Connect with us

Politica

George Niculescu, fost prefect al Constanței, actual secretar de stat în Ministerul Energiei, noul administrator al Nuclearelectrica

Publicat

la

George Sergiu Niculescu, fost prefect al județului Constanța, actual secretar de stat în Ministerul Energiei este unul dintre noii administratori ai Nuclearelectrica.

Societatea Nationala Nuclearelectrica S.A. (“SNN”) informeaza actionarii si investitorii despre decizia Consiliului de Administratie din data de 09.03.2022, ca urmare a recomandarii Comitetului de Nominalizare si Remunerare, de a numi provizoriu, incepand cu data de 09.03.2022 si pana la data Adunarii Generale a Actionarilor SNN, doi administratori neexecutivi, pe posturile vacante din cadrul Consiliului de Administratie al SNN.

Conform prevederilor  art. 137din Legea nr. 31/1990, in caz de vacanta a unuia sau mai multor posturi de administrator, daca prin actul constitutiv nu se dispune altfel, Consiliul de Administratie procedeaza la numirea unor administratori provizorii, pana la intrunirea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor. Astfel, Consiliul de Administratie a numit in pozitia de administratori provizorii pe domnii Serban Constantin Valeca si George Sergiu Niculescu.

Cine este George Sergiu Niculescu

George Sergiu Niculescu este absolvent al Facultatii de Drept, Profilul Stiinte Juridice al Universitatii Ovidius din Constanta si detine o diploma de Master in Administratea Afacerilor, Academia de Studii Economice Bucuresti. Incepand cu anul 2018, George Sergiu Niculescu detine diploma de auditor intern pentru Sisteme de Management al Energiei si management pentru Sisteme de Management al Energiei obtinuta la TUV THURINGEN Germania prin Academia de Studii Economice Bucuresti.

“Domnul George Sergiu Niculescu are o experienta de 20 de ani in management si domeniul juridic atat in mediul privat cat si in cel de stat, ocupand si functia de Secretar de Stat in Ministerul Energiei cu atributii in coordonarea activitatii structurilor si domeniilor aferente”, transmite Cosmin Ghiță, directorul Nuclearelectrica într-un comunicat transmis către BVB.

Tot către Bursa de Valori București, conducerea SNN a punctat că cel de-al doilea administrator numit, Serban Constantin Valeca, este absolvent al Institutului Politehnic Bucuresti, fiind specializat in proiectarea si constructia reactoarelor nucleare, certificarea combustibilului nuclear si a masinilor de incarcare-descarcare combustibil in reactoarele CANDU, managementul industrial si al unitatilor nucleare.

“Domnul Serban Constantin Valeca este doctor in stiinte industriale si profesor universitar si are o experienta de 40 de ani in industria nucleara, fiind Director General pentru coordonarea programului nuclear national Unitatea 2 CNE Cernavoda, Guvernator al Romaniei la Agentia Internationala pentru Energie Atomica la Viena si Presedinte al Consiliului Stiintific al Institutului de Cercetari Nucleare ICN Pitesti. Domnul Serban Constanti Valeca este autor al unor publicatii de specialitate, rapoarte de cercetare si detine brevete de inventii”, completează conducerea SNN în documentul transmis către BVB.

Comments

comments

Politica

(Document) Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de modificare a Codului Fiscal. Mai multe impozite urmează să crească

Publicat

la data de

Scris de

Ministerul Finanţelor a publicat în această seară proiectul de modificare a Codului Fiscal. Acesta prevede, printre altele, creşterea impozitului pe dividende de la 5% la 8%, scăderea pragului veniturilor până la care o companie este considerată microîntreprindere, creşterea la 9% a TVA pentru băuturile băuturilor nealcoolice care conţin adaos de zahăr sau alţi îndulcitori sau aromatizate şi majorarea accizelor pentru ţigarete, notează Agerpres, citat de stiripesurse.ro.

Proiectul de act normativ propune, de asemenea, revizuirea reglementării privind acordarea facilităţilor fiscale în sectorul construcţii, precum şi în sectorul agricol şi în industria alimentară în sensul în care vor beneficia de facilităţile fiscale numai persoanele fizice care obţin venituri din salarii şi asimilate salariilor realizate în baza contractelor individuale de muncă încheiate cu angajatori care se încadrează în condiţiile prevăzute la art. 60 pct. 5 şi pct. 7 din Codul fiscal. În aceste sectoare, se propune scăderea plafonului până la care se acordă facilităţile fiscale, respectiv de la 30.000 lei lunar la 10.000 lei lunar, inclusiv. Pentru partea din venitul brut lunar ce depăşeşte 10.000 lei nu se vor mai aplica facilităţi fiscale.

Începând cu data de 1 ianuarie 2023, cota de TVA creşte de la 5% la 9%, atât pentru livrarea de alimente, inclusiv băuturi (cu excepţia băuturilor alcoolice şi a celor nealcoolice care conţin adaos de zahăr sau alţi îndulcitori sau aromatizate), destinate consumului uman şi animal, cât şi pentru serviciile de restaurant şi de catering şi pentru activităţile de cazare hotelieră.

Întregul proiect poate fi citit aici:

Proiectordonantamodifl227 04072022

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ciucă și liderii PSD ar fi căzut de acord asupra supraimpozitării pensiilor speciale

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Nicolae Ciucă și liderii PSD ar fi căzut de acord asupra supraimpozitării pensiilor speciale, informează stiripesurse.ro. Însă, potrivit aceleiași surse, premierul Nicoale Ciucă a cerut soluția legală pentru ca acestea să nu mai pice la Curtea Constituțională. Potrivit surselor, o discuție între premier şi PSD a avut loc inclusiv în această dimineață, pe pachetul de măsuri de modificare Codului Fiscal. Proiectul urmează să fie publicat astăzi de Ministerul de Finanţe, iar guvernul va avea o ultimă discuţie, cu cei afectaţi de aceste măsuri, înainte de adoptarea lui, cel mai probabil săptămâna viitoare. În privinţa supraimpozitării pensiilor speciale, cerută insistent de PSD, premierul şi PNL nu s-au opus acestei măsuri, în coaliţie, însă şeful Executivului a cerut o soluţie legală astfel încât această decizie să nu pice la controlul de constituţionalitate, au mai precizat sursele.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele Iohannis a semnat legea care interzice foștilor condamnați să mai candideze

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care instituie interdicția de a candida pentru funcţia supremă în stat pentru persoanele care la data depunerii candidaturii au suferit condamnări penale definitive.

Legea are ca obiect de reglementare modificarea art.28 din Legea nr.370/2004, în sensul instituirii interdicţiei de a candida pentru funcţia supremă în stat pentru persoanele care la data depunerii candidaturii au suferit condamnări penale definitive, dacă nu a intervenit reabilitarea, amnistia postcondamnatorie şi dezincriminarea.

Legea a fost aprobată de Camera Deputaților pe 8 iunie, cu 223 de voturi „pentru”, unul „contra” și 22 de abțineri.

Proiectul a fost inițiat în 2017 de 36 de parlamentari PNL și USR.

„Este un proiect liberal acesta, iniţiat în anul 2017, pe circuitul legislativ şi urmează, în săptămânile următoare, să discutăm, pentru că va fi pe ordinea de zi a plenului, a doua parte a acestui demers legislativ liberal, anume fără condamnaţi penal pentru Parlament, adică pentru candidaturile la funcţiile parlamentare”, spune în timpul dezbaterii, liderul deputaților PNL, Gabriela Andronache.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: