Connect with us

Societate

Geamandurile în formă de cruce de pe litoral, criticate de Arhiepiscopia Tomisului: ”Așteptăm și bărci de salvare din polistiren”

Published

on

Într-o postare pe pagina de Facebook, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, s-a referit la geamadurile în formă de cruce montate pe litoral, despre care spune că sunt rezultatul unei gândiri fistichii:

”Geamandurile lui Arafat sunt rezultatul unei gândiri fistichii:

  1. Crucile împodobesc mormintele creștinilor. Dar nu ca vestitoare ale morții, ci ca preașteptări ale Învierii în Hristos. Așadar, s-a ratat epic semnificația crucii. Nu sperie pe nimeni, domnule Arafat, ci e invers: dă nădejde.
  2. Inginerii din birourile lui Arafat nu cred c-au văzut vreodată valurile mării, nici măcar în poze. Altfel nu-mi explic brilianta idee de a face crucile din polistiren. Care se rupe la primul bobârnac. Asta e, atât s-a gîndit și d-aia suntem unde suntem. Așteptăm și bărci de salvare din polistiren…gândire de polistiren.”, a postat Eugen Tănăsescu.

Precizăm că geamandurile în formă de cruce, care au un mesaj pentru a-i atenţiona pe turişti de pericolul de înec şi anunţă câţi oameni au murit în mare anul trecut, au fost donate de Fundaţia pentru SMURD salvamarilor de pe litoralul românesc.

În total sunt cinci astfel de geamaduri iar instalarea lor face parte dintr-un proiect gândit în urmă cu doi ani, potrivit lui Raed Arafat.

Reprezentanţii serviciului de salvamar  au susţinut că turiştii nu au ţinut cont de acest mesaj. Mai mult, în timpul unei furtuni, partea de sus a unei geamanduri în formă de cruce a fost ruptă de valuri.

După ce salvamarii au criticat aceste geamanduri și au spus că sunt inestetice și chiar periculoase, secretarul de stat Raed Arafat a spus că ideea e ucisă.

Iată postarea sa pe pagina de Facebook:

„Am comis-o din nou! Am încercat să facem ceva care să sporească acţiunile de prevenire a înecurilor pe durata sezonului de vară. Un proiect gândit acum doi ani de specialişti, şi finanţat din fonduri non-guvernamentale, care are ca scop semnalarea, într-un mod foarte vizibil, a zonelor periculoase unde au avut loc mai multe înecuri în ultimii ani. Ca să fie vizibil şi să atragă atenţia, nu putea fi o mică minge plutitoare, fiind necesară o vizibilitate mai mare când te apropii de zona de pericol. Ideea unei cruci de culoare roşie poate fi interpretată în mai multe feluri, însă ea semnalează pericolul de la distanţă, iar când te apropii de ea şi mai mult poţi citi şi textul de avertizare, atrăgându-ţi atenţia că deja eşti foarte aproape de pericol”, a scris Raed Arafat.

Comments

comments