Conecteaza-te cu noi

Actual

Fumătorii au produs incendiul din Bamboo? Eu nu cred!

Published

on

Am deja o vârstă la care îmi permit să povestesc întâmplări din adolescenta. Da, era pe vremea lui Ceaușescu, iar legislația română nu era atât de binecunoscută, cum este astăzi. Nu eram fumătoare pe  atunci, nici măcar pe vremea când eram liceeană, dar multă lume fuma în jurul meu. Era un fum de să-l tai cu cuțitul dar, din acest motiv, nu a fost niciodată un incendiu în jurul meu. Astăzi este o altă lege, pe care o respect. În tren nu fumez, în hotelurile unde sunt cazată când plec din Constanța, de asemenea. Respect legea, chiar dacă mi se pare strâmbă de multe ori. Știu că suntem foarte mulți care procedăm așa.  Dar incendii devastatoare continuă să fie. A fost, în urmă cu un an și trei luni, la Colectiv. Astăzi a fost la Bamboo. Mâine poate fi oriunde în altă parte. Un prieten a postat pe facebook următorul lucru: ”Exact de aia a ars clubul Bamboo, de la tigari.Cand fumatul nu era interzis nu a ars,acum a luat foc de la cateva tigari. Le-or fi stins de draperii sau pe fetele de masa.Iar cand s-a aprins fata de masa au incercat sa o stinga cu alcool…..cine dracu crede asta? dar de ce sa nu tragem noi niste foloase de pe urma incendiului, ca tot vrea guvernul PSD sa modifice legea antifumat, nu-i asa?!”

Cine este de vină?

Este evident faptul că au fost foarte mulți oameni în club. Tineri cu bani! De fapt, contează mai puțin cine au fost clienții de noaptea trecută. Ideea este că, după ce a a izbucnit incendiul și flăcările s-au extins cu repeziciune, toată lumea a încercat să scape, așa cum a putut. S-au îmbulzit spre ieșire, s-au aruncat în lac (mă rog, mlaștina care există în zonă) etc.. Se pare că bodyguarzii și angajații clubului au avut o contribuție semnificativă în evacuarea clienților. Fiecare cum a putut și cum a crezut că va fi mai simplu de părăsit incinta în flăcări. Mulți au scăpat cu bine, puțini au ajuns la spitalele din capitală și doar 10 dintre ei au rămas internați. Vor urma anchete, se vor emite supoziții, credibile sau mai puțin credibile, va urma o perioadă asemănătoare cu cea din anul 2015, după incendiul de la Colectiv. Este adevărat că nu pot fi comparate așa de mult cele două incendii – nici prin prisma felului în care s-au produs, nici prin cea a victimelor. Cătălin Botezatu, unul dintre patronii clubului, a declarat că, după tragedia de la Colectiv, la Bamboo s-au investit 100.000 de euro în materiale noi. Tot el a declarat că în club existau sute de extinctoare! A fost, probabil, vreun scurt-circuit sau ceva de acest gen. Vom afla după finalizarea cercetărilor. Care vor dura, nu se știe cât!

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions