Connect with us

Actual

Fumătorii au produs incendiul din Bamboo? Eu nu cred!

Maria Ionescu

Publicat

la

Am deja o vârstă la care îmi permit să povestesc întâmplări din adolescenta. Da, era pe vremea lui Ceaușescu, iar legislația română nu era atât de binecunoscută, cum este astăzi. Nu eram fumătoare pe  atunci, nici măcar pe vremea când eram liceeană, dar multă lume fuma în jurul meu. Era un fum de să-l tai cu cuțitul dar, din acest motiv, nu a fost niciodată un incendiu în jurul meu. Astăzi este o altă lege, pe care o respect. În tren nu fumez, în hotelurile unde sunt cazată când plec din Constanța, de asemenea. Respect legea, chiar dacă mi se pare strâmbă de multe ori. Știu că suntem foarte mulți care procedăm așa.  Dar incendii devastatoare continuă să fie. A fost, în urmă cu un an și trei luni, la Colectiv. Astăzi a fost la Bamboo. Mâine poate fi oriunde în altă parte. Un prieten a postat pe facebook următorul lucru: ”Exact de aia a ars clubul Bamboo, de la tigari.Cand fumatul nu era interzis nu a ars,acum a luat foc de la cateva tigari. Le-or fi stins de draperii sau pe fetele de masa.Iar cand s-a aprins fata de masa au incercat sa o stinga cu alcool…..cine dracu crede asta? dar de ce sa nu tragem noi niste foloase de pe urma incendiului, ca tot vrea guvernul PSD sa modifice legea antifumat, nu-i asa?!”

Cine este de vină?

Este evident faptul că au fost foarte mulți oameni în club. Tineri cu bani! De fapt, contează mai puțin cine au fost clienții de noaptea trecută. Ideea este că, după ce a a izbucnit incendiul și flăcările s-au extins cu repeziciune, toată lumea a încercat să scape, așa cum a putut. S-au îmbulzit spre ieșire, s-au aruncat în lac (mă rog, mlaștina care există în zonă) etc.. Se pare că bodyguarzii și angajații clubului au avut o contribuție semnificativă în evacuarea clienților. Fiecare cum a putut și cum a crezut că va fi mai simplu de părăsit incinta în flăcări. Mulți au scăpat cu bine, puțini au ajuns la spitalele din capitală și doar 10 dintre ei au rămas internați. Vor urma anchete, se vor emite supoziții, credibile sau mai puțin credibile, va urma o perioadă asemănătoare cu cea din anul 2015, după incendiul de la Colectiv. Este adevărat că nu pot fi comparate așa de mult cele două incendii – nici prin prisma felului în care s-au produs, nici prin cea a victimelor. Cătălin Botezatu, unul dintre patronii clubului, a declarat că, după tragedia de la Colectiv, la Bamboo s-au investit 100.000 de euro în materiale noi. Tot el a declarat că în club existau sute de extinctoare! A fost, probabil, vreun scurt-circuit sau ceva de acest gen. Vom afla după finalizarea cercetărilor. Care vor dura, nu se știe cât!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Adrian Glugă, șeful IPJ Constanța, înaintat la gradul de chestor de poliție

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, președintele Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete de înaintare în grad pentru zeci de angajați ai Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Telecomunicații Speciale, Serviciului de Protecție și Pază.

Printre acestea se numără și cel prin care a acordat gradul profesional de chestor de poliţie lui Adrian-Constantin Glugă,  șef al IPJ Constanța.

De asemenea, a fost înaintat în gradul profesional de chestor general de poliţie Bogdan Despescu, fost șef al IPJ Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(FOTO) Șantierul Naval Damen Mangalia a lansat la apă cinci nave

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Damen a lansat la apă cinci nave, aflate în lucru pe Șantierul Naval Damen Mangalia: cea mai modernă și tehnologizată navă off-shore pentru căutarea și recuperarea de diamante din lume, doua feriboturi RoRo hibride GNL și două nave fluviale tip cisternă, parțial echipate (Inland tankers). Lucrările la aceste nave au început în cursul anului trecut și vor continua în cursul anului viitor.

Șantierul Naval Damen Mangalia este cel mai mare șantier din Europa. Odată cu preluarea managementului șantierului, Damen s-a angajat într-un parteneriat strategic pe termen lung cu Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Șantierul Naval Damen Mangalia beneficiază de capacitatea comercială la nivel mondial și expertiza în domeniul construcțiilor și reparațiilor navale al Grupului Damen pentru a dezvolta continuu portofoliul de comenzi primite de șantier, pentru atragerea de forță de muncă și pentru a face toate investițiile necesare.

“Parteneriatul dintre Damen și România își arată primele rezultate. În contextul actualei pandemii, Șantierul Naval Damen Mangalia dovedește astfel că poate produce, în condiții dificile o gamă largă de nave medii și mari, foarte avansate din punct de vedere tehnologic. România redevine astfel un lider în Europa, în construcția navală”, a declarat Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

“Suntem foarte entuziasmați să construim aceste nave la Șantierul Naval Damen Mangalia. Șantierul dovedeste calitate și are forța de muncă și infrastructura necesare pentru a construi nave de o complexitate înaltă. Suntem mândri că am reușit să facem un adevărat tur de forță în lansarea concomitentă la apă a cinci nave dovedind potențialul imens al parteneriatului dintre Damen și România”, a declarat Mark Vermeulen, Managing Director MSV Unit, Damen Group.

Cele cinci nave lansate săptămâna trecută la Mangalia deservesc arii diversificate pentru mai mulți clienți:

  • navă pentru căutarea și recuperarea de diamante de la mare adâncime – lungă de 177 de metri, comandată de către DeBeers Marine Namibia, va fi cea mai modernă și tehnologizată navă off-shore de acest tip din lume; Noua navă de tip offshore va beneficia de un sistem dinamic de poziționare – DP2, care se bazează pe un sistem cu șapte propulsoare – alimentate de șase generatoare de câte 3230 eKW fiecare. Valoarea contractului de aproximativ 42 de milioane de euro.
  • doua feriboturi/nave inovatoare hibride de tip RoRo -construite pentru Seaspan Ferries Corporation, ca parte a programului de înlocuire a flotei companiei. Navele vor fi clasificate de Bureau Veritas și vor intra în exploatare în 2021. Feriboturile vor fi dotate cu baterii de 2 megawați, dar vor permite inclusiv stocarea a peste 200 de metri cubi de GPL Fiecare dintre cele două nave inovatoare are o lungime de 149 de metri lungime și au fost proiectate de așa natură încât să permită încărcarea și transportul – pe culoare – cu o lungime totală de 1034 metri.
  • doua nave fluviale tip cisterna (Inland tankers), cu următoarele caracteristici: lungime totală de 85 metri, adâncime la puntea principală de 4,5 metri și o greutate Casco de 454 tone. Acestea sunt primele două din totalul de patru nave care vor fi construite pentru Gebr. De Jonge Shipbuilding Services B.V., în conformitate cu normele și reglementările Societaății de clasificare Lloyd’s Register. Navele sunt programate pentru livrare din Constanța, în luna decembrie a acestui an și vor fi predate clientului final în Olanda.

Această lansare este o etapă importantă în procesul de construcție a navelor și reprezintă un moment cheie, ce marchează finalizarea lucrărilor de sudură corp, presupunând, de asemenea, un progres semnificativ al lucrărilor de vopsitorie corp exterior și nu numai. De asemenea, după această fază, se vor instala echipamente specifice fiecărei nave, sistemele de tubulatură și se vor finaliza lucrările electrice și tâmplărie.

Damen a câștigat oferta de construire a acestor nave datorită reputației excelente, angajamentului față de calitate și infrastructurii dovedite de Șantierul Naval Damen Mangalia. Șantierul a lucrat îndeaproape cu clienții săi pentru a se asigura că noile nave îndeplinesc standardele stricte de siguranță, de performanță și de funcționare necesare pentru a oferi servicii optime.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

OFICIAL! Orașul Cernavodă și alte două comune din județul Constanța intră în carantină

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

OFICIAL! Orașul Cernavodă și alte două comune din județul Constanța intră în carantină

Rând pe rând, localitățile din județul Constanța intra in carantina. Din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus, autoritățile decid carantinarea localităților. Vineri, instituțiile abilitate au decis carantinarea orașului Cernavoda și a comunelor Cumpăna și Târgușor.

Măsura intra in vigoare din 28 Noiembrie, de la ora 20.00.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: