Connect with us

Actual

Genți de voiaj și jucării, reținute de vameși în Portul Constanța

Published

on

genti port

Astăzi, 17 februarie, inspectorii vamali din Portul Constanța au reținut peste 1.100 de genți de voiaj destinate unei societăți din capitală. De asemenea, într-un conainer sosit din China pentru o societate din Ucraina au descoperit zeci de mașinuțe electrice pentru plimbat copiii.  Autoritatea vamală a reținut atât gențile cât și jucăriile, în vederea confiscării.

Potrivit Biroul de presă al Autorității Vamale, în data de 17 februarie inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China care aparțineau unei societăți comerciale cu sediul în București. Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit 1.108 bucăți genți de voiaj din material textil marca “ELLA ICON’’, bunuri nedeclarate la autoritatea vamală. Valoarea bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţ de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 244.000 de lei.

În aceeași zi, în timpul unui alt control efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit tot din China, dar pentru o societate comercială cu sediul în Ucraina, inspectorii vamali au descoperit 30 de mașinuțe electrice cu acumulatori pentru plimbat copiii, cu însemnele mărcii ‘’JEEP’’, succeptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru marca menționată. Valoarea acestora, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţ de vânzare cu amănuntul al unui produs produs original, este de aproximativ 37.000 de lei.

Atât gențile cât și jucăriile au fost reținute în vederea conficării.

masinuta port

Foto: Facebook/Autoritatea Vamală Română

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!