Connect with us

Administratie

(Foto+Video) Astăzi este Ziua Școlii din Nisipari. Vezi cum s-au pregătit elevii și cadrele didactice

Maria Ionescu

Publicat

la

Astăzi, 8 noiembrie, de ziua Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, la Nisipari a fost sărbătoare mare. De 8 ani, în această zi se sărbătorește Ziua Școlii, de la care nu lipsesc elevii, cadrele didactice, foarte mulți părinți și invitați.

Astăzi, la acest eveniment au participat foarte mulți locuitori din Castelu și Nisipari, începând cu primarul Nicolae Anghel, viceprimarul Antoneta Prodan, consilieri locali și locuitori care au umplut până la refuz sala de spectacole a Căminului Cultural.

Potrivit directorului unității școlare, Anghelina Târnă, au fost mai multe activități organizate cu acest prilej.

Prima dintre ele a constat în prezentarea produselor expuse de către părinți și elevi la târgul de toamnă.  Este vorba despre legume și fructe proaspete, borcane cu gem, dulceață, compot și murături, specialități de prăjituri dar și flori, care au fost vândute doritorilor. (Vedeți detalii în poze.)

Aici, toate produsele expuse au fost vândute contra unor sume modice. De exemplu, un chec a costat 5 lei…Fiecare clasă a școlii – și sunt 9 clase, respectiv clasa pregătitoare și clasele I-VIII – a avut câte un stand.

Cea de-a doua parte a constat în prezentarea unui program artistic. Vedeți în filmul de mai jos un scurt fragment al acestuia.

Ținând cont de faptul că noua școală din Nisipari a fost dată în folosință de-abia pe data de 9 septembrie a.c., și că mulți dintre cei invitați la această sărbătoare nu au reușit să o vadă, ultima parte a zilei a fost alocată vizitării școlii. Toată lumea a fost impresionată de aspectul noii unități de învățământ.

Reamintim că până acum, școala ”Iuliu Valaori” a fost chiar în casa fostului moșier din Nisipari, Iuliu Valaori. În imagini veți vedea această locuință, care a fost școală pentru foarte mulți elevi ce au absolvit aici.

Aceasta este școala veche din Nisipari.

Vedeți mai jos imagini de la sărbătoarea de azi.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă
Apasă pentru a comenta

Trebuie să te autentifici pentru a scrie un comentariu Login

Lasă un răspuns

Administratie

Primăria a trecut la curățarea și decolmatarea canalizărilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Echipe mixte ale Primăriei Municipiului Constanța, SC RAJA SA și ale operatorului de salubrizare s-au asigurat, astăzi, că receptorii pluviali (canalizările) de pe arterele principale și din zonele de risc la inundații din oraș sunt în parametri optimi.

„Au avut loc lucrări de curățare și decolmatare a gurilor de scurgere, a rigolelor și a căminelor de vizitare pentru a asigura funcționarea sistemului de canalizare în condiții corespunzătoare. Potrivit Centrului Meteorologic Regional Dobrogea, temperaturile vor scădea ușor în perioada următoare, vântul se va intensifica treptat și vor exista condiții de ploaie. Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205, sau pe WhatsApp, la numărul 0799606142

Dispecerat Serviciul Protecţie Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă şi Situaţii de Urgenţă – 0737552271.“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Campania „Curățăm Constanța Noastră”, la final. Peste 800 de tone de deșeuri, colectate

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că peste 3.000 de constănțeni au participat la cea de-a noua ediție a campaniei „Curățăm Constanța Noastră” și în toate cartierele din oraș au avut loc acțiuni de igienizare, ecologizare și ecologizare. În luna octombrie, luna curățeniei generale, au fost colectate 820 de tone de deșeuri, s-au plantat peste 14.000 de flori perene și aproape 800 de plante ierboase. Au fost toaletați și s-au făcut lucrări de corectare a coroanei la aproape 500 de arbori care puneau în pericol siguranța circulației rutiere și pietonale, arată sursa citată.

S-au implicat în campania demarată de Primăria Municipiului Constanța, și derulată cu ajutorul firmei de salubrizare Polaris M Holding, 967 de asociații de proprietari, 62 unități de învățământ (28 grădinițe, 17 școli și 17 licee), peste 250 de sportivi de la 14 cluburi constănțene, dar și zeci de firme private. De asemenea, au participat la curățenia de toamnă și angajații Serviciului Public de Impozite și Taxe, ai Direcției Generale de Asistență Socială, ai Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice, ai CT Bus și ai Primăriei Municipiului Constanța.

„Primăria Municipiului Constanța mulțumește tuturor celor care au participat și au înțeles că doar prin contribuția fiecăruia dintre noi ne vom putea mândri cu un oraș curat și mai frumos. Implicarea noastră în astfel de acțiuni are ca rezultat un mediu sănătos și curat. Doar împreună putem genera schimbarea pe care ne-o dorim cu toții. Și, tot împreună, ar trebui să învățăm să respectăm mediul înconjurător, dar și munca celorlalți“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Posesorii de centrale pe gaz, dați în judecată de Primăria Constanța? Deputatul Stelian Ion aduce acuze grave

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion, notează într-o postare pe Facebook că Primăria lui Făgădău a mai pornit un război împotriva constănțenilor. Parlamentarul citează Asociația VERDE URBAN, care notează faptul că asociațiile de proprietari și proprietarii de apartamente sunt dați în judecată pentru că nu dețin autorizații de construire pentru instalațiile și centralele pe gaz montate în locuințe.

„Autorizații pe care Primăria nu le-a cerut niciodată. Să te răzbuni astfel pe constănțenii care nu au mai suportat să rămână „sclavii“ falimentarelor CET și RADET este o nemernicie. Oamenii fug de RADET și CET pentru că aceste găuri negre oferă servicii proaste la prețuri exorbitante. Constănțenii s-au săturat să aștepte reabilitarea CET și RADET – promisă în fiecare campanie electorală. Constanța este orașul în care numai cine nu vrea nu obține autorizație de construire pentru a ridica un bloc pe spațiul verde sau în buza trotuarului. Constanța este orașul în care zeci de construcții au fost deja ridicate ilegal fără ca Făgădău și clica din jurul său să miște un deget. În schimb, au fost identificați contravenienții și infractorii în persoana deținătorilor de centrale de apartament.

Dacă se constată o încălcare a legii, constănțenii care au montat centrale pe gaz trebuie ajutați, chiar de către Primărie, să intre în legalitate. Soluția desființării acestor instalații nu va face altceva decât să amplifice atmosfera de tensiune dintre constănțeni, Primărie și RADET și să agraveze starea de fapt a termoficării din municipiul Constanța“, notează Stelian Ion.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: