Connect with us

Politica

(FOTO-VIDEO) Constanța. Cum vrea să transforme PRO România zona Far: parcări, spații verzii și zone de recreere

Published

on

Candidatul PRO România la funcția de primar al Constanței, Mircea-Titus Dobre, a continuat să prezinte, așa cum a obișnuit de câteva săptămâni, proiecte pe care ar dori să le implementeze în cazul în care la cârma administrației publice locale. De data aceasta, Mircea Dobre a venit cu propuneri pentru zona Far, unde candidatul PRO România propune nu mai puțin de cinci proiecte, care ar duce la reconfigurarea totală a zonei.

„Când venim dinspre Gară pe șoseaua Mangaliei, vizavi de complexul Abator, în zona Aleii Portul Nou, există o zonă, o bătătură mai exact, unde trebuie amenajat un miniparc în suprafață de 1.266 de metri pătrați și o parcare supra etajată cu 178 de locuri. Un alt proiect va fi după benzinăria de la intersecția cu strada Caraiman propunem o parcare supra etajată cu o terasă circulabilă și 220 de locuri de parcare, după această zonă urmează un spațiu unde Primăria spune că este deja amenajată, dar trebuie regândită în condițiile în care suprafața este destul de mare, de 2.168 de metri pătrați. Cel mai important proiect din zona vizează Piațeta Far, unde este o suprafață de 10.172 de metru pătrați, unde aveau cele mai multe mitinguri electorale în istoria Constanței de până în 2016. Trebuie regândit acel parc, deoarece arată deplorabil și cred că nu s-a mai făcut nimic în el de peste 15 ani. Dar, în afară de reamenajarea parcului de la Far, se poate realiza o parcare sub formă de L care este pe lungimea blocurilor și se pot realiza 212 locuri de parcare“, a spus Mircea Dobre.

Candidatul PRO România a spus că a avut foarte multe mesaje din spațiul public, potrivit cărora nu se pot realiza parcări subterane în municipiul Constanța din cauza unor așa-zise studii.

„Trebuie să menționez și să subliniez un lucru. Există tehnologie în alte țări, care fac parcări sub nivelul mării. Pe lângă asta, există foarte multe investiții private, finalizate, privind amenajarea de parcări subterane pe trei nivele     . Se pot devia toate țevile, toate cablurile și nu există niciun fel de impediment în realizarea de parcări subterane. Dar, trebuie să existe bunăvoință și bună-credință. Din păcate, cel care astăzi candidează la Consiliul Județean din partea PSD și a fost șeful candidatului PSD la Primăria Constanța și actualului șef de CJ nu a știu să gestioneze.“, a spus Dobre.

Candidatul PRO România subliniază că proiecte pentru cartierele Constanței, ca soluții la problemele reale cu care locuitorii orașului se confruntă:

–           Aglomerații de masini și cartierele duc lipsa de locuri de parcare amenajate.

–           Trotuarele destinate pietonilor sunt ocupate de masini, împiedicând circulația în condiții de siguranță a oamenilor

–           Spațiile verzi din apropierea blocurilor de locuințe sunt neîntreținute

–           Lipsa unor zone publice deschise de cartier (piațete)

–           Zonele de ghene pentru pubelele de gunoi sunt insalubre.

„Echipa Pro România Constanța vine cu mai multe proiecte și soluții pentru a îmbunătăți condițiile de viață ale constănțenilor. Acestea sunt:

–           Construirea de parcări și realizarea de spații verzi

–           Resistematizarea căilor de circulație auto și pietonale care nu satisfac condițiile minime de circulație în interiorul cartierului.

–           Realizarea de ghene de tip îngropat pentru colectarea gunoiului menajer

–           ÎNTREȚINEREA ȘI PROTEJAREA SPATIILOR VERZI CARE MAI EXISTĂ, Refacerea spațiilor verzi pierdute din preajma blocurilor și redarea trotuarelor pietonilor, pentru siguranța deplasărilor în cartier.“, spun cei de la PRO România.

Iată care sunt propunerile lui Mircea Dobre pentru zona Far

Proiect 1 – Amenajare Parc zona Far 10 472mp–cu parcare subterana -212 locuri de parcare

Proiect 2 – Parcare supraetajata D+P+2E+Terasa circulabila – 220 locuri de parcare in apropierea Străzii Caraiman.

Proiect 3 – Reabilitare loc de joacă pentru copii + terenuri de sport în aer liber – în suprafață de 2.168 mp

Proiect 4 – Amenajare spațiu verde compact în suprafață de 1.246 mp între blocuri – Aleea Portul Nou

Proiect 5 – Parcare supraetajata D+P+2E+Terasă circulabilă – 178 locuri de parcare – Aleea Portul Nou

Cum ar trebui să arate Constanța în viziunea lui Mircea-Titus Dobre

A fost ministru al Turismului. Și încă un ministru bun, căruia i se datorează voucherele de vacanță sau proiectul de extindere a Delfinariului din Constanța, un masterplan de dezvoltare la nivel național și un proiect coerent de lege pentru această industrie atât de importantă la malul mării. Mircea Dobre – căci despre el este vorba – candidează acum la Primăria Constanța. O face în baza unui program de resistematizare a orașului, cu soluții punctuale pentru toate cartierele. Un material electoral comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța, executat de Asociația Puterea Civică – portal www.ordinea.ro, CMF: 21200010.Mai multe detalii, aici:https://www.ordinea.ro/foto-constanta-cum-vrea-sa-transforme-pro-romania-zona-far-parcari-spatii-verzii-si-zone-de-recreere/

Publicată de Ordinea.Ro pe Joi, 3 septembrie 2020

  • Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța
  • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
  • CUI mandatar financiar coordonator: 21200010

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta