Connect with us

Politica

Gabriel Ciobanu (USR): „Inculpatul Maricel, cea mai mare problemă a comunei Agigea“

Tatian Iorga

Publicat

la

Președintele Organizației Județene Constanța a USR, Remus Negoi, și candidatul Alianței pentru Primăria municipiului Constanța deputatul Stelian Ion, au lansat, astăzi, candidații pentru primăriile Cumpăna, Eforie și Agigea. La Cumpăna, USR și PLUS merg pe mâna lui George Vasile, în vârstă de 42 de ani, de profesie inginer electromecanic în marina civilă.

„În Cumpăna se vorbește foarte mult de vreo 20 de ani, dar se face mai puțin. În Cumpăna avem străzi neasfaltate, iar cele asfaltate au gropi după câteva luni. Nu avem trotuare și este dispreț față de cetățeni. Avem totodată, cetățeni care au mai multe drepturi decât alți cetățeni, dar obligații deloc. Iar acești cetățeni fac o viață grea pentru vecinii lor, își terorizează vecinii, nimeni nu ia măsuri, iar Poliția stă cu mâinile la spate. Agenții economici din Cumpăna sunt hărțuiți uneori, fac donații. Toate astea trebuie să se schimbe. Trebuie să schimbăm administrația care este una coruptă. Chiar acum câtva zile am aflat că în administrația locală din Cumpăna sunt persoane cercetate penal pentru sustragere de fonduri.“, a spus George Vasile.

La Eforie, USR și PLUS o aruncă în luptă pe Carmen Mardale, în vârstă de 48 de ani. Aceasta a spus că după ce a văzut cu ce se confruntă celor două stațiuni, Eforie Nord și Sud a decis să candideze. Aceasta a punctat că împreună cu echipa sa a dezvoltat o serie de proiecte concrete, printre care se numără o transparență în cheltuirea banului public, ședințe periodice cu cetățenii și promovarea mai intensă a celor două Eforii.

„Inculpatul Maricel, cea mai mare problemă a comunei Agigea“

La Agigea, USR și PLUS intră în cursa electorală pentru Primărie cu Gabriel Ciobanu, care activează într-o companie multinațională.

„Locuiesc în Agigea împreună cu soția și copilul de aproximativ 12 ani și nu am un trecut politic. Îmi doresc o schimbare mai ales că am alături de mine o echipă de oameni tineri și cu viziune. Considerăm că putem schimba modul defectuos de a face administrație în Agigea. Am reușit să identificăm o parte din problemele comunei, care ne-au fost semnalate de către cetățeni“, a spus Ciobanu.

Candidatul USR-PLUS la Primăria Agigea a spus că cea mai mare problemă a comunei este însuși primarul Maricel Cîrjaliu, care „inculpat și anchetat de DNA“. Pe de altă parte, Ciobanu a spus că Agigea și Lazu, cele două sate ale comunei, se confruntă cu o sumedenie de probleme, printre care și cea a câinilor fără stăpân. Gabriel Ciobanu a afirmat că lipsește transparența în administrație, pentru că primarul a ținut în umbră toate problemele.

„Nu ne permite să participăm la ședințele de Consiliul Local și nu știm cum este bugetul cheltuit. Ne dorim să pregătim o echipă care să atragă fonduri europene, pentru în Agigea nu s-au atras foarte multe, iar asta motivul pentru care comuna nu s-a dezvoltat. Vrem o pasarelă în Agigea și una în Lazu, iar pentru asta ne-am consultat cu Inspectoratul de Poliție al Județului în ceea ce privește numărul de victime din ultimii ani. Considerăm că este foarte important să facem această investiție. Vrem să oferim 10% din bugetul local pentru proiecte propuse de cetățeni“, a spus Ciobanu.

