Connect with us

Politica

(FOTO-VIDEO) Constanța. Cum vrea să transforme PRO România zona Far: parcări, spații verzii și zone de recreere

Publicat

la

Candidatul PRO România la funcția de primar al Constanței, Mircea-Titus Dobre, a continuat să prezinte, așa cum a obișnuit de câteva săptămâni, proiecte pe care ar dori să le implementeze în cazul în care la cârma administrației publice locale. De data aceasta, Mircea Dobre a venit cu propuneri pentru zona Far, unde candidatul PRO România propune nu mai puțin de cinci proiecte, care ar duce la reconfigurarea totală a zonei.

„Când venim dinspre Gară pe șoseaua Mangaliei, vizavi de complexul Abator, în zona Aleii Portul Nou, există o zonă, o bătătură mai exact, unde trebuie amenajat un miniparc în suprafață de 1.266 de metri pătrați și o parcare supra etajată cu 178 de locuri. Un alt proiect va fi după benzinăria de la intersecția cu strada Caraiman propunem o parcare supra etajată cu o terasă circulabilă și 220 de locuri de parcare, după această zonă urmează un spațiu unde Primăria spune că este deja amenajată, dar trebuie regândită în condițiile în care suprafața este destul de mare, de 2.168 de metri pătrați. Cel mai important proiect din zona vizează Piațeta Far, unde este o suprafață de 10.172 de metru pătrați, unde aveau cele mai multe mitinguri electorale în istoria Constanței de până în 2016. Trebuie regândit acel parc, deoarece arată deplorabil și cred că nu s-a mai făcut nimic în el de peste 15 ani. Dar, în afară de reamenajarea parcului de la Far, se poate realiza o parcare sub formă de L care este pe lungimea blocurilor și se pot realiza 212 locuri de parcare“, a spus Mircea Dobre.

Candidatul PRO România a spus că a avut foarte multe mesaje din spațiul public, potrivit cărora nu se pot realiza parcări subterane în municipiul Constanța din cauza unor așa-zise studii.

„Trebuie să menționez și să subliniez un lucru. Există tehnologie în alte țări, care fac parcări sub nivelul mării. Pe lângă asta, există foarte multe investiții private, finalizate, privind amenajarea de parcări subterane pe trei nivele     . Se pot devia toate țevile, toate cablurile și nu există niciun fel de impediment în realizarea de parcări subterane. Dar, trebuie să existe bunăvoință și bună-credință. Din păcate, cel care astăzi candidează la Consiliul Județean din partea PSD și a fost șeful candidatului PSD la Primăria Constanța și actualului șef de CJ nu a știu să gestioneze.“, a spus Dobre.

Candidatul PRO România subliniază că proiecte pentru cartierele Constanței, ca soluții la problemele reale cu care locuitorii orașului se confruntă:

–           Aglomerații de masini și cartierele duc lipsa de locuri de parcare amenajate.

–           Trotuarele destinate pietonilor sunt ocupate de masini, împiedicând circulația în condiții de siguranță a oamenilor

–           Spațiile verzi din apropierea blocurilor de locuințe sunt neîntreținute

–           Lipsa unor zone publice deschise de cartier (piațete)

–           Zonele de ghene pentru pubelele de gunoi sunt insalubre.

„Echipa Pro România Constanța vine cu mai multe proiecte și soluții pentru a îmbunătăți condițiile de viață ale constănțenilor. Acestea sunt:

–           Construirea de parcări și realizarea de spații verzi

–           Resistematizarea căilor de circulație auto și pietonale care nu satisfac condițiile minime de circulație în interiorul cartierului.

–           Realizarea de ghene de tip îngropat pentru colectarea gunoiului menajer

–           ÎNTREȚINEREA ȘI PROTEJAREA SPATIILOR VERZI CARE MAI EXISTĂ, Refacerea spațiilor verzi pierdute din preajma blocurilor și redarea trotuarelor pietonilor, pentru siguranța deplasărilor în cartier.“, spun cei de la PRO România.

Iată care sunt propunerile lui Mircea Dobre pentru zona Far

Proiect 1 – Amenajare Parc zona Far 10 472mp–cu parcare subterana -212 locuri de parcare

Proiect 2 – Parcare supraetajata D+P+2E+Terasa circulabila – 220 locuri de parcare in apropierea Străzii Caraiman.

Proiect 3 – Reabilitare loc de joacă pentru copii + terenuri de sport în aer liber – în suprafață de 2.168 mp

Proiect 4 – Amenajare spațiu verde compact în suprafață de 1.246 mp între blocuri – Aleea Portul Nou

Proiect 5 – Parcare supraetajata D+P+2E+Terasă circulabilă – 178 locuri de parcare – Aleea Portul Nou

Cum ar trebui să arate Constanța în viziunea lui Mircea-Titus Dobre

A fost ministru al Turismului. Și încă un ministru bun, căruia i se datorează voucherele de vacanță sau proiectul de extindere a Delfinariului din Constanța, un masterplan de dezvoltare la nivel național și un proiect coerent de lege pentru această industrie atât de importantă la malul mării. Mircea Dobre – căci despre el este vorba – candidează acum la Primăria Constanța. O face în baza unui program de resistematizare a orașului, cu soluții punctuale pentru toate cartierele. Un material electoral comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța, executat de Asociația Puterea Civică – portal www.ordinea.ro, CMF: 21200010.Mai multe detalii, aici:https://www.ordinea.ro/foto-constanta-cum-vrea-sa-transforme-pro-romania-zona-far-parcari-spatii-verzii-si-zone-de-recreere/

Publicată de Ordinea.Ro pe Joi, 3 septembrie 2020

  • Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța
  • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
  • CUI mandatar financiar coordonator: 21200010

Comments

comments

Politica

Judecătorul Cristi Danileț, exclus pentru a doua oară din magistratură. Stelian Ion: „Derapajul CSM este foarte grav“

Publicat

la data de

Scris de

Judecătorul Cristi Dănileț a fost exclus a doua oară din magistratură, de această dată pentru activitate politică, decizia fiind luată, astăzi, de Consiliul Superior al Magistraturii. Aceeași instituție a stabilit și pe 13 decembrie 2021, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Dănileţ pentru ”manifestări pe reţelele de socializare”. Dănileț susține că ONG-urile din care face parte nu fac politică, iar Consiliul Superior al Magistraturii nu ar fi competent să stabilească ce este o formațiune politică.

O reacție pe această temă a avut-o și fostul ministru al Justiției Stelian Ion.

„De fapt, nici de data asta, judecătorul Danileț nu a avut basca potrivită: apără independența magistraților, apără supremația dreptului european, este împotriva plagiatorilor din justiție și a legilor care permit hărțuirea magistraților.

Judecătorul nu face parte din niciun partid politic, ci doar din organizații neguvernamentale (ONG), dar pentru majoritatea din CSM acestea sunt „formațiuni politice”.

Derapajul CSM este foarte grav. De-a lungul timpului, CSM a fost încurajat, tacit sau printr-o atitudine de non-combat, și de ministrul Cătălin Predoiu, care a pactizat cu echipa antireformistă din CSM, a tăcut când magistrații care au protestat față de legile lui Dragnea și OUG 13 au fost pe rând luați în vizor de Inspecția Judiciară și care este mai mult preocupat de cum să-și păstreze funcția.

Cătălin Predoiu, care și-a clădit cariera politică pe cărămizile Elenei Udrea, este membru de drept al CSM și sub ochii lui se duce o veritabilă vânătoare de vrăjitoare împotriva magistraților curajoși.“, spune Stelian Ion.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Băsescu, SOMAT să părăsească vila de protocol în care stă

Publicat

la data de

Scris de

Regia Autonomă „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” (R.A.-A.P.P.S.) tramsmite, astăzi, într-un comunicat oficial, că luni a expirat termenul în care fostul preşedinte Traian Băsescu trebuia să elibereze vila de protocol, iar fostul Preşedinte al României a fost notificat de acest lucru. Regia spune că, în condiţiile în care nu se va da curs notificării în sensul eliberării reşedinţei oficiale, vor demara procedurile de evacuare.

„Prin notificarea Regiei Autonome „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (R.A.-A.P.P.S.) din data de 28.03.2022, Dlui. Traian Băsescu, beneficiarul contractului nr. 1.905/19.02.2015 având ca obiect folosința gratuită a imobilului- reședință oficială situat în București, Str. Gogol nr. 2, sector 1, i s-a comunicat faptul că în termenul prevăzut de lege de 60 de zile de la încetarea contractului, atât Dumnealui, cât și membrii familiei au obligația de a elibera și de a preda reședința oficială.

În data de 23.05.2022 s-a împlinit termenul legal de 60 de zile în care Dl. Traian Băsescu avea obligația de a elibera și preda imobilul situat în București, Str. Gogol nr. 2, sector 1.

Întrucât imobilul menționat nu a fost eliberat și predat către R.A.-A.P.P.S., fostul Președinte al României a fost notificat, în acest sens, prin executor judecătoresc.“, notează RAAPPS în comunicat.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, astăzi, la ieşirea din vila de protocol, că nu s-a mutat încă pentru că nu este gata apartamentul pe care l-a achiziţionat.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Cine își poate amâna plata ratelor la bănci? Ministrul Finanțelor a făcut anunțul

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a anunțat, astăzi, cine își poate amâna plata ratelor la bănci.

„Această măsură de amânare a ratelor a rămas în analiză. În ultima ședință de coaliție a fost luată decizia să intrăm cu ea în implementare cu OUG pentru amânarea ratelor la credite atât pentru persoanele fizice cât și juridice. Evident nu e o măsură pentru toată lumea, ci pentru cei care au dificultăți în plata ratelor. Implică o analiză pe care fiecare dintre companii și-o face, fiecare dintre cetățeni. Asta pentru că așa cum a fost și măsura din pandemie la finalul amânării acestor rate se va prelungi scadența la creditul respectiv cu o perioadă similară, dar o să ai de plătit…Nu e o scutire de plată, e o amânare de plată.

Schimbarea de paradigmă față de moratoriu din 2020 va fi acela al creșterii cheltuielilor sau costurilor. În pandemie criteriul principal a fost scăderea veniturilor.  Acum vom avea la criteriu creșterea cheltuielilor / familie sau creșterea costurilor / companie cu 25% față de perioada anului trecut. La companii o să fie referința la costurile referitoare la utilități, pentru că ne situăm și la costul privind prețurile la energie și combustibil.

Procedura pentru cei care vor să beneficieze de amânare o să fie destul de simplă, dar acesta e sistemul agreat cu sistemul bancar. Această ordonanță o să fie aprobată și de BNR.”, a spus Adrian Câciu.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: