Connect with us

Societate

Fregata ”Regele Ferdinand” participă la Operația EUNAVFOR MED „IRINI” în Marea Mediterană

Published

on

fregata regele ferdinand

Fregata ”Regele Ferdinand” va participa la Operația EUNAVFOR MED ”IRINI” în Marea Mediterană. Militarii români vor asigura respectarea embargoului ONU asupra armelor impus Libiei. De asemenea, vor monitoriza traficul maritim și vor executa inspecții la bordul navelor comerciale din bazinul mediteranean.

Forțele Navale Române au transmis astăzi, printr-un comunicat de presă, că Fregata ”Regele Ferdinand”, cu un elicopter IAR 330 Puma Naval și o grupă de operatori pentru forțe speciale ambarcate, a plecat vineri, 5 mai, din portul militar Constanța, pentru a participa la Operația EUNAVFOR MED „IRINI”, în Marea Mediterană, până la jumătatea lunii iunie.

”Misiunea marinarilor militari români constă în asigurarea respectării embargoului ONU (Organizația Națiunilor Unite) asupra armelor impus Libiei și în combaterea traficului ilicit de produse petroliere, droguri și persoane, prin monitorizarea traficului maritim și executarea de inspecții la bordul navelor comerciale din bazinul mediteranean.

Participarea Armatei României, cu capabilități ale Forțelor Navale Române și ale Forțelor pentru Operații Speciale, la Operația „IRINI” se execută pentru a îmbunătăți situația de securitate din Marea Mediterană și pentru a sprijini efortul comun de încetare a conflictului din Libia, în scopul îndeplinirii angajamentelor asumate de țara noastră față de Uniunea Europeană.”, au precizat reprezentanții Forțelor Navale Române.

Pe durata celor aproximativ 40 de zile de dislocare în Marea Neagră și Marea Mediterană, fregata „Regele Ferdinand” va efectua escale de pregătire a echipajului și de refacere a capacității de luptă a navei militare în porturi din zonele de sud ale Italiei și Greciei.

Nava militară românească este comandată de comandorul George-Victor Durea, iar echipajul acesteia este format din 239 de militari.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!