Conecteaza-te cu noi
OVIDIUS

Societate

(FOTO) Universitatea Ovidius va avea propria centrală fotovoltaică prin care va produce energie verde

Published

on

contract uoc

Luni, 15 iulie, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Dezvoltarea unei centrale fotovoltaice pentru producerea de energie electrică din surse regenerabile în vederea asigurării autoconsumului pentru Universitatea Ovidius din Constanța (UOC)”, de către ministrul Energiei, Sebastian-Ioan Burduja, și rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu.

Valoarea totală a investiției finanțate în cadrul proiectului, prin Fondul pentru modernizare, Programul-cheie 1: Surse regenerabile de energie și stocarea energiei – Sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entități publice, este 861.763,23 de Euro (4.287.616,76 de lei).

Obiectivul proiectului este reprezentat de realizarea, până la data de 31.12.2026, a unei unități de producție a energiei electrice din surse solare, cu scopul reducerii dependenței de sursele energetice externe. Centrala fotovoltaică va avea o putere instalată unitară de 677,16 kWp / 660,00 kWAC, prin care, se estimează, va fi obținută o producție netă de energie primară de 67,87 t.e.p./an din surse regenerabile, adică o producție netă totală de energie electrică de 14.915,75 MWh într-o perioadă de 20 de ani. Practic, în primul an de funcționare, va fi asigurată o producție netă de energie electrică totală de 745,79 MWh/an, reprezentând 98,97% din necesar.

Un alt rezultat al acestui proiect vizează reducerea amprentei de carbon a UOC prin  reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 9.126,95 tone de CO2 echivalent într-o perioadă de 20 ani.

Proiectul presupune amplasarea unor sisteme fotovoltaice pe acoperișurile corpurilor A și B din campusul universitar (Aleea Universității, nr. 1), precum și pe căminele studențești FN1 și FN2 (Aleea Studenților, nr. 1A).

„Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii și capacităților de care dispune Universitatea Ovidius din Constanța, alături de investițiile inteligente în tehnologii energetice reprezintă obiective de mare importanță pentru instituția noastră. Obținerea finanțării pentru instalarea unei centrale fotovoltaice în vederea producerii de energie electrică din surse regenerabile și pentru montarea de panouri fotovoltaice va contribui în mod decisiv la trecerea către un stadiu avansat al independenței energetice a universității. Alături de finanțările consistente obținute prin PNRR, pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale pentru învățământul dual, UOC își reafirmă rolul de catalizator al dezvoltării socio-economice din regiune, pe termen mediu și lung.”, precizează conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, rectorul UOC.

Simulare amplasare sisteme fotovoltaice ()

Simulare amplasare sisteme fotovoltaice ()

Simulare amplasare sisteme fotovoltaice () ()

Simulare amplasare sisteme fotovoltaice 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions