Connect with us

Politica

(foto + video) Asfaltările lui Negoiță. Reabilitată în primăvară, o stradă din Cernavodă pune în pericol viața cetățenilor

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Conducerea administrației locale din Cernavodă anunța în primăvară, cu surle și trâmbițe, un program amplu de reabilitare a străzilor din oraș.

“Odată cu venirea primăverii, în orașul Cernavoda se derulează mai multe lucrări.
Prin Programul lucrări de întreținere parte carosabilă și trotuare pe anul 2018, Primarului orașului Cernavoda, Liviu -Cristian Negoiță și-a propus înlocuirea covorului asfaltic deteriorat de pe mai multe străzi din oraș.
Astfel că, în aceste zile, după multi ani, pe strada Medgidiei, sectorul de drum cuprins între Campus și Unitatea 2, pe o suprafață de aproximativ 6000mp se efectuează lucrări de întreținere a părții carosabile cu covoare asfaltice scurte.
Fiind vorba de o suprafață mare, dar și de o zonă în care traficul este intens, se lucrează pe mai multe fronturi astfel încât disconfortul din trafic să fie minim. La unele porțiuni se decopertează în timp ce pe suprafețele ce au fost deja decoperate și frezate, astăzi 25.04.2018 a și început turnarea asfaltului”, comunica primarul în primavara acestui an.

Astfel, primarul Liviu Negoiță a cuprins în lista străzilor pentru care au fost alocate fonduri pentru reabilitare și strada Mircea cel Bătrân.

“Prin Programul lucrări de întreținere parte carosabilă și trotuare pe anul 2018, strada pe care se efectuează lucrări de întreținere în acest moment este Mircea cel Bătrân, unde intreaga suprafață de 5228mp a fost frezată îndepărtându-se stratul de asfalt uzat. Toată suprafața se aduce la același nivel pentru a putea turna în zilele următoare stratul de covor asfaltic. De asemenea, se ridică la cotă căminele de vizitare și receptorii pluviali”, informa primarul Negoiță în data de 20 aprilie a.c. și însoțea aceste precizări cu mai multe fotografii.

 

Patru zile mai târziu, edilul anunța că lucrările de întreținere carosabil de pe str.Mircea cel Bătrân se apropie de final

“Lucrările de întreținere ce au loc pe strada Mircea cel Bătrân din orașul Cernavoda se apropie de final.
După turnarea stratului pentru aducerea la același nivel a carosabilului, sâmbata, 21.04.2018 a început asfaltarea suprafeței de 5228mp.
Azi, 24.04.2018, mai multe utilaje se află pe stradă unde întreaga echipă lucrează intens pentru terminarea lucrării ce derulează prin ”Programul lucrări de întreținere parte carosabilă și trotuare pe anul 2018”” și se mândrea cu rezultatul.

Cum arată la… patru luni de la finalizarea lucrărilor de întreținere a carosabilului strada Mircea cel Bătrân din Cernavodă?

Iată imaginile:

 

Concluziile vă aparțin!

Notă! Primarul Liviu Negoiță nu a răspuns apelurilor venite din partea ziarului nostru pentru a lămuri situația străzii care pune în pericol viețile cetățenilor. Pentru o informare corectă a locuitorilor orașului Cernavodă, luni, 27 august a.c., “Ordinea.ro” va solicita un punct de vedere oficial cu privire la acest aspect. De asemenea, prin același document vom solicita și iformații privind valoarea lucrărilor, cu mențiunea că, în nicio informare publică a acestor lucrări, administrația a cărei activitate este coordonată de Liviu Negoiță, nu a făcut referire la banii cheltuiți.

Comments

comments

Politica

Ce spune Stelian Ion (USR) despre discuțiile cu PNL pentru formarea unei alianțe la Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion, a prezentat, astăzi, care este stadiul negocierilor cu PNL pentru formarea unei alianțe în Consiliul Local Municipal Constanța. USR-istul a punctat că discuțiile cu liberalii sunt pe ultima sută de metri și că așteptă un răspuns de ceva vreme un răspuns din parte liberalilor și a primarului ales Vergil Chițac.

„Nu s-au încheiat negocierile și va trebui să reluăm discuțiile și să insistăm pentru că lucrurile trebuie negociate și cântărite bine și noi nu suntem de acord cu modul heirupist de lucru. Noi ne-am făcut temele și am dat semnalul către colegii din PNL și așteptăm răspuns din parte lor“, a spus Stelian Ion.

Întrebat de ce merg greu discuțiile, parlamentarul USR a spus că este posibil să fie și din pricina faptului că alegerile locale sunt foarte aproape de parlamentare și sunt multe treburi organizatorice, însă un răspuns mai bun poate fi oferit de către cei de la PNL. Stelian Ion a afirmat că din partea USR și PLUS există toată deschiderea de a face o echipă bună care să facă treabă pentru oraș. El a spus că în afară de discuțiile legate de posturi, mai trebuie vorbit de atribuții, de viziune și de îngemănarea proiectului USR-PLUS „Constanța Renaște“ cu programul PNL.

„Noi am îngemănat cele două programe și așteptăm un răspuns din partea celor de la PNL“, a spus Stelian Ion.

Întrebat dacă s-a întâlnit cu primarul ales Vergil Chițac pentru a discuta despre colaborare, Stelian Ion a afirmat că acesta nu a venit la nicio întâlnire.

„Nu cunoaștem exact motivele pentru care Vergil Chițac nu a venit, dar aceasta nu este o problemă pentru că au fost reprezentanții PNL. Dar cred că este bine să se întâlnească cu echipa pentru că sunt consilieri cu care va lucra patru ani“, a mai afirmat Stelian Ion.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Alianța USR-PLUS Constanța a depus listele cu candidați la alegerile parlamentare

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

USR Constanța și PLUS Constanța au depus, astăzi, candidații la alegerile parlamentare. În urma protocolului semnat, USR și PLUS vor forma o alianță electorală pentru alegerile ce vor avea loc pe data de 6 decembrie 2020. La Camera Deputaților, lista este deschisă de Stelian Ion, iar la Senat de Remus Negoi.

Listele de candidați ai Alianței USR-PLUS la Constanța sunt următoarele:

CAMERA DEPUTAȚILOR

Stelian Ion – USR

Cristina Rizea – PLUS

Dumitru Caragheorghe – USR

George Gima – USR

Florin Stoian – PLUS

Valentin Jalbă – USR

Iulian Călin – PLUS

Mihai Constantin – USR

Dumitru Paris – USR

Mircea Fustașu – USR

Alexandru Bunghez – USR

SENAT

Remus Negoi – USR

Sorin Andrei – PLUS

Florin Timofte – USR

Doina Muțiu – PLUS

Ramona Dinu – USR

Ștefan Bitoleanu – USR

Adrian Burlibașa – USR

„În acest moment se poate spune că noi construim și demolăm în același timp. Construim pentru că orice participare a noastră a USR-PLUS, începând cu 2016, reprezintă încă o piatră pusă la temelia acestei construcții, și demolăm pentru că unul dintre motivele pentru care ne-au făcut să intrăm în politică a fost acela al de pesedizării și aruncării la groapa de gunoi a vechilor obiceiuri politice. Avem candidați care pot participa la guvernarea României, care au și pregătirea necesară.“, a declarat Remus Negoi.

„Alegerile parlamentare reprezintă un moment decisiv. Este foarte important ca lumea să se prezinte la vot, pentru că după 30 de ani este o mare șansă să schimbe direcția, să scape de apucăturile vechi, cu reflexe comunistoide, de deprinderile vechilor partide și să meargă spre o variantă europeană, spre o variantă deschisă și transparentă de guvernare…Oferta noastră este una foarte bună, iar în programul nostru „O Românie fără hoție“ ne bazăm pe idee de a face curat, de a face ca legea să fie aplicată. De asemenea, este foarte important să lucrăm și la partea de construcție și trebuie să venim cu programe economice care pot fi găsite în programul nostru de guvernare. La Constanța avem o echipă foarte bună, selectată democratic în partid, prin votul membrilor. Nu a venit nimeni să pună cu pixul pe vreun candidat și să interfereze asupra alegerii membrilor în această filială. Sunt oameni onești și foarte bine pregătiți în domeniile lor“, a spus Stelian Ion.

Acesta a spus că se așteaptă la o campanie aprinsă, însă își dorește să se vorbească mai mult de proiecte și oameni și să nu se mai meargă pe linia de manipulare de la locale, de atacuri personale.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

După lupte crâncene, PSD Constanța a depus listele pentru alegerile parlamentare

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Liderii PSD Constanța s-a prezentat, joi, la Biroul Electoral de Circumscripție din municipiul Constanța pentru a depune listele aferente participării la alegerile poarlamentare programate să se desfășoare în data de 6 decembrie a.c.

Astfel, Felix Stroe, președintele PSD Constanța, Marius Horia Țuțuianu, fostul șef al Consiliului Județean Constanța și Lucian Lungoci, șeful Regiei Județene de Drumuri și Poduri Constanța și secretar executiv al PSD Constanța, au venit la BEC cu dosarele care conțineau candidaturile pentru Parlament. Fără a face declarații presei, au părăsit locația în scurt timp.

Într-un final, PSD Constanța vrea să trimită în parlament pe următorii:

Senat

 1.  Felix Stroe
 2. Liviu Brăiloiu
 3. Dan Georgescu
 4. Mărioara Cojoc
 5. Mariana Gâju
 6. Gheorghe Manta
 7. Gabriela Iacobici

Camera Deputaților

 1. Horia Țuțuianu
 2. Cristina Dumitrache
 3. Lucian Lungoci
 4. George Vișan
 5. Costin Răsăuțeanu
 6. Neculai Tănasă
 7. Luminița Vlădescu
 8. Adriana Gheorghe
 9. Marilena Dragnea
 10. Silviu Gârea
 11. Nicolae Roșu
 12. Ana-Maria Oprea
 13. Mihalache Mușat
 14. Florin Chelaru

sursa foto: constanta.info

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: