Connect with us

Politica

(FOTO-VIDEO) Constanța. Cum vrea să transforme PRO România zona Far: parcări, spații verzii și zone de recreere

Publicat

la

Candidatul PRO România la funcția de primar al Constanței, Mircea-Titus Dobre, a continuat să prezinte, așa cum a obișnuit de câteva săptămâni, proiecte pe care ar dori să le implementeze în cazul în care la cârma administrației publice locale. De data aceasta, Mircea Dobre a venit cu propuneri pentru zona Far, unde candidatul PRO România propune nu mai puțin de cinci proiecte, care ar duce la reconfigurarea totală a zonei.

„Când venim dinspre Gară pe șoseaua Mangaliei, vizavi de complexul Abator, în zona Aleii Portul Nou, există o zonă, o bătătură mai exact, unde trebuie amenajat un miniparc în suprafață de 1.266 de metri pătrați și o parcare supra etajată cu 178 de locuri. Un alt proiect va fi după benzinăria de la intersecția cu strada Caraiman propunem o parcare supra etajată cu o terasă circulabilă și 220 de locuri de parcare, după această zonă urmează un spațiu unde Primăria spune că este deja amenajată, dar trebuie regândită în condițiile în care suprafața este destul de mare, de 2.168 de metri pătrați. Cel mai important proiect din zona vizează Piațeta Far, unde este o suprafață de 10.172 de metru pătrați, unde aveau cele mai multe mitinguri electorale în istoria Constanței de până în 2016. Trebuie regândit acel parc, deoarece arată deplorabil și cred că nu s-a mai făcut nimic în el de peste 15 ani. Dar, în afară de reamenajarea parcului de la Far, se poate realiza o parcare sub formă de L care este pe lungimea blocurilor și se pot realiza 212 locuri de parcare“, a spus Mircea Dobre.

Candidatul PRO România a spus că a avut foarte multe mesaje din spațiul public, potrivit cărora nu se pot realiza parcări subterane în municipiul Constanța din cauza unor așa-zise studii.

„Trebuie să menționez și să subliniez un lucru. Există tehnologie în alte țări, care fac parcări sub nivelul mării. Pe lângă asta, există foarte multe investiții private, finalizate, privind amenajarea de parcări subterane pe trei nivele     . Se pot devia toate țevile, toate cablurile și nu există niciun fel de impediment în realizarea de parcări subterane. Dar, trebuie să existe bunăvoință și bună-credință. Din păcate, cel care astăzi candidează la Consiliul Județean din partea PSD și a fost șeful candidatului PSD la Primăria Constanța și actualului șef de CJ nu a știu să gestioneze.“, a spus Dobre.

Candidatul PRO România subliniază că proiecte pentru cartierele Constanței, ca soluții la problemele reale cu care locuitorii orașului se confruntă:

–           Aglomerații de masini și cartierele duc lipsa de locuri de parcare amenajate.

–           Trotuarele destinate pietonilor sunt ocupate de masini, împiedicând circulația în condiții de siguranță a oamenilor

–           Spațiile verzi din apropierea blocurilor de locuințe sunt neîntreținute

–           Lipsa unor zone publice deschise de cartier (piațete)

–           Zonele de ghene pentru pubelele de gunoi sunt insalubre.

„Echipa Pro România Constanța vine cu mai multe proiecte și soluții pentru a îmbunătăți condițiile de viață ale constănțenilor. Acestea sunt:

–           Construirea de parcări și realizarea de spații verzi

–           Resistematizarea căilor de circulație auto și pietonale care nu satisfac condițiile minime de circulație în interiorul cartierului.

–           Realizarea de ghene de tip îngropat pentru colectarea gunoiului menajer

–           ÎNTREȚINEREA ȘI PROTEJAREA SPATIILOR VERZI CARE MAI EXISTĂ, Refacerea spațiilor verzi pierdute din preajma blocurilor și redarea trotuarelor pietonilor, pentru siguranța deplasărilor în cartier.“, spun cei de la PRO România.

Iată care sunt propunerile lui Mircea Dobre pentru zona Far

Proiect 1 – Amenajare Parc zona Far 10 472mp–cu parcare subterana -212 locuri de parcare

Proiect 2 – Parcare supraetajata D+P+2E+Terasa circulabila – 220 locuri de parcare in apropierea Străzii Caraiman.

Proiect 3 – Reabilitare loc de joacă pentru copii + terenuri de sport în aer liber – în suprafață de 2.168 mp

Proiect 4 – Amenajare spațiu verde compact în suprafață de 1.246 mp între blocuri – Aleea Portul Nou

Proiect 5 – Parcare supraetajata D+P+2E+Terasă circulabilă – 178 locuri de parcare – Aleea Portul Nou

Cum ar trebui să arate Constanța în viziunea lui Mircea-Titus Dobre

A fost ministru al Turismului. Și încă un ministru bun, căruia i se datorează voucherele de vacanță sau proiectul de extindere a Delfinariului din Constanța, un masterplan de dezvoltare la nivel național și un proiect coerent de lege pentru această industrie atât de importantă la malul mării. Mircea Dobre – căci despre el este vorba – candidează acum la Primăria Constanța. O face în baza unui program de resistematizare a orașului, cu soluții punctuale pentru toate cartierele. Un material electoral comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța, executat de Asociația Puterea Civică – portal www.ordinea.ro, CMF: 21200010.Mai multe detalii, aici:https://www.ordinea.ro/foto-constanta-cum-vrea-sa-transforme-pro-romania-zona-far-parcari-spatii-verzii-si-zone-de-recreere/

Publicată de Ordinea.Ro pe Joi, 3 septembrie 2020

 • Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța
 • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
 • CUI mandatar financiar coordonator: 21200010

Comments

comments

Politica

De la 1 noiembrie, prețul gazelor și al energiei se va plafona. Proiectul a fost votat azi în Camera Deputaților

Publicat

la data de

Scris de

De la 1 noiembrie, românii nu vor plăti mai mult decât au plătit în decembrie anul trecut la energie electrică și gaze, a anunțat astăzi în plenul Camerei Deputaților ministrul Energiei, Virgil Popescu. Astăzi s-a dat votul final în cazul proiectului de Ordonanță de Urgență a Guvernului privind plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze. Plenul Camerei Deputaților a adoptat proiectul, în calitate de for decizional, cu 285 de voturi pentru și 1 vot contra. În urma dezbaterilor din comisii, vor beneficia de această facilitate de plafonare a facturilor, pe lângă consumatorii casnici, şi spitalele şcolile, grădiniţele, cabinetelor medicilor de familie, ONG-urilor, bisericilor şi IMM-urilor. Prevederile ar urma să intre în vigoare de la 1 noiembrie.

Prețurile la energie electrică și gaze naturale se vor plafona, după cum urmează:

 1. a) prețul final facturat al energiei electrice se plafonează la cel mult 1 leu/kWh, din care componenta de preț a energiei electrice va fi în valoare de maximum 0,525 lei/kWh;
 2. b) prețul final facturat al gazelor naturale se plafonează la cel mult 0,37 lei/kWh, din care componenta de preț al gazelor naturale va fi în valoare de maxim 0,250 lei/kWh.

Pe lângă consumatorii casnici, prețurile plafonate se vor aplica și unor noi categorii de consumatori, au decis comisiile de specialitate ale deputaților, respectiv: spitalele (publice și private), unitățile de învățământ (publice și private), creșele (publice și private), ONG-urile, furnizorii de servicii sociale publici și privați, precum și unitățile de cult. Totodată, deși senatorii au decis să aplice o cotă TVA de 5% pentru energia și gazele livrate operatorilor economici consumatori finali, în loc de cota standard de 19%, deputații din comisii au ales să elimine această prevedere.

Potrivit amendamentelor adoptate în comisiile din Cameră, pentru perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022 se stabileşte o schemă de sprijin pentru plata facturilor aferente consumului de energie electrică şi gaze naturale pentru următoarele categorii de clienţi finali:

 1. a) clienţii casnici;
 2. b) întreprinderi mici şi mijlocii, cabinete medicale individuale şi alte profesii liberale, indiferent de forma de organizare;
 3. c) microîntreprinderi, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, organizate potrivit legii;
 4. d) spitale publice şi private
 5. e) organizaţii neguvernamentale, precum şi unităţile de cult
 6. f) furnizori publici şi privaţi de servicii sociale

Surse: stiripesurse.ro, economedia.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

SONDAJ Avangarde: Președintele Klaus Iohannis, 14% în topul încrederea românilor! Cine este cel mai apreciat politician

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a scăzut la 14% în octombrie în topul încrederii românilor, de la 28% în luna septembrie, potrivit unui sondaj realizat de Avangarde pentru PSD.

În același top, premierul demis Florin Cîțu e la o cotă de 7%. Topul e condus de Alexandru Rafila, cu 30%.

Sondajul a fost realizat în perioada 17 octombrie – 26 octombrie, pe 900 de subiecți, prin metoda CATI (interviuri telefonice).

80% dintre respondenți spun că România se îndreaptă într-o direcție greșită. 24 dintre români au dat nota 1 (minimă) guvernului Cîțu pentru modul în care a gestionat pandemia de Covid.

Clasamentul încrederii în politicieni e condus de Rafila (30%), Ciolacu (25%), Emil Boc (24%), Raed Arafat (23%), George Simion (20%). Dacian Cioloș e la 13%, imediat după președintele Klaus Iohannis.

sursa: g4media.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Deputatul Marian Crușoveanu: “Cozile la #MaratonulVaccinării, cel mai bun mod de combatere a fake news-urilor!”

Publicat

la data de

Scris de

Într-o perioadă în care cu greu poți face diferența între o informație reală și un fake news, deputatul Marian Croșoveanu le arată o cale spre normalitate tuturor celor care au incertitudini. Parlamentarul PNL de Constanța scrie pe contul său de Facebook despre cozile pe care le vedem, de câteva zile, în România, la centrele de vaccinare. Acelea, susține Croșoveanu sunt modul potrivit de combatere a știrilor false.

Tot în mediul online, în aceeași postare, parlamentarul constănțean le reamintește românilor care sunt efectele dovedite, prin studii, ale vaccinului anti covid.

Iată mesajul complet:

“Cozile la #MaratonulVaccinării, cel mai bun mod de combatere a fake news-urilor!
ℹ În ultimele zile, în toate marile orașe ale României, am văzut cozi la centrele de vaccinare. După mult timp, este un semn optimist că românii aleg cea mai sigură cale spre revenirea la normalitate: vaccinarea. Rezultatele acestor cozi se vor vedea în săptămânile următoare.
‼ Statele din vestul Europei, care au avut un grad mare de vaccinare, reprezintă un bun exemplu că soluția vaccinării populației funcționează. De aceea, creșterea gradului de oameni imunizați din țara noastră va domoli situațiile grave ale valului 4 pandemic. ”Maratonul vaccinării”, care a dat rezultate bune și în campania precedentă, este o soluție a Guvernului de a-i proteja pe cei vulnerabili în fața bolii și de a evita cazurile grave.
‼ De la izbucnirea pandemiei, au fost extrem de multe știri false care au sădit neîncredere și au exploatat frica oamenilor, precum și speculanți care au încercat să deturneze toate campaniile de informare privind vaccinarea, în scop electoral. De aceea, sper ca aceste cozi la ”maratonul vaccinării” să pună capăt fake news-urilor.
👏 Este de apreciat faptul că în susținerea campaniei naționale de imunizare împotriva Covid-19 se implică și #BisericaRomână, precum și reprezentanții celorlalte culte din România.
➡ De reținut, pentru cei care încă nu s-au vaccinat, este faptul că un studiu realizat în România, de CNCAV, a demonstrat că vaccinarea împotriva COVID-19 a redus:
☑️ de peste 5 ori riscul de infecție;
☑️ de peste 10 ori riscul de spitalizare;
☑️ de aproape 14 ori riscul de internare în ATI;
☑️ de peste 20 de ori riscul de deces în urma COVID-19.
✅ Rezultatele acestui studiu confirmă faptul că vaccinarea rămâne cel mai sigur mod de a combate pandemia.”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: