Connect with us

Politica

George Niculescu, fost prefect al Constanței, actual secretar de stat în Ministerul Energiei, noul administrator al Nuclearelectrica

Published

on

George Sergiu Niculescu, fost prefect al județului Constanța, actual secretar de stat în Ministerul Energiei este unul dintre noii administratori ai Nuclearelectrica.

Societatea Nationala Nuclearelectrica S.A. (“SNN”) informeaza actionarii si investitorii despre decizia Consiliului de Administratie din data de 09.03.2022, ca urmare a recomandarii Comitetului de Nominalizare si Remunerare, de a numi provizoriu, incepand cu data de 09.03.2022 si pana la data Adunarii Generale a Actionarilor SNN, doi administratori neexecutivi, pe posturile vacante din cadrul Consiliului de Administratie al SNN.

Conform prevederilor  art. 137din Legea nr. 31/1990, in caz de vacanta a unuia sau mai multor posturi de administrator, daca prin actul constitutiv nu se dispune altfel, Consiliul de Administratie procedeaza la numirea unor administratori provizorii, pana la intrunirea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor. Astfel, Consiliul de Administratie a numit in pozitia de administratori provizorii pe domnii Serban Constantin Valeca si George Sergiu Niculescu.

Cine este George Sergiu Niculescu

George Sergiu Niculescu este absolvent al Facultatii de Drept, Profilul Stiinte Juridice al Universitatii Ovidius din Constanta si detine o diploma de Master in Administratea Afacerilor, Academia de Studii Economice Bucuresti. Incepand cu anul 2018, George Sergiu Niculescu detine diploma de auditor intern pentru Sisteme de Management al Energiei si management pentru Sisteme de Management al Energiei obtinuta la TUV THURINGEN Germania prin Academia de Studii Economice Bucuresti.

“Domnul George Sergiu Niculescu are o experienta de 20 de ani in management si domeniul juridic atat in mediul privat cat si in cel de stat, ocupand si functia de Secretar de Stat in Ministerul Energiei cu atributii in coordonarea activitatii structurilor si domeniilor aferente”, transmite Cosmin Ghiță, directorul Nuclearelectrica într-un comunicat transmis către BVB.

Tot către Bursa de Valori București, conducerea SNN a punctat că cel de-al doilea administrator numit, Serban Constantin Valeca, este absolvent al Institutului Politehnic Bucuresti, fiind specializat in proiectarea si constructia reactoarelor nucleare, certificarea combustibilului nuclear si a masinilor de incarcare-descarcare combustibil in reactoarele CANDU, managementul industrial si al unitatilor nucleare.

“Domnul Serban Constantin Valeca este doctor in stiinte industriale si profesor universitar si are o experienta de 40 de ani in industria nucleara, fiind Director General pentru coordonarea programului nuclear national Unitatea 2 CNE Cernavoda, Guvernator al Romaniei la Agentia Internationala pentru Energie Atomica la Viena si Presedinte al Consiliului Stiintific al Institutului de Cercetari Nucleare ICN Pitesti. Domnul Serban Constanti Valeca este autor al unor publicatii de specialitate, rapoarte de cercetare si detine brevete de inventii”, completează conducerea SNN în documentul transmis către BVB.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!