Acesta a afirmat că actualul primar Maricel Cîrjaliu a încercat să îl intimideze, amenințând că îi va dărâma casa, că îl lasă fără utilități, deși nu le are. Ciobanu a mai spus că oamenii își doresc o normalitate, iar bugetul participativ este una dintre soluții pentru a ține aproape de cetățeni. Candidatul USR-PLUS pentru Primăria Agigea a afirmat, întrebat de Ordinea.ro dacă a avut discuții pentru formarea unei alianțe de dreapta, că avut întrevederi cu liderii PNL și PMP, iar în momentul de față a comandat un sondaj în care să se vadă unde se poziționează cele trei partide.

„O alianță ne-ar ajuta să câștigăm detașat“, a conchis Gabriel Ciobanu.

În conferința de presă a mai fost prezentat și unul din candidații pentru Consiliul Județean – Edward Nedelcu. În final, deputatul Stelian Ion că noua generație de politicieni este cea mai aproape de cetățeni. Acesta că în rândul multora dintre candidații la primării au dosare penal, Stelian Ion considerând că din decență și din respectul față de cetățeni ar trebui să facă un pas în spate.

 

Comments

comments

Politica

PMP Constanța cere renumărarea și verificarea buletinelor de vot nule pentru alegerea Consiliului Local

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Avand in vedere modul in care s-au desfasurat alegerile locale organizate ieri, 27.09.2020, precum si rezultatele partiale, Partidul Mișcarea Populară a formulat mai multe contestații în județul Constanța, considerând că nu trebuie permis să planeze suspiciuni asupra niciunui vot exercitat de vreun cetățean, acest drept fundamental fiind necesar a fi apărat de fiecare actor de pe scena politică, de fiecare dată când se consideră că este posibilă modificarea nedorită a opțiunii alegătorilor.

În acest sens, PMP Constanța a solicitat renumărarea și verificarea buletinelor de vot nule pentru alegerea Consiliului Local Constanța, precum și a buletinelor de vot pentru Consiliul Local neutilizate in sectiile de votare de pe raza Municipiului Constanta, pentru a se constata corectitudinea sau incorectitudinea „cheii” si renumararea si verificarea buletinelor de vot pentru Consiliul Local Cumpana, avand in vedere ca 195 de buletine au fost declarate nule.

Principalele motive invocate de PMP Constanta au avut in vedere, pe de o parte faptul ca mai multi alegatori ne-au atras atentia ca fiind patru buletine de vot, tusul de pe stampila „VOTAT” nu a fost suficient pentru imprimarea exacta a formei stampilei pe toate buletinele de vot, aspect care ar conduce la riscul anularii voturilor, cu toate ca intentia de vot este vizibila si incontestabila. Pe de alta parte, ni s-a semnalat faptul ca in unele sectii de votare alegatorii au primit cate doua buletine de vot pentru Consiliul Judetean si nu au primit buletine de vot pentru Consiliul Local.

Totodata, in ceea ce priveste rezultatele de la Mangalia, PMP considera ca procesul electoral a fost viciat de mai multe nereguli care au dus la un cumul de motive pentru a formula contestatie, pornind de la numeroasele presiuni exercitate de diversi competitori asupra candidatilor PMP, precum blocarea de catre primarul in functie a accesului auto locuitorilor din zona Fluvileg Mangalia, ingradind dreptul de a vota, punerea in aplicare a metodei de fraudare „suveica”, identificarea intr-o sectie de vot a mai multor buletine de vot pentru Primar decat numarul persoanelor care si-au exprimat votul, iar in alta sectie de vot disparitia unor buletine de vot, precum si binecunoscutul eveniment in care a fost implicat un autoturism apartinand gupului de firme detinut de candidatul Mohammad Murad, maximizarea aparitiilor media ale acestui presupus incident electoral pentru a se instaura incertitudinea ca Murad, candidat sustinut de PMP, ar mai putea fi votat.

PMP Constanta nu va accepta niciodata ca asupra unui rezultat obtinut in urma exercitarii de catre cetateni a unui drept fundamental sa existe suspiciuni, considerand ca astfel de incidente nu fac altceva decat sa stirbeasca increderea romanilor in autoritati, ceea ce nu ar fi deloc benefic pentru intreaga societate. Din aceste considerente, PMP asteapta cu interes solutionarea contestatilor depuse si are incredere in profesionalismul reprezentantilor in BEC si BEJ. (comunicat de presă PMP Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

George Scupra a câștigat cel de-al treilea mandat de primar al orașului Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

George Scupra (PNL), primarul în exercițiu al orașului Ovidiu, a câștigat detașat alegerile locale. Potrivit numărătorii parțiale, a obținut 69,65 % din sufragii.

Astfel, el va câștiga cel de-al treilea mandat de primar al orașului Ovidiu. Precizăm că participarea la vot a fost de aproximativ 50%. Rezultatele finale vor fi prezentate în cursul zilei de mâine.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Stelian Ion, USR-PLUS: ”Oraşul nostru trebuie să fie şi va fi în topul oraşelor din România”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Potrivit exit-poll-ului realizat de CURS/Avangarde, candidații USR-PLUS, Stelian Ion și cel al PNL, Vergil Chițac au obținut același procent de 29% pentru câștigarea alegerilor în municipiul Constanța. Decebal Făgădău, actualul primar, PSD, a ocupat poziția a treia, cu un procent de 23,5%.

În urma acestor rezultate, Stelian Ion a declarat că alegătorii au decis să scape orașul de mafii:

“În Constanţa scriem istorie, smulgem acest oraş din mâinile unor mafioţi care ne-au ţinut în subdezvoltare timp de 20 de ani. Ne-am luptat într-o campanie cu doi coloşi, care au încercat să ne strivească, dar constănţenii, în faţa cărora mă înclin şi cărora le mulţumesc din suflet, au decis să scape oraşul ăsta de mafii, de o mafie PSD-istă şi, veţi vedea mâine, după ce se vor număra voturile, şi de interesele dubioase ale unor moguli care au făcut tot posibilul ca să schimbe rezultatul alegerilor şi Constanţa să fie din nou un oraş sufocat”, a declarat Stelian Ion, după rezultatul exit-poll-ului.

El a mai spus că municipiul Constanţa va deveni un oraş european, îndreptat către tineri, către viitor, pentru că are forța de a schimba lucrurile în bine.

Stelian Ion a mai precizat că municipiul Constanţa trebuie să ajungă rapid în topul oraşelor dezvoltate din România.

“După ce ne vom bucura poate o zi, poate o seară, vom începe să muncim, suntem conştienţi că este o responsabilitate imensă, suntem conştienţi de aşteptările pe care toţi constănţenii le au de la noi şi vom arăta că se poate. (…) Orașul nostru nu trebuie să fie un oraș de mâna a doua. Oraşul nostru trebuie să fie şi va fi în topul oraşelor din România şi lucrul ăsta trebuie să se întâmple rapid, şi trebuie să se întâmple şi cu ajutorul Guvernului. Voi fi des la ministerele din Bucureşti, voi bate la toate aceste porţi ca să deblocăm fonduri, să deblocăm tot felul de proiecte şi să aducem investitori importanţi în oraşul nostru. Vă mulţumesc încă o dată, dragi constănţeni, că aţi redat demnitatea acestui oraş şi că ne faceţi din nou să fim mândri că suntem constănţeni. Este un sentiment pe care de foarte mult timp nu l-am mai trăit. Îi felicit pe ceilalţi colegi din ţară, alături de care vom face toată România să se schimbe în bine”, a declarat Stelian Ion.

🔵 Stelian Ion declarații în direct❗️

🔵 Stelian Ion declarații în direct❗️

Publicată de Stelian Ion pentru Constanța pe Duminică, 27 septembrie 2020

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: