Connect with us

Politica

George Niculescu: “În Năvodari, PNL devine cea mai importantă forță politică” (drept la replică)

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Ca urmare a articolului publicat în data de 28 mai 2019, cu titlul: ”Dumitrașcu, PMP Năvodari: ”Vom trimite PNL și PSD în opoziție, pentru că oricum se înțeleg de minune”pentru corecta  informare a cititorilor dvs., vă solicităm următorul drept la replică: 

În primul rând, doresc să mulțumesc tuturor cetățenilor din Năvodari care au ales, duminică, să se deplaseze până la secția de votare pentru a-și exercita dreptul de a vota. Pe lângă năvodăreni, le mulțumesc și celor 1809 persoane care au votat pe listele suplimentare, majoritatea fiind turiști aflați pe litoral care au dedicat din timpul lor de vacanță pentru scrutinul electoral. La sfârșitul numărării voturilor, locuitorii din Năvodari au acordat încrederea lor în principal catre Partidul Național Liberal, apoi către celelalte formațiuni politice.

Prin voturile obținute de PNL la aceste alegeri din partea locuitorilor orașului, efortul organizației noastre a fost confirmat, iar în Năvodari, PNL devine cea mai importantă forță politică. Munca noastră nu se termină aici, ci va continua ca și până acum, în interesul năvodărenilor.

PNL rămâne, la Năvodari, un partid de opoziție care va critica de fiecare dată când derapajele PSD îi vor afecta pe cetățeni și, în același timp, va veni cu proiecte și soluții de ori câte ori cetățenii o solicită.

Declarațiile domnului de la PMP sunt contrazise de toate acțiunile și proiectele inițiate de către colegii mei din Năvodari, iar votul de duminică a confirmat efortul nostru. Totodată, țin să îi aduc aminte domnului de la PMP că, dacă cineva are o înțelegere cu PSD, acela este PMP, partid care este la putere prin președintele lor, Claudiu Palaz, omul care este brelocul de aur al celor de la PSD, din 2016. Această colaborare PMP-PSD a fost sancționată de către electoratul din Năvodari, fapt care a plasat PMP-ul, in aceste alegeri, pe un modest loc 4.

Așa că, domnule consilier PMP, vă recomand cu toată considerația, să încercați să vă convingeți șeful de partid să renunțe în a mai sprijini PSD-ul și să îi asigure majoritatea, atât la Consiliul Județean Constanța, precum și la Consiliul Local Municipal.

În concluzie, PNL rămâne principalul partid de opoziție față de PSD și, atât timp cât sunt președinte la Năvodari, implicat în activitatea partidului la nivel județean, voi susține un PNL puternic, transparent, alături de cetățeni.

Președintele PNL Năvodari, George Niculescu

Vă punem la dispoziție și articolul pentru care președintele PNL Năvodari a solicitat redacției “Ordinea.ro” dreptul la replică:

Dumitrașcu, PMP Năvodari: ”Vom trimite PNL și PSD în opoziție, pentru că oricum se înțeleg de minune”

 

Comments

comments

Politica

Cine va face parte din guvernul pregătit de PNL

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Un nou Guvern PNL va fi condus, cel mai probabil, de liderul partidului, Ludovic Orban. Cabinetul ar putea fi format din 16 ministere după comasarea unor portofolii, iar numele a șapte posibili miniștri sunt deja vehiculate în partidul care a inițiat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD.

După consultările dintre președintele Klaus Iohannis și liderii partidelor parlamentare, propunerea actuală de premier înaintată de PNL, Ludovic Orban, ar putea fi cea aleasă pentru a conduce un nou Guvern compus din 16 ministere, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Ministerul de Externe ar urma să includă portofoliul Afacerilor Europene și cel al Relației cu Românii de Pretutindeni. Aici, ministrul propus ar putea fi Bogdan Aurescu, consilier prezidenţial pe politică externă și fost ministru de Afaceri Externe.

Pentru Ministerul Dezvoltării, Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, este una dintre cele mai discutate propuneri, conform surselor.

De asemenea, Florin Cîțu ar putea ajunge noul ministru al Finanţelor. Acesta este liderul senatorilor PNL și a fost de mult luat în discuție ca ministrul de Finanțe din umbră, fiind mereu un oponent al măsurilor luate de ministrul actual interimar al Finanțelor, Eugen Teodorovici. Acest minister ar putea fi comasat cu Ministerul Economiei, cel al Energiei, ministerul pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, dar și Turismul, au explicat sursele pentru MEDIAFAX.

La Ministerul Apărării un nume luat în calcul pentru a conduce portofoliul este Ovidiu Raeţchi, vicepreşedinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor.

Ministerul Fondurilor Europene – Bogdan Glăvan, profesor universitar de economie.

Ministerul Muncii – Dan Vîlceanu, deputat PNL.

Ministerul Transporturilor – Lucian Bode, fost ministru al Economiei.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Dăncilă cere DEMISIA lui Iohannis: “Este în război deschis cu Constituția României și cu legile, cu munca și bunul simț”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Viorica Dăncilă, candidatul PSD pentru fotoliul de președinte al României, începe campania electorală oficială cu un mesaj extrem de dur la adresa preşedintelui Klaus Iohannis. După ce Iohannis a declarat că este în război cu PSD, Dăncilă îl acuză pe preşedinte de încălcarea articolului 80 din Constituţie şi îl consideră “cel mai mare pericol pentru democraţie”.

Am citit în presă declarațiile președintelui în funcție, care se închipuie “într-un plin război cu PSD” și care își instigă partidul la ură și la lupte imaginare. Articolul 80 din Constituție spune că președintele este garantul unităţii naționale. Unde este unitatea, atunci când președintele ne declară în stare de război? Unde este imparțialitatea președintelui care îi îndoctrinează și îi alimentează cu ură pe cei ce urmează să compună viitorul Guvern al României? Klaus Iohannis se poate închipui în tot felul de războaie, însă adevărul este că președintele se află într-un război deschis cu Constituția României și cu legile, cu munca și bunul simț, într-un permanent război cu românii și cu drepturile lor. Ca și PNL și acoliții, care au adoptat un discurs de extremă dreapta periculos, acest om este într-un război declarat cu bugetarii, cu antreprenorii, cu pensionarii și cu toți aceia ce nu votează PNL și pe care vrea să îi arunce în sărăcie și izolare! Acestea sunt războaiele pe care le poartă actualul președinte și viitorul Guvern al României – cu legea, cu românii și cu democrația. Pentru că, atunci când un președinte își dorește dispariția unui partid politic, el devine cel mai mare pericol pentru democrație si istoria a dovedit-o de nenumărate ori. Orice alt om cu responsabilitatea funcției și cu o minimă decență ar fi demisionat de mult din fruntea statului român“, scrie Viorica Dăncilă pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PSD ia în calcul să NU voteze un viitor Guvern PNL

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Schimbare rapidă de strategie în tabăra PSD, anunță jurnaliștii de la stiripesurse.ro. Dacă după moțiunea de cenzură social – democrații anunțau că susțin un guvern PNL, acum, social – democrații susțin că s-ar putea răzgândi. Explicațiile vin chiar de la purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu.

“Până să ajungem la momentul votului, avem nevoie de două elemente foarte importante: în primul rând, programul de guvernare, pe care-l va propune acest viitor Guvern și în al doilea rând, numele premierului (…). Suntem puțin nedumeriți de ce președintele Iohannis, care a avut atâta grabă să depună moțiunea cu PNL are acum atât de puțin timp pentru a se ocupa. A întrerupt practic acest proces foarte important pentru țară, mult mai important decât orice altceva, procesul de desemnare a premierului, l-a întrerupt pentru a-și vedea mai departe de campania electorală, am văzut sâmbătă și duminică turneu la Timișoara. Cred că în momentul acesta, românii așteaptă mai degrabă o stopare a crizei politice care se conturează, pentru că vă spun sincer, primele nume anunțate și primele măsuri anunțate de către acest Cabinet monocolor sau mă rog, cum va fi el, par mai degrabă să ducă spre o direcție în care nu vom vota un astfel de Guvern”, a declarat Valeriu Steriu, la RFI.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: