Connect with us

Politica

George Niculescu: PNL este singura alternativă credibilă la PSD

Maria Ionescu

Publicat

la

 Candidatul PNL Constanța pentru Camera Deputaților,  George Niculescu,  a declarat că ziua de 11 decembrie nu trebuie să fie precum cea de 1 aprilie, în care alegătorii de dreapta șă-și irosească votul pe partide ca ALDE și PMP, care, de fapt, sunt vândute PSD-ului. „Eu nu-mi doresc ca 11 decembrie să fie cumva un 1 aprilie în care oamenii să meargă la vot, să voteze un așa zis `partid de dreapta`, iar votul lor să ajungă la PSD. Avem experiența alegerilor locale când, a doua zi după alegeri, PMP și ALDE au vândut votul constănțenilor prin alianța cu PSD de la Consiliul Județean Constanța.  Practic, aceste partide așa-zise `de dreapta`,  și-au păcălit electoratul”, a declarat George Niculescu. Candidatul liberal George Niculescu susține că singura alternativă credibilă la PSD este Partidul Național Liberal: „Noi nu ne-am dus să facem vreo alianță cu PSD după aceste alegeri locale. Primii care s-au dus și au răspuns la invitațiile PSD au fost cei de la PMP și ALDE. De aceea, îmi doresc ca pe 11 decembrie cetățenii să nu mai fie păcăliți. Dacă opțiunea lor politică este anti-PSD, atunci clar aceasta trebuie să fie PNL, pentru că celelalte partide i-au tradat”.

(Publicitate electorală)

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Guvernarea PNL: Datoria statului a crescut cu 124 de MILIARDE de lei în doar un an

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Datoria guvernamentală a ajuns la finele lui 2020 la 498,3 miliarde lei şi la o pondere de 47,7% din PIB, faţă de 35,3% din PIB cât reprezenta în 2019, arată datele publicate de Ministerul de Finanţe.

În 2019, datoria administraţiei publice se ridica la 373 miliarde lei, conform Mediafax.

Cea mai mare parte a datoriei aparţine adminsitraţiei publice centrale, în sumă de 482 miliarde lei, restul fiind în contul administraţiei locale.

Din suma totală datorată la finele anului trecut, 480 miliarde lei au scadenţa pe termen mediu şi lung.

Din punct de vedere al instrumentelor, cea mai mare parte, respectiv 417 miliarde lei sunt titluri de stat vândute de Finanţe, iar 69 miliarde lei împrumuturi şi 11,4 miliarde lei numerar şi depozite.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Conferință internațională pentru legalizarea canabisului în scop medical

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ieri, 23 februarie a avut loc prima conferință internațională din România pe tema utilizării canabisului medicinal. Cu toată deschiderea și tot suportul pentru acest demers am primit răspunsuri și explicații despre importanța canabisului medicinal și din partea altor invitați din domeniul legislativ, economic sau farmaceutic.

Proiectul de lege pentru legalizarea canabisului medicinal care se află pe ordinea de zi în Camera Deputaților este o inițiativă extrem de importantă care vine în sprijinul multor pacienți, suferinzi de multiple afecțiuni ce au dreptul la un tratament cu reale și dovedite beneficii.

“Conferința a creat contextul științific și profesional pentru ca toți factorii decidenți din Parlament, indiferent de culoarea politică să afle din experiența altor state din lume și să trateze cu seriozitate și responsabilitate acest proiect legislativ. Legalizarea canabisului în scop medical ar reprezenta o adevărată victorie pentru pacienții români care au tot atâtea drepturi ca cei din alte țări”, transmite Crestina Ileana Dumitrache, deputat PSD și inițiator al acestui proiect legislativ.

Conferința  s-a desfășurat online pe platforma Zoom și a fost transmisă live pe facebook și youtube. A fost un maraton de prezentări susținute de unii dintre cei mai prestigioși medici și cercetători din România și din lume.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ministrul Educației dă LIBER la oferit mărțișoare și flori de 1 și 8 martie

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

O informație care a circulat în spațiu public arăta că elevii și părinții nu vor putea oferi mărțișoare și flori profesorilor de 1 și 8 martie. De vină ar un ordin comun al Ministerelor Educației și Sănătății care reglementează activitatea în școli. Printre altele, o prevedere din anexa ordinului comun interzice schimbul de obiecte personale în clase. Numai că, într-o intervenție telefonică la Antena 3, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că nici vorbă de o restricție în a acorda mărțișoare și flori de 1 și 8 martie, pentru „acestea nu pot fi incluse la categoria de obiecte personale“.

”Este adevărat, după cum foarte bine a precizat secretarul de stat, Sorin Ion, din Ministerul Educației, așa este. Ordinul de ministru comun, Educație, Sănătate, prevede că nu se pot schimba obiecte personale. Însă Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol a unei flori în obiect personal. O floare nu este un obiect personal. Nici măcar un mărțișor nu consider că este un obiect personal. Așadar, Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea unei valori de simbol în obiect personal”, a declarat ministrul Educației la Antena 3.

Întrebat, de asemenea, dacă Ministerul Sănătății nu va avea ceva de obiectat, Cîmpeanu a declarat: ”Deocamdată școlile sunt în subordinea Ministerului Educației. Iar Ministerul Educației nu a transmis nicio interdicție în acest sens. Nici măcar cu titlu de recomandare. Și nici nu va transmite! Este un punct de vedere oficial!”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: