Connect with us

Administratie

(FOTO-VIDEO) Stadioane în formă de bărci și un hotel în formă de velă. Visul lui Făgădău pentru complexul Farul

Tatian Iorga

Publicat

la

La alegerile trecute, Făgădău a desenat o pasarelă pietonală în intersecția de la Cora. Boborul s-a bucurat de așa mare viziune și l-a votat ca primar. După 4 ani, pasarela a rămas o simplă poveste. La alegerile actuale, același Făgădău vine cu o poveste și mai tare. O firmă i-a desenat pe sponsorizare o dezvoltare de jumătate de miliard de lei la complexul sportiv Farul Constanța. Stadioane în formă de bărci, un spațiu pietonal în formă de doc, un teren de tenis în formă de val care se sparge în docul pietonal, un hotel în formă de velă și multe lucruri care vor să pară altceva decât sunt. Vânt bun din pupa! Proiectul cică ar fi pe 10 ani, iar Făgădău se va ține de el, dacă mai pupă un mandat de primar cu așa viziune.

Mega-proiectul prezentat astăzi de primarul Constanței, Decebal Făgădău, prevede stadion de fotbal de aproximativ 15.000 de locuri, arene de tenis de 4.500 de locuri, centru sportiv pentru recuperare și amenajări exterioare. Așa după cum era anticipat, edilul Constanței a împachetat frumos proiectul și l-a prezentat pompos publicului chiar de la stadionul „Gheorghe Hagi“. Conceptul noului Complex Sportiv a fost prezentat alături de arhitectul Bruno Andreșoiu de la Igloo Associated Architects.

„Ne dorim ca acest complex să fie parte din viața orașului nostru. Nu este un vis. Astăzi este începutul unui parcurs. Este un proiect vital pentru un oraș de talia Constanței. Totul în viață înseamnă muncă și seriozitate. Acest complex trebuie să fie cel mai mare port interior pentru viața sportivă a orașului. Avem deja alocată suma pentru studiul de fezabilitate și de îndată ce va fi gata îl vom preda Companiei Naționale de Investiții. Este foarte bine ca s-au făcut stadioane în țară, dar cred că a venit momentul să se investească și la Constanța. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care până acum au investit în infrastructura sportivă a Constanței și vreau să îi mulțumesc lui Bruno pentru că ne-a pus la dispoziție acest proiect minunat.“, a declarat Decebal Făgădău.

Pentru a anticipa faptul că proiectul său va fi taxat politic, edilul Constanței a afirmat că s-a luptat cu Guvernul să aducă baza sportivă înapoi la municipalitate și că este mâhnit de faptul că sportul este folosit pe post de măciucă politică.

„Din momentul în care am preluat stadionul („Gheorghe Hagi“, n.r.), am scos din această bază, care devenise o groapă de gunoi, zeci de camioane de gunoi. Mă voi lupta poltic să aduc acasă baza „Badea Cârțan“, stadionul de rugby, baza „Triunghi“. Nu vreau să folosesc ca argument electoral această bază, lucrurile erau planificate după un calendar care nu ținea cont de alegerile locale.“, a punctat Făgădău.

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, prezintă proiectul Complex Sportiv Constanța, care a trecut ieri prin ședința de consiliu local. Proiectul prevede stadion de fotbal, arene de tenis, centru sportiv pentru recuperare și amenajări exterioare. Bruno Andreșoiu de la Igloo Associated Architects, unul dintre cei mai mari arhitecți contemporani, prezintă conceptul noului Complex Sportiv.#DecebalFagadau 👉 Ne dorim ca acest complex să fie parte din viața orașului nostru. Nu este un vis. Astăzi este începutul unui parcurs. Este un proiect vital pentru un oraș de talia Constanței. Totul în viață înseamnă muncă și seriozitate. #BrunoAndreșoiu👉Proiectul acesta este important pentru mine. Sunt legat de amintiri dragi legate de acest loc. Conceptul nostru pornește de la ideea că ne dorim un centru de sport și viață urbană, un ansamblu iconic pentru Constanța. #DecebalFagadau 👉Acest complex trebuie să fie cel mai mare port interior pentru viața sportivă a orașului. Avem deja alocată suma pentru studiul de fezabilitate și de îndată ce va fi gata îl vom preda Companiei Naționale de Investiții. Este foarte bine ca s-au făcut stadioane în țară, dar cred că a venit momentul să se investească și la Constanța. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care până acum au investit în infrastructura sportivă a Constanței și vreau să îi mulțumesc lui Bruno pentru că ne-a pus la dispoziție acest proiect minunat. #ConstantaMergeMaiDeparteIgloo media

Publicată de Primăria Constanța pe Vineri, 31 iulie 2020

Primarul Constanței a afirmat că, după discuțiile cu de arhitectul Bruno Andreșoiu de la Igloo Associated Architects s-a născut studiul de prefezabilitate, care a fost aprobat ieri în ședința Consiliului Local. Făgădău a spus că proiectul nu mai este doar un vis, ci va deveni o realitatea, care poate fi realizată în următorii 10 ani, dacă toate forțele politice și administrative se vor implica. El a spus că valoarea estimată a studiului de prefezabilitate este de aproximativ 533 de milioane de lei. Făgădău a punctat că studiul de fezabilitate va fi predat către Compania Națională de Investiții pentru realizarea obiectivelor.

Comments

comments

Administratie

Mai multe străzi din cartierul Compozitorilor, în plin proces de reabilitare

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Proiectul de investiții în trama stradală implementat de Primăria Municipiului Constanța schimbă aspectul zonei rezidențiale, străzile de pământ se află în plin proces de reamenajare.

Lucrările de consolidare a infrastructurii rutiere s-au extins pe aleea Iosif Sava. Terenul este excavat în etapa premergătoare asfaltării.

În același timp, echipele SC Confort Urban SRL continuă intervențiile pe aleea Colindelor și strada Sabin Drăgoi. Pe aleea Colindelor se efectuează lucrări de compactare în timp ce pe strada Sabin Drăgoi suprafața care urmează să fie asfaltată este pregătită prin turnarea mai multor straturi de piatră.

Se va executa prima etapă a procesului de amenajare a carosabilului, care prevede doar un strat de asfalt și un acostament de 50 de cm de piatră. După ce această etapă este finalizată, se trece la faza doi de proiect care înseamnă intervenții pe partea exterioară, borduri și trotuare.

Facem apel către conducătorii auto să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să nu staționeze autovehiculele în zonele în care se execută lucrări. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța cumpără serviciu de mentenanță pentru aplicația de gestionare a locurilor de veci

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria municipiului Constanța anunță intenția de a achiziționa serviciu de mentenanță și suport tehnic pentru aplicația de gestionare a locurilor de veci.

Conform unui anunț publicat pe pagina de internet a administrației locale, Primăria urmează să plătească 36.000 de lei fără TVA pentru “Serviciul De Mentenanță Și Suport Tehnic Pentru Aplicație Soft Gestionare Locuri De Veci – CIMTAX”.

http://www.primaria-constanta.ro/docs/default-source/61-mentenanta-cimtax/anunt.pdf?sfvrsn=2

Atribuirea se face în baza criteriului “prețul cel mai scăzut”, iar ofertele se vor transmite electronic, prin e-mail, la adresa: monica.son@primaria-constanta.ro până în data de 17.08.2020 ora 23:59.

sursa foto: Ziua de Constanta

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

RAEDPP anunță că persoanelor „certate cu legea“ din Henri Coandă li se vor rezilia contractele de închiriere

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public și Privat Constanța vine cu date despre razia forțelor de ordine din această dimineață în Campusul social Henri Coandă. Conducerea RAEDPP spune că în total, peste 180 de forțe de ordine s-au mobilizat pentru a verifica toți chiriașii RAEDPP Constanța, care locuiesc în 10 blocuri de locuințe sociale, respectiv 1.438 de spații locative. Astfel, au fost verificați și legitimați, în total, 1.197 de locatari, mai mulți dintre ei au fost amprentați și fotografiați și, totodată, au fost verificate 20 de autoturisme.

„Încă dinainte de zorii acestei zile, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanța și G.J.M Tomis, însoțiți de câini de serviciu, polițiști locali și reprezentanți ai RAEDPP Constanța și-au unit forțele pentru a desfășura acțiunea de amploare, care a vizat identificarea persoanelor căutate în baza unor mandate, cele care locuiesc fără forme legale, precum și în vederea prevenirii și combaterii infracționalității stradale și a faptelor antisociale. În urma rezultatelor raportului pe care îl vor întocmi reprezentanții Poliției municipiului Constanța, Regia va aplica măsurile care se impun. Astfel, persoanelor despre care se constată că sunt certate cu legea li se vor rezilia contractele de închiriere. Acțiuni de acest gen vor continua și în perioada următoare la locuințele pe care RAEDPP Constanța le are în administrare.“, se arată într-un comunicat al RAEDPP.

Amintim că, în cursul zilei de astăzi, în intervalul orar 06.00-09.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, împreună cu luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanța și G.J.M Tomis, polițiști locali și reprezentanți ai R.A.E.D.P.P. au desfășurat o acțiune în cartierul Henri Coandă din municipiul Constanța, pe linia prevenirii și combaterii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii publice, precum și pentru verificarea respectării măsurilor prevăzute de Legea nr. 55/2020.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: