Connect with us

Actual

(foto) Vicepremierul Raluca Turcan a venit la Constanța să îl instaleze manager la Spitalul Județean pe doctorul Tofolean

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Doctorul Ioan Tofolean a semnat, miercuri, 11 noiembrie, contractul privind preluarea managementului Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Deși, există informații conform cărora medicul Tofolean se va așeza pe scaunul de manager al unității medicale din Constanța pe 16 noiembrie, rocada PSD – PNL de la cea mai mare unitate medicală din județul Constanța a fost făcută în prezența vicepremierului Raluca Turcan și a ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

“Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Constanța va beneficia de finanțare de peste 12 milioane de euro, din bani europeni, pentru prevenție și pentru dotări. Am participat astăzi, alături de ministrul Marcel Boloș, la semnarea contractului de finanțare pentru un nou program de screening al cancerului colorectal, în valoare de 23,7 milioane de lei. Prin acest proiect, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța va asigura servicii medicale de depistare precoce, diagnostic rapid și intervenții pentru 50 000 de beneficiari. Continuăm, astfel, seria programelor de screening pentru afecțiuni oncologice finanțate din bani europeni, suma totală alocată acestora, la nivel național, fiind de 117 milioane de euro pentru 350 000 de beneficiari. Un al doilea contract de finanțare de care va beneficia Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Constanța vizează decontarea achizițiilor de aparatură medicală în valoare de 7,5 milioane de euro, tot din bani europeni. În total, la nivelul județului Constanța au fost depuse 9 astfel de cereri de decontare în valoare de 37,5 milioane de euro. La nivel național, bugetul alocat achiziționării de aparatură pentru spitale este de 1,2 miliarde de euro și au fost depuse 297 cereri de decontare”, preciezază vicepremierul Raluca Turcan.

Campanie electorală fiind, nu au lipsit de la eveniment nici liderii PNL din județul Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, și Septimiu Bourceanu, prim-vicepreședintele organizației liberalilor constănțeni. De asemenea, de la eveniment nu a lipsit și noul președinte al CJ Constanța, liberalul Mihai Lupu.

La conferința de presă a fost prezent și dr. Cătălin Grasa, fostul de acum șef al Spitalului Județean Constanța.

În județul Constanța, vicepremierul Turcan a mai avut întâlniri cu Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța și s-a deplasat la Mangalia pentru a semnat un contract pe fondul combaterii efectelor pandemiei de coronavirus.

sursa foto: Facebook / Raluca Turcan

Comments

comments

Actual

Cod PORTOCALIU de ploi în Dobrogea

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă o avertizare nowcasting Cod portocaliu de furtună pentru localităţi din judeţul Constanţa, valabilă de la ora 14:00. Potrivit meteorologilor, în intervalul de valabilitate: 13 iunie, ora 14:00 – 13 iunie, ora 23:00, vor fi fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată. Zone afectate: Dobrogea. În județele Tulcea și Constanța, cu precădere în zona litoralului, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Trupul neînsuflețit al unui comandant român de navă nu poate fi repatriat. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Trupul neînsuflețit al unui comandant de navă român decedat la bord nu poate fi repatriat pentru a putea primi obiceiurile creștine de înmormântare acasă.

Comandantul Sandu Dan a decedat pe nava Vantage Wave sub pavilion Liberia pe data de 19 Aprilie 2021, la 4 zile după ce nava a părăsit un port de încărcare din India.

Potrivit Comitetului Executiv al Sindicatului Liber al Navigatorilor, bărbatul s-a simțit rău și cel mai probabil a suferit un infarct miocardic fatal pe un fond de îmbolnăvire încă necunoscut. Armatorii navei au încercat fără succes să trimită corpul neînsuflețit către țară dar fara succes deși a tranzitat pentru acest lucru Singapore, Taiwan, S.Korea, Malaysia, Vietnam, chiar și Japonia.

Nava a ajuns pe 7 mai 2021 la destinație, în China, dar autoritățile încă nu au lăsat-o să intre la operare nici până astăzi.

S-au făcut până acum toate demersurile posibile, Ambasada noastră la Beijing, ITF România, compania și agenții navei din China, clubul de asigurare, Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada Chinei la București, avocați și consilieri ministeriali, politicieni.

Până acum, lucrurile nu au putut fi rezolvate și ce e și mai rău, echipajul a început să raționalizeze alimentele și apa pentru că autoritățile chineze refuză orice interacțiune cu această navă.

Trupul neînsuflețit al comandantului Sandu Dan se află în camera frigorifică a navei  din 19 aprilie în pofida faptului că toate autoritățile, organismele, organizațiile internaționale și naționale au fost alertate până în acest moment.

”China se pare că este într-o frică pandemică pentru ca noua tulpină indiană Covid-19 să nu se răspândescă în acestă țară. Sindicatul Liber al Navigatorilor face un apel la președintele României pentru a interveni pe căile oferite de acestă demnitate și a găsi o modalitate de a debloca acest caz deosebit.”, precizează Adrian Mihălcioiu, lider al SLN.

”Navigatorii sunt lucrători esențiali în transportul internațional, prin activitatea lor economia mondială este stabilă în acest context pandemic extraordinar și merită respectul cuvenit pentru ca măcar rămășitele pământești ale celor care, iată, sunt răpuși fiindcă își desfășoară activitatea prin țări și locuri periculoase (vezi India) să poată fi returnate familiilor în orice condiții.

Familia și noi nu vrem decât ca Dumnezeu să îi poată odihni și trupul în pace!”, au precizat reprezentanții Comitetului Executiv al SLN.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Explozii în subteran, în zona Far din Constanța. Arde cu flacără din pământ

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, pompierii militari au fost solicitați pe strada Aurora din Constanța, în zona Far. Au fost patru apeluri pe numărul de urgență 112, prin care locatarii anunțau un incendiu în subteran, posibil de la o acumuare de gaze. Arde cu flacără din pământ, la o distanță de aproximativ 2 metri de un bloc, iese fum.

La fața locului intervin pompierii Detașamentului port, cu două echipaje de intervenție.

De asemenea, au fost așteptate și echipaje din partea Distrigaz.

Din fericire, la ora actuală nu mai există flacără.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: