Connect with us

Politica

George Niculescu, vicele PNL Constanța: “Este momentul să trecem de la candidați închiriați sau de avarie, la soluții proprii”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

George Sergiu Niculescu, consilier județean liberal și vicepreședinte în cadrul Biroului Politic Județean al PNL Constanța, a fost trecut pe diverse liste neoficiale drept variantă pentru fotoliul de primar al municipiului Constanța.

Niculescu nu a comentat niciodată în spațiul public cu privire la acest aspect. Astăzi, liderul PNL Constanța le transmite colegilor că e timpul să ca liberalii constănțeni să treacă de la candidați “închiriați sau de avarie” la candidați care să reprezinte partidul în adevăratul sens al cuvântului. Cu siguranță, toate aceste mesaje ale lui Niculescu au ca bază întâlnirea unor lideri politici liberali constănțeni cu Mohammad Murat, cunoscut om de afaceri, și discuțiile țesute în jurul acestuia cu privire la posibila candidatură a sa pentru funcția de primar al municipiului Constanța din partea PNL. De altfel, la scurt timp după întâlnirea respectivă au apărut și analizele unei astfel de candidaturi pentru PNL Constanâa și comparația cu Vergil Chițac, amiralul – candidat pentru aceeași funcție la alegerile locale din anul 2016.

De altfel, din partea conducerii PNL Constanța, coordonatorul politic al Organizației Municipale, Septimiu Bourceanu, a transmis un punct de vedere oficial, document pe care “Ordinea.ro” l-a preluat:

Septimiu Bourceanu lămurește situația discuțiilor cu Mohammad Murat: “PNL nu are candidat pentru Primăria Constanța”.

Revenind, mesajul lui Niculescu este o combinație între realitatea unui oraș pe care politicienii l-au descoperit numai înaintea alegerilor și unul încercat de un soi de sentimente pentru problemele locuitorilor municipiului Constanța, dar ferm:

“Este momentul ca partidele de dreapta să nu își mai dezamăgească electoratul făcând compromisuri cu puterea, ci să facă împreaună cu PNL o opoziție serioasă, cu șanse reale de a câștiga viitoarele alegeri. Este momentul să trecem de la candidați închiriați sau de avarie, la soluții proprii, de la discursul neputinței la discursul speranței cu soluții pe termen lung.”

Iată mesajul complet pe care George Sergiu Niculescu l-a postat pe contul său de Facebook:

În Constanța, de aproape 20 de ani, după fiecare ciclu electoral, indiferent de opțiunea politică exprimată prin vot, eu cred că singurii care au avut de pierdut au fost cetățenii orașului. Fiecare în parte și toți la un loc.

Și eu, la fel ca și dumneavoastră, sunt plictisit de aceeași logoree electorală, de la gigacalorie la spații verzi, de la apa scumpă la străzi neasfaltate, de la Cazinoul în paragină la clădiri abandonate. Am sentimentul că văd și revăd un film slab, în care actori mai vechi sau mai noi joacă în aceeași telenovelă și reușesc să se remarce doar printr-o prestație plictisită.

În timp ce în anumite orașe, etalonul bunăstării îl reprezintă fericirea locuitorilor săi, noi încă suntem blocați într-un discurs al neputinței. Întrucât orașul nostru parcă a fost ocolit de progresul și oportunitățile specifice vremurilor pe care le trăim, simt că este nevoie ca PNL să fie alături de acești cetățeni prinși ca niște delfini în plasele/promisiunile electorale. PNL Constanța are suficientă forță și oameni pregătiți pentru a veni în ajutorul acestora și cred că este momentul să oprim acest discurs care cheamă la luptă, o luptă în spatele căreia rămân cimitire de idei abandonate; este momentul pentru forță, încredere și reconstrucție, căci acest oraș poate să renască din propria-i cenușă, împreună cu cetățenii săi.

Este momentul ca partidele de dreapta să nu își mai dezamăgească electoratul, făcând compromisuri cu puterea, ci să facă împreună cu PNL o opoziție serioasă, cu șanse reale de a câștiga viitoarele alegeri. Este momentul să trecem de la candidați închiriați sau de avarie, la soluții proprii, de la discursul neputinței la discursul speranței, cu soluții pe termen lung. De aproape 10 ani, Cazinoul din Constanța este o minge de ping-pong politic, fiind parte a unui discurs al neputinței, atât a opoziției, cât și a puterii, deși soluții sunt la tot pasul.

Vreau să cred că în PNL există voință politică și că va da un candidat pregătit să vină alături de cetățenii constănțeni, un candidat care se angajează într-un contract de colaborare pe termen lung, care să depășească perioada electorală.

Așa cum vocea liberalilor a făurit statul modern român și a rezistat în temnițele comuniste, am încredere în candidatul autentic liberal care să fie vocea acestor cetățeni abadonați de această putere arogantă care, de aproape 20 de ani, le-a furat și dreptul de a visa.

Alături de vocea liberală, sper ca, în anul 2020, fiecare constănțean înarmat cu speranță și încredere, să fie învingător în propriul oraș.

Comments

comments

Politica

Dobre (PRO România) despre proiectul privind carantina și izolarea: PNL și PSD au acționat „noaptea ca hoții“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Proiectul de lege privind carantina și izolarea a fost amânat la votul de azi din plenul Senatului, care este cameră decizională. Cu toate că proiectul de lege a trecut cu modificări de Camera Deputaților, grupurile politice au depus mai multe amendamente la Senat. Proiectul a fost comentat și de reprezentanții PRO România. Deputatul de Constanța Mircea Dobre a dezvăluit cum au decurs lucrurile în Camera Deputaților în acest caz. Dobre a spune că raportul de aprobare a proiectului le-a fost vârât parlamentarilor sub nas cu foarte puțin timp înainte de a fi spus aprobării. Mai mult, Dobre afirmă că, în urma înțelegerilor dintre PSD și PNL, proiectul a fost amendat chiar de către reprezentantul Guvernului, Raed Arafat.  Dobre a explicat că, în acest caz, PNL și PSD au trimis, joi seara, raportul pentru acest proiect de lege, cu puțin timp înainte ca acesta să fie supus aprobării.

„Aseară, cei care țipau „noaptea ca hoții“, tot ei, PNL-ul, și PSD-ul au trimis la 19.59 raportul privind proiectul de lege care vizează carantinarea persoanelor, iar la ora 20.00 a început votul final. Raportul a avut 33 de pagini și numeroase amendamente, multe făcute chiar de reprezentantul Guvernului Orban, Raed Arafat, la înțelegere cu Marcel Ciolacu. Ceea ce s-a întâmplat aseară în Parlamentul României este mai mult decât un atac a ceea ce înseamnă libertatea românilor pe viitor, inclusiv și bunurile românilor, pentru că, după cum se știe se vor carantina și bunurile, chiar dacă sunt suspecte ca fiind contaminate cu noul coronavirus. Proiectul va trece și de Senat, iar de săptămâna viitoare vă anunțăm că va deveni lege și oricare dintre noi poate fi carantinat la cea mai mică suspiciune, după cum dorește un cetățean, pe numele lui Nelu Tătaru (ministrul Sănătății, n.r.). Acesta, nu numai că se ocupă de sănătatea românilor, ci și de economia României, pentru că deciziile în această privință le iau doi cetățeni: Nelu Tătaru și Raed Arafat. Din păcate, acest Guvern funcționează pentru aceste două persoane amintite. Această guvernare este dezastruoasă.“, a spus Mircea Dobre, astăzi, într-o conferință de presă.

Președintele PSD, Victor Ponta, a punctat, într-o postare pe Facebook, că „proiectul ajuns la Senat este cel făcut de PSD și PNL ieri în Comisia Juridică și votat de deputații PSD și PNL tot ieri la ora 20.30 fără să-l citească măcar – doar deputații Pro România au votat împotrivă! Sigur – și la Senat o sa aflăm de la colegii din PSD ce rău e proiectul – după care o să-l voteze tot ei alături de PNL! Ca sa înțelegeți cum merge treaba. Așa se dau legi care afectează milioane de români!“

Pro România a votat împtriva proiectului privind carantina şi izolarea.

Ce modificări aduce noua lege

Izolarea va fi obligatorie pentru bolnavi, la spital sau la domiciliu

Tratamentul va putea fi refuzat în scris de către pacienți

Carantina va putea fi instituită printr-un ordin al Direcției de Sănătate Publică pentru fiecare persoană, și se aplică suspecților. Ordinul DSP poate fi atacat în instanță

Cine nu respectă carantina va fi amendat

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Orban îi liniștește pe pensionari: „Garantez că vom crește pensiile“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ludovic Orban a dat asigurări, astăzi, că pensiile vor crește anul acesta, precizând că procentul de majorare va fi făcut public la finalizarea analizelor economice pe care Guvernul le are în lucru.

„Singurul lucru pe care pot să vi-l garantez este că vom creşte pensiile. Cu cât vom creşte pensiile, vom decide după ce avem toate analizele economice care să ne prezinte realitatea economică din România şi capacitatea de a creşte pensiile, astfel încât să asigurăm plata pensiilor tot timpul, nu să ne facem că vom creşte pensiile şi după aia să nu avem cu ce să plătim pensiile. Vom creşte pensiile, procentul cu care vom creşte pensiile îl vom face public după finalizarea analizelor”, a declarat Ludovic Orban.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Răzvan Filipescu (PRO România): „Actualul șef al CJ Constanța culege ce a semănat“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Scandalul din ultimele zile legat de repartizarea banilor către primării a fost comentat și de Răzvan Filipescu – candidatul PRO România la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. Acesta a declarat că actualul șef al CJC, Horia Țuțuianu, culege ce a semănat.

„Până acum, făcea alianță cu PMP, care îi asigura majoritatea în Consiliul Județean. Acum lucrurile s-au schimbat. Este exact ca în antreprenoriat‎. Când pornești la drum să îți faci o fermă de șerpi, chiar dacă o faci în scop medicinal, te aștepți să te muște din când în când și șarpele. Cam asta se întâmplă la nivelul Consiliului Județean. Unii se reorientează, alții…, iar din cauza asta comunele suferă. Sunt primari care sunt disperați. Problema este că atât la nivelul PSD Constanța, cât și la nivelul PNL Constanța, nu se înțelege ce înseamnă urgența luării unor decizii. La fel și cu agricultura, la fel și cu repartizarea banilor. Și o primărie și un fermier au nevoie acum, nu când vor ei. E clar că e nevoie de transparență. Ei trebuie să înțeleagă astea, dincolo de jocurile politice“, a spus Filipescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: