină una turistică de interes național. Toate acestea au un singur scop, respectiv includerea localității în programele naționale de promovare a turismului. Fondurile pentru implementarea proiectelor din turism sunt cele care lipsesc, potrivit declarațiilor primarului Taner.

“Se lucrează în această perioadă la asfaltarea a două străzi și una care duce spre mare, cu fonduri de la administrația locală. Vorbim despre un proiect care costă în jur de 100.000 de euro. Concret, avem în curs de derulare un proiect care cuprinde două străzi de asfaltat, un drum către Marea Neagră, scopul fiind acela de a asigura turiștilor infrastructură de calitate pentru vacanțele lor. Iubitorii de liniste la malul Mării Negre, pe litoralul românesc trebuie să știe că se face plajă la Tuzla și avem și salvamari. Din an în an creștem ca număr de turiști, cu toate că Tuzla nu este prinsă ca stațiune. Cu siguranță, dacă localitatea noastră ar fi avut acest statut, am fi fost cuprinși în programele de reabilitare a plajelor, conform legislației. Sperăm ca în anii următori să putem avea rezultatele pe care noi ni le dorim. Trebuie să facem ca Tuzla să fie stațiune. Altfel, pierdem și rămânem în urmă. Doar în aceste condiții vom putea beneficia de proiectele pe care orice stațiune le poate implementa. Natura ne-a înzestrat, noi trebuie doar să promovăm”, a declarat primarul Reșit Taner pentru ziarul nostru.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!