Conecteaza-te cu noi

Actual

(foto) Vicepremierul Raluca Turcan a venit la Constanța să îl instaleze manager la Spitalul Județean pe doctorul Tofolean

Published

on

Doctorul Ioan Tofolean a semnat, miercuri, 11 noiembrie, contractul privind preluarea managementului Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Deși, există informații conform cărora medicul Tofolean se va așeza pe scaunul de manager al unității medicale din Constanța pe 16 noiembrie, rocada PSD – PNL de la cea mai mare unitate medicală din județul Constanța a fost făcută în prezența vicepremierului Raluca Turcan și a ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

“Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Constanța va beneficia de finanțare de peste 12 milioane de euro, din bani europeni, pentru prevenție și pentru dotări. Am participat astăzi, alături de ministrul Marcel Boloș, la semnarea contractului de finanțare pentru un nou program de screening al cancerului colorectal, în valoare de 23,7 milioane de lei. Prin acest proiect, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța va asigura servicii medicale de depistare precoce, diagnostic rapid și intervenții pentru 50 000 de beneficiari. Continuăm, astfel, seria programelor de screening pentru afecțiuni oncologice finanțate din bani europeni, suma totală alocată acestora, la nivel național, fiind de 117 milioane de euro pentru 350 000 de beneficiari. Un al doilea contract de finanțare de care va beneficia Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Constanța vizează decontarea achizițiilor de aparatură medicală în valoare de 7,5 milioane de euro, tot din bani europeni. În total, la nivelul județului Constanța au fost depuse 9 astfel de cereri de decontare în valoare de 37,5 milioane de euro. La nivel național, bugetul alocat achiziționării de aparatură pentru spitale este de 1,2 miliarde de euro și au fost depuse 297 cereri de decontare”, preciezază vicepremierul Raluca Turcan.

Campanie electorală fiind, nu au lipsit de la eveniment nici liderii PNL din județul Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, și Septimiu Bourceanu, prim-vicepreședintele organizației liberalilor constănțeni. De asemenea, de la eveniment nu a lipsit și noul președinte al CJ Constanța, liberalul Mihai Lupu.

La conferința de presă a fost prezent și dr. Cătălin Grasa, fostul de acum șef al Spitalului Județean Constanța.

În județul Constanța, vicepremierul Turcan a mai avut întâlniri cu Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța și s-a deplasat la Mangalia pentru a semnat un contract pe fondul combaterii efectelor pandemiei de coronavirus.

sursa foto: Facebook / Raluca Turcan

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions