Connect with us

Stiri

Fugari irakieni, prinși la Pecineaga

Maria Ionescu

Publicat

la

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa,  au prins în flagrant cinci cetăţeni bulgari care au trecut peste frontiera româno-bulgară un grup format din 19 cetățeni irakieni, 8 adulţi şi 11 copii, pe care ar fi trebuit să-l transporte în Germania. Migranţii au fost predaţi autorităţilor bulgare, în baza protocolului încheiat cu statul vecin, iar călăuzele bulgare vor fi prezentate instanţei, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cum au reușit să-i prindă?

În data de 28.12.2016, acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă–Serviciul Combaterea Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere şi Sectorul P.F. Negru Vodă, cu sprijinul colegilor din cadrul I.T.P.F. Giurgiu, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale şi a traficului de migranţi. Astfel în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Negru Vodă au observat cu ajutorul autospecialei cu termoviziune un autoturism Opel Frontera care a trecut ilegal frontiera din R. Bulgaria în România, pe câmp, continuându-şi deplasarea în interiorul ţării. Imediat, a fost declanşată o acţiune operativă, poliţiştii de frontieră monitorizând autoturismul. Astfel, s-a constatat că, pe raza localităţii de frontieră Pecineaga, şoferul maşinii s-a întâlnit cu alte persoane aflate în trei autovehicule înmatriculate în Bulgaria şi, ulterior, s-au deplasat până în apropierea unei liziere.  Poliţiştii de frontieră au observat că din lizieră au ieşit mai multe persoane care s-au urcat în două din cele patru autovehicule, fapt pentru care au intervenit pentru prinderea în flagrant a acestora. În autoturisme au fost depistaţi 19 cetăţeni irakieni, 8 adulţi și 11 minori, aceştia fiind însoţiţi de cinci cetăţeni bulgari, cu vârste cuprinse între 29 şi 39 și de ani. În urma acţiunii, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, coordonaţi de procurorul învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au stabilit faptul că grupul de migranţi a fost preluat din R. Bulgaria şi trecut ilegal frontiera de stat a României în dimineaţa zilei de 28.12.2016 de către unul dintre cetăţenii bulgari, Hristov P. la volanul autoturismului marca Opel, model Frontera, înmatriculat în R. Bulgaria, ulterior fiind lăsaţi în liziera din apropierea localităţii Pecineaga. Ceilalți patru cetățeni bulgari implicaţi,  au intrat legal în ţară cu celelalte trei autovehicule înmatriculate în Bulgaria, în intervale diferite de timp, ulterior aceştia întâlnindu-se în diferite locaţii, după care şi-au continuat deplasarea împreună către localitatea Pecineaga, judeţul Constanta, de unde urmau să preia grupul de migranţi pentru a-l transporta mai departe, spre Germania. Cei 19 cetăţeni irakieni au fost predaţi autorităţilor de frontieră din R. Bulgaria, în baza protocolului româno-bulgar, iar faţă de cei 5 cetăţeni bulgari, în data de 29.12.2016, a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentaţi Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „trafic de migranţi”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 263, alin. 1 şi alin.2 lit.a, Cod Penal.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Programul casieriilor RAJA în perioada sărbătorilor de Sf. Andrei și Ziua Națională a României

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

RAJA S.A. aduce la cunoştinţa tuturor abonaţilor că, în perioada sărbătorilor de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României, activitatea structurilor care asigură continuitatea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare se desfășoară în regim de foc continuu.

În continuare, ca urmare a creșterii alarmante a indicelui de răspândire a virusului SARS-CoV-2, sute de angajați ai societății, care au ca misiune principală producția, distribuția, calitatea apei, colectarea și epurarea acesteia, își îndeplinesc sarcinile specifice în condiții de izolare la locul de muncă, pentru a preveni disfuncționalitățile majore ce ar putea perturba asigurarea serviciilor esențiale.

De asemenea, apelurile către numărul de telefon al Dispeceratului – 0241/924 vor fi preluate fără întrerupere. Echipele de intervenție RAJA sunt pregătite să acţioneze cu promptitudine pentru remedierea în timp util a tuturor avariilor sau a problemelor apărute în sistemul de alimentare cu apă și de canalizare, astfel încât utilizatorii să poată beneficia de serviciile noastre la parametrii optimi.

Abonaţilor interesaţi să îşi achite facturile, le aducem la cunoștință că luni, 30 noiembrie 2020, și marți, 01 decembrie 2020, toate casieriile RAJA vor fi închise.

Începând de miercuri, 02 decembrie 2020 acestea își vor relua programul normal de lucru.

“În perioada în care casieriile RAJA sunt închise, facturile pot fi achitate online, prin intermediul contului de client RAJA – https://contulmeu.rajac.ro/, prin transfer bancar sau direct debit. Abonații care nu au acces la soluțiile de plată la distanță pot achita facturile la punctele de plată Pay Point/Payzone, Westaco și în incinta magazinelor „La doi Pași”.”, precizează Biroul de comunicare.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Trafic îngreunat pe strada Ion Lahovari din municipiul Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unui branșament avariat, de pe strada Ion Lahovari din municipiul Constanța, RAJA S.A. va restricționa traficul auto pe această stradă, tronsonul delimitat de bd. Mamaia și strada Călărași, astăzi – 24 noiembrie 2020, în intervalul orar 10.30 – 14.30.

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona va fi împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

Abonaţii deserviţi nu vor fi afectaţi de aceste lucrări, întrucât echipele de intervenţie încearcă să efectueze reparaţiile cu conducta sub presiune.

“Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, precizează reprezentanţii Biroului de comunicare.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Trafic îngreunat pe strada Nicolae Iorga din municipiul Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unui branșament avariat, de pe strada Nicolae Iorga, din municipiul Constanța, echipele de intervenție RAJA S.A. sunt nevoite să restricționeze traficul auto pe o bandă de circulație de pe această stradă, cu sensul de mers dinspre str. Mircea cel Bătrân către Moldovei, pe o porțiune de 30 m, astăzi – 17 noiembrie 2020, în intervalul orar 10.00 – 14.00.

 

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona va fi împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

 

Abonații din zonă nu sunt afectați de această avarie, întrucât echipele de intervenție încearcă să efectueze reparația cu conducta sub presiune.

 

“Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, precizează Biroul de comunicare. 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: