Connect with us

Politica

(FOTO-VIDEO) Cum arată proiectul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la

De ce NU are Constanța spital de pediatrie? Este o întrebare care a fost ridicată de mii de părinți din județ. Promisiuni pentru construirea unui spital de copii au fost cu duiumul, dar până în prezent nimeni nu a făcut mai nimic în acest sens. Primii care au venit cu un proiect concret sunt cei de la PRO România, care au prezentat, astăzi, într-o conferință de presă, planul pentru construirea unui Spital Clinic de Urgență pentru Copii Constanța.

Acesta ar urma să fie construit în curtea Spitalului Județean și va fi format din două imobile, un P+3 și un P+5, cu o capacitate de minim 150 de paturi, care să fie destinat copiilor de toate vârstele. Proiectul a fost prezentat de secretarul general adjunct al PRO România, Răzvan Filipescu, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, și de coordonatorul PRO România pentru județul Constanța, deputatul Mircea Dobre, candidat la funcția de primar al municipiului Constanța. Cei doi au spus că spitalul de pediatrie este o necesitate reală și urgentă, motiv pentru care se impune încă de pe acum să fie demarate procedurile pentru construirea și funcționarea acestuia.

„Unitatea se va întinde pe o suprafață desfășurată de aproximativ 13.258,00 mp, cu o capacitate de 120 de paturi, destinate copiilor de toate vârstele per toate specialitățile, precum – Nefrologie, ORL, Ortopedie, Cardiologie, Neurochirurgie, Neurologie și Psihiatrie, Chirurgie Generală, Medicină de Urgență, Infecțioase, Oftalmologie, Endocrinologie și Dermatologie. La nivelul subteran (2 subsoluri) se vor amenaja un număr de 382 de locuri de parcare necesare personalului medical și vizitatorilor. Pe lângă standardele și dotările medicale contemporane, clădirea trebuie să fie una „verde” și să prezinte surse alternative de energie, cum sunt pompele geotermale sau panourile solare, sisteme inteligente de încălzire şi iluminare, faţade inteligente care includ sisteme de umbrire menite să reducă consumul de energie, staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice. Clădirea trebuie construită în așa fel încât să consume cât mai puțină energie și să fie prietenoasă cu mediul, protejându-l prin soluțiile tehnice și energetice folosite.“, spune Răzvan Filipescu.

Proiect vital pentru județ!

Candidatul PRO România pentru CJ Constanța a afirmat că cel mai important la acest spital de pediatrie va fi medicina de urgență.

„Ne dorim să realizăm acest spital pentru copii. Ne vom lupta toată echipa PRO România pentru realizarea acestuia. Este proiectul nostru de suflet. Propunem o construcție modernă, cu parcare subterană, o clădire care, pe lângă dotările medicale moderne și contemporane, trebuie să fie verde, prietenoasă cu mediul și care să prezinte surse alternative de energie, să fie dotată cu sisteme de iluminare inteligente, cu sisteme de umbrire, menite să reducă consumul de energie, și o zonă de agrement dedicată copiilor, unde să fie în siguranță. Nu ca acum, când se plimbă dintr-o secție în alta, de la un etaj la altul, expunându-se numeroaselor riscuri pe care le prezintă Spitalul Județean. De asemenea, ne dorim ca această clădire să fie independentă de Spitalul Județean, pentru că vrem să mutăm și partea de tomografie și de RMN în subsolul acestei clădiri.“, a spus Răzvan Filipescu.

De ce este atât de necesar?

Deputatul Mircea Dobre, a declarat, la rândul său, că se vorbește în România de un sistem performant de sănătate, care nu înseamnă doar construcția unui spital care să rezolve problema sănătății.

„Vorbesc în calitatea mea de candidat la funcția de primar al municipiului Constanța, pentru că și acest spital va fi pe zona UAT Constanța. Sănătatea pleacă de la momentul în care aduci spații verzi în oraș, aduci o sistematizare a orașului și, bineînțeles, finalizezi cu construcția unui spital modern. Cel puțin măcar pentru copii să existe această variantă, dacă pentru adulți nu se poate. De ce este atât de necesar Spitalul pentru copii? În primul rând, pentru că suntem în secolul XXI, iar copiii nu trebuie să se mai amestece cu adulții la Urgență. Este o nenorocire! În primul rând, vorbim de la chestiunile psihice, până la cele legate de sănătate. Un copil are o imunitate scăzută față de un adult. Automat, poate lua alte boli. Amprenta la sol pentru spitalul de pediatrie va fi de 2.553 de metri pătrați, care există în stânga Spitalului Județean. Nu există comunicare între cele două unități, pentru că dacă ar comunica, putem infecta și spitalul de urgență pentru copii. Asta pentru că am înțeles și eu de prin popor că există o bacterie în Spitalul Județean și că această unitate ar trebui, teoretic și practic, dărâmată. Dar, înainte să dărâmi un spital județean, trebuie să pui ceva în loc, în altă parte. După cum se știe, este un ordin al ministrului Sănătății care spune că nu poți construi un spital la o anumită distanță de locuințe. Noi de aceea am propus ridicarea unei unități spitalicești pentru copii lângă actualul spital județean“, a spus Mircea Dobre.

Candidatul PRO România la Primăria Constanța a afirmat că proiectul Spitalului pentru copii trebuie pus în aplicare cât mai urgent posibil.

„Lumea trebuie să înțeleagă un lucru: ACUM ORI NICIODATĂ! Noi suntem mai mult decât în al 12-lea ceas, suntem într-o criză totală, pentru că trebuie să luăm în calcul și sezonul estival, când aproape se dublează populația municipiului Constanța. Asta înseamnă că, la mare, vin părinți cu copii. Cred că, de data aceasta, acest trinom toxic PSD-PNL-PMP, care în mare parte dintre ei au condus destinele acestui județ timp de 30 de ani, trebuie să ia lucrurile în serios. Eu vorbesc de partide, dar, de fapt, eu vorbesc de niște cetățeni care au confiscat aceste partide, au pus mâna pe ele și își urmăresc doar interesele personale, fără să vină să realizeze un proiect pentru Constanța. Nu există nici măcar o propunere pentru construirea unui spital. Ce s-a discutat în Parlament pe această temă este doar un teatru.“, a punctat Dobre.

Deputatul de Constanța a afirmat că face apel către Primăria Constanța ca măcar acum în al 12-lea ceas să elibereze un certificat de urbanism, pentru a demara procedurile în vederea construirii acestui spital de copii. „Obligația obținerii avizelor revine tuturor celor care conduc administrația publică locală și județeană. Dacă nu sunt în stare să facă documentațiile, să ne de-a nouă celor de la PRO România împuternicirea de a ne apuca de treabă. Duc până la capăt acest proiect, indiferent de dificultăți, care apar inevitabil. Mulți fug de muncă și așa au făcut toți cei care au condus județul și municipiul în ultimii 30 de ani.“ Mircea Dobre a fost completat de Răzvan Filipescu care a spus că mulți au venit doar cu lozinci, dar fără să prezinte un proiect clar.

Comments

comments

Politica

Tudor Nădrag – Primarul tuturor hârșovenilor

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Tudor Nădrag este candidat la funcția de primar al orașului Hârșova din partea Partidului Social Democrat. În intervalul 2008-2016 a mai fost primar al localității. Și-a propus să realizeze multe proiecte dacă va fi reales.       

Iată ce mesaj a adresat locuitorilor orașului Hârșova:

”Ne apropiem cu pași repezi de finalul campaniei electorale pentru alegerile locale din data de 27 septembrie. De mai bine de două săptămâni, zi de zi, pas cu pas, am străbătut străzile orașului nostru, alături de tânăra echipă PSD Hârșova, în încercarea de a discuta cu fiecare dintre dumneavoastră despre programul nostru politic. Am fost primiți cu caldură și vă mulțumim pentru acest lucru.

Nu pretind că am fost un primar perfect. Cu siguranță, au existat și lucruri care s-ar fi putut face mai bine. Însă, sunt convins că majoritatea dintre dumneavoastră cunoașteți faptul că, pe parcursul celor două mandate de primar al orașului, am fost în slujba TUTUROR cetățenilor. Ușa mea a fost tot timpul deschisă și am încercat, în limita posibilităților, să le acord sprijin tuturor celor care mi l-au cerut.

Din păcate însă, în ultimii patru ani, lucrurile au stat cu totul altfel. Principii de bază ale democrației, cum ar fi ”egalitatea de șanse” și ”tratamentul egal” au fost încalcate într-un mod de-a dreptul grosolan. Și nu o spun eu. Mărturie stau experiențele neplăcute pe care mulți dintre dumneavoastră ni le-ați împărtășit. În Hârșova, în ultimii patru ani, oamenii au ajuns să se teamă să se exprime liber și să-și arate nemulțumirea față de actuala conducere a orașului. Aceasta teamă a fost alimentată constant de atitudinea dușmănoasă pe care actualii “conducători” au avut-o la adresa tuturor celor care au îndrăznit să-i conteste.

Nu putem tolera ca aceste lucruri să continue! Nu este normal ca cetățenii orașului nostru să fie împarțiti în susținători ai primarului și dușmani ai acestuia. Nu este normal ca unii să fie ajutați, iar altora să li se pună bețe în roate pentru simplul motiv că au o altă opțiune politică. A sosit timpul ca ura și dezbinarea să nu-și mai aibă locul în familia noastra numită Hârșova, iar hârșovenii să-și recapete demnitatea și încrederea în autoritățile locale.

Vă îndemn pe toți: ieșiți la vot pe 27 septembrie! Votați Nădrag Tudor și echipa PSD!

Aveți încredere, împreună vom reuși!”

Material comandat de Partidul Social Democrat  filiala Constanta,

Executat de Asociația Puterea Civică – www.ordinea.ro 

CUI mandatar financiar coordonator 21200019

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Decizie radicală a unui politician. Candidatul USR-PLUS la Primăria Agigea s-a supus unui test la detectorul de minciuni

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Candidatul USR-PLUS la Primăria Agigea, Gabriel Ciobanu, a făcut ceea ce niciun politician de Agigea nu ar face niciodată, s-a supus unui test la detectorul de minciuni, un test poligraf. Întrebările și răspunsurile lui Gabriel Ciobanu au fost:

  1. Ai mințit când ai spus că te angajezi să implementezi toate punctele din programul de guvernare locală USR-PLUS?

Răspuns: Nu!

  1. Ai mințit când ai spus că ai surse de finanțare pentru toate proiectele promise?

Raspuns: Nu!

  1. Ai mințit cand ai spus că din postura de primar vei trata cu respect pe toți cetățenii din Agigea și Lazu?

Raspuns: Nu!

„Gabriel Ciobanu va face tot ce a promis în planul de guvernare locală și va acorda respectul cuvenit tuturor locuitorilor din Agigea și Lazu. Pe 27 septembrie votează Gabriel Ciobanu primar Agigea, Alianța USR Plus la Consiliul Local Agigea, Alianța USR Plus la Consiliul Județean Constanța și Remus Negoi președinte Consiliul Județean Constanța!“, spun cei de la USR.

💡Gabriel Ciobanu a făcut ce nici un politician de Agigea nu ar face niciodată, s-a supus unui test la detectorul de minciuni, un test poligraf. Întrebările și raspunsurile lui Gabriel Ciobanu au fost:1. Ai mințit când ai spus că te angajezi să implementezi toate punctele din programul de guvernare locală USR-PLUS?Răspuns: Nu! ✅ 2. Ai mințit când ai spus că ai surse de finanțare pentru toate proiectele promise?Raspuns: Nu! ✅3. Ai mințit cand ai spus că din postura de primar vei trata cu respect pe toți cetățenii din Agigea și Lazu?Raspuns: Nu! ✅📌 Gabriel Ciobanu va face tot ce a promis în planul de guvernare locală și va acorda respectul cuvenit tuturor locuitorilor din Agigea și Lazu.🟦🟧 Pe 27 septembrie votează Gabriel Ciobanu primar Agigea, Alianța USR Plus la Consiliul Local Agigea, Alianța USR Plus la Consiliul Județean Constanța și Remus Negoi președinte Consiliul Județean Constanța!#FărăMinciuni #USRPLUS #OameniNoi #NuTotEi

Publicată de USR Agigea pe Marţi, 22 septembrie 2020

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

(VIDEO) Jurnalistul Mălin Bot dezvăluie „manevrele Rusiei și bătălia pentru Primăria Constanța. Filiera Gabriel Comănescu“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Bătălia electorală pentru Primăria Constanța este mai dură decât oricând, iar interesele pentru acest oraș-port sunt atât de mari încât te trec fiorii. De ce candidează Vergil Chițac la funcția de primar al orașului și cine se află cu adevărat în spatele acestuia? La aceste întrebări a oferit un posibil răspuns jurnalistul independent Mălin Bot, celebru pentru materialele sale împotriva corupției. Într-o filmare realizată din fața Primăriei Constanța, Mălin Bot a făcut o radiografie a luptei electorale de la malul mării și a intereselor pentru orașul-port, care, potrivit acestuia, ar avea firele întinse până la Moscova.

În demonstrația sa, Mălin Bot a plecat de la știrea că România are rachete Patriot pe malul mării.

„Mulți se vor întreba ce legătură există între sistemul de apărare a României și alegerile locale de la Primăria Constanța. Sper că nimeni nu își imaginează că dacă noi instalăm rachete Patriot și strângem și mai mult legăturile din punct de vedere militar cu America, sper că nu vă imaginați că Rusia, care este deranjată de toate aceste investiții militare, stă cu mâinile în sân. Sigur că, din punct de vedere militar, face mișcări pe care nu le știm, pentru că sunt chestiuni de strategie secretă, dar din punct de vedere politic și din punct de vedere al propagandei, Rusia face foarte mult în România. Spre exemplu, Rusia investește și a investit mult în POLITICĂ. A investit și investește în vechile rețele de oameni de afaceri, politici, de presă, pe care din 1990 le-a folosit pentru diverse scopuri, direct sau printre interpuși.” – afirmă Mălin Bot.

„Votul de la Constanța are legătură cu Rusia“

„Constanța se află în fața unui experiment. (…) Aici se va decide, dincolo de aspectul local, ceva foarte important. Votul de la Constanța are legătură cu marele nostru inamic de la est – Rusia, care reprezintă principala amenințare la adresa României. Dacă excludem candidatul PSD-ist, pentru că toată lumea știe cine este Făgădău și ce înseamnă mafia lui Mazăre, avem un domn candidat – Vergil Chițac. După cum spuneam anterior, Rusia nu stă cu mâinile în sân. Rusia investește în mișcări politice și în politicieni de timp nou, care sunt ușor de depistat… Există și politicieni în care Rusia investește mai pe ascuns, despre care nu ai spune că au vreo legătură directă cu Rusia, dar pe care dacă mergi puțini să îi cauți la susținători, al finanțatori, ajungi la niște concluzii foarte interesante. Mi-a atras atenția o declarație a lui Stelian Ion (USR) făcută în presă, și anume că afaceristul Gabriel Comănescu i-a cerut să se retragă din cursa pentru Primăria Constanța, spunând că își va folosi toată influența și banii ca Vergil Chițac să iasă primar. Chițac și-a asumat susținerea acestui individ. Făcând mai multe verificări, am putut să aflu că domnul Comănescu (Gabriel, n.r.) este principalul susținător al lui Vergil Chițac și că se agită foarte puternic ca Primăria Constanța să fie controlată de către protejatul lui, am putea spune financiar, pentru că domnul Comănescu l-a susținut pe Chițac în campania anterioară din 2016. Important ca acest Comănescu s-a implicat direct să îl ajute pe Chițac și că acesta a recunoscut aceste legături.“, a spus Mălin Bot.

Filiera Chițac – Comănescu – Iancu

În continuare, jurnalistul vorbește despre legăturile dintre omul de afaceri Gabriel Comănescu și deputatul PSD Iulian Iancu, care a fost propus în guvernarea Vioricăi Dăncilă pentru postul de premier și care are legături puternice cu Rusia și interesele ei la Marea Neagră.

„Ei bine, și ceea ce spun eu se poate verifica pe Google, Comănescu+Rusia, se pot descoperi o serie de legături absolut fabuloase. De exemplu, pe site-ul universul.net, un site coordonat de Dan Tapalagă, veți găsi legăturile lui Chițac cu milionarul Comănescu. Mai interesant este că milionarul Comănescu este mână în mână cu un cetățean (deputatul Iulian Iancu, n.r.) care a fost propus vicepremier pe vremea PSD pentru Viorica Dăncilă.

https://www.g4media.ro/semnal-pentru-sua-psd-l-a-pus-vicepremier-pe-iulian-iancu-omul-cheie-in-modificarile-care-au-determinat-exxonmobil-sa-si-anunte-plecare-din-romania.html

(…) Domnul Comănescu are afaceri foarte interesante cu deputatul Iulian Iancu! Acesta a fost președintele Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților și a fost unul dintre oamenii cheie din PSD care au instrumentat modificarea legislației ce a avut ca efect plecarea companiei americane Exxonmobil.

Lucrurile devin foarte interesante și vreau să prezint alt articol:

Gabriel Comănescu, partenerul rușilor – 13 pentru 2013

Încă din 2013 presa scria despre acest domn: contracte cu Gazprom; a participat la realizarea aducțiunii de gaz, comandată personal de Vladimir Putin pentru olimpiada de la Soci. Vorbim despre un om cu niște legături cu Rusia care nu pot fi negate și care sunt evidente pentru orice persoană care va căuta Gabriel Comănescu plus Rusia pe net. În plus, Liviu Dragnea, atunci când era mare șmecher pe la Camera Deputaților, i-a făcut cadou Legea offshore principalului finanțator al lui Chițac, care, teoretic, candidează de la PNL… Dacă se face o verificare sumară pe internet despre energie și Gabriel Comănescu, despre legăturile cu Rusia, veți avea niște surprize absolut uluitoare.“

Mai multe detalii despre filiera Gabriel Comănescu – Vergil Chițac – deputatul PSD Iulian Iancu și interesele Rusiei puteți urmă în materialul filmat de Mălin Bot în fața Primăriei Constanța:

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: