Connect with us

Actual

Furturile de ambarcațiuni și motovehicule nautice, în atenția Poliției Transporturi!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În perioada 30 mai – 6 iunie a.c., peste 250 de polițiști din cadrul structurilor de poliție transporturi, ordine publică și poliție rutieră au desfăşurat 160 acţiuni şi controale pe raza județelor Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Galați și Brăila, pentru prevenirea și combaterea furturilor de ambarcaţiuni, motoare de ambarcaţiuni şi motovehiculelor nautice. Poliţiştii au verificat 135 de ambarcațiuni, 71 de motoare de ambarcațiuni, 5 motovehicule nautice şi 470 de autovehicule. Au fost efectuate controale la 3 societăți comerciale care repară sau depozitează ambarcațiuni de agrement. Activităţile s-au soldat cu depistarea a 28 de infracţiuni, dintre care 6 la Codul Penal (fals, uz de fals), 3 prevăzute de O.U.G. nr.23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, 3 prevăzute de Legea nr. 191/2003 (privind infracțiunile la regimul navigației civile), 15 prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice) și una la O.U.G. nr. 57/2007 (privind regimul ariilor naturale protejate). Pentru comiterea acestora sunt cercetate 23 de persoane, dintre care 13 depistate în flagrant. În urma abaterilor contravenţionale constatate, au fost aplicate 349 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproape 125.000  de lei, dintre care 271 prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 49 prevăzute de Legea nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a ordinii și liniștii publice, 5 prevăzute de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, 3 prevăzute de Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor și valorilor și 21 prevăzută de alte acte normative. De asemenea, în urma verificărilor, au fost indisponibilizate o ambarcațiune, 150 kg. de motorină și 320 kg. de legume și fructe.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Constanța: A condus cu permisul anulat și și-a dat date de identificare false! A fost reținut

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 21 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție au identificat un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din localitatea Castelu, județul Constanța, care a condus un autoturism pe raza municipiului, având permisul de conducere anulat din luna aprilie 2017.

Inițial, tânărul în cauză a declarat polițiștilor date de identitate aparținând unei alte persoane, fiind vorba despre o rudă a acestuia.

În urma cercetărilor desfășurate, polițiștii l-au reținut pe tânăr pe bază de ordonanță pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în C.R.A.P. al IPJ Constanța, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța cu propuneri corespunzătoare.

În cauză, a fost întocmit dosar penal.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: 4 vânzători ambulanți de țigări, amendați de polițiștii locali

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 21 ianuarie, în intervalul orar 08.00-16.00, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța  au legitimat  4 persoane despre care existau indicii ca ar comercializa în mod ilicit țigări netimbrate. Acestea au fost conduse la sediul unității de poliție locală pentru stabilirea identității.

Comercianții ambulanți acționau în zona Piața Griviței, Piața Tomis 3 și zona Eden. In urma acestei activități de prevenire și combatere a comerțului stradal neautorizat s-au aplicat 3 amenzi contravenționale în valoare de 3.000 lei și a fost dispusă măsura complementară de confiscare a pachetelor  de țigări fără timbru accizabil.

Una dintre persoanele care făcea comerț ambulant în zona Eden a fost prinsă de două ori în aceeași zi, prima dată la ora 9.00, iar a doua oară după amiază, la ora 15.00.

Pentru o altă persoana s-au întocmit actele de constatare vizând săvârșirea  infracțiunii prevăzute de art. 270 alin. 3 din Legea 86/2006, deoarece aceasta  a fost depistata comercializând ilicit 70 de pachete de țigarete fără timbru accizabil, susceptibile a fi produse de contrabanda. La săvârșirea  infracțiunii, persoana s-a folosit de un autoturism utilizat în regim de taxi.

Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să respecte prevederile legale în vigoare.

”Direcția Generală Poliția Locală Constanța reamintește numerele de telefon la care cetățenii pot apela pentru a semnala situații din sfera noastră de compentență instituțională -0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp).

Numai împreună putem asigura un climat public civilizat în municipiul Constanța!”, precizează Biroul de presă al Poliției Locale Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier în Lazu! O femeie a fost rănită pe trecerea de pietoni

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 7.30, în localitatea Lazu a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unui pieton. Potrivit IPJ Constanța, un bărbat de 63 de ani a condus un autoturism pe DN 39, în localitatea Lazu, dinspre Agigea către Constanța.

În momentul în care a ajuns la marcajul pietonal din localitatea Lazu nu a acordat prioritate și a accidentat o femeie de 50 de ani care s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal.

In urma impactului a rezultat vânătoarea corporală ușoara a femeii. In cauza s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: