Connect with us

Politica

George Niculescu, vicele PNL Constanța: “Este momentul să trecem de la candidați închiriați sau de avarie, la soluții proprii”

Publicat

la

George Sergiu Niculescu, consilier județean liberal și vicepreședinte în cadrul Biroului Politic Județean al PNL Constanța, a fost trecut pe diverse liste neoficiale drept variantă pentru fotoliul de primar al municipiului Constanța.

Niculescu nu a comentat niciodată în spațiul public cu privire la acest aspect. Astăzi, liderul PNL Constanța le transmite colegilor că e timpul să ca liberalii constănțeni să treacă de la candidați “închiriați sau de avarie” la candidați care să reprezinte partidul în adevăratul sens al cuvântului. Cu siguranță, toate aceste mesaje ale lui Niculescu au ca bază întâlnirea unor lideri politici liberali constănțeni cu Mohammad Murat, cunoscut om de afaceri, și discuțiile țesute în jurul acestuia cu privire la posibila candidatură a sa pentru funcția de primar al municipiului Constanța din partea PNL. De altfel, la scurt timp după întâlnirea respectivă au apărut și analizele unei astfel de candidaturi pentru PNL Constanâa și comparația cu Vergil Chițac, amiralul – candidat pentru aceeași funcție la alegerile locale din anul 2016.

De altfel, din partea conducerii PNL Constanța, coordonatorul politic al Organizației Municipale, Septimiu Bourceanu, a transmis un punct de vedere oficial, document pe care “Ordinea.ro” l-a preluat:

Septimiu Bourceanu lămurește situația discuțiilor cu Mohammad Murat: “PNL nu are candidat pentru Primăria Constanța”.

Revenind, mesajul lui Niculescu este o combinație între realitatea unui oraș pe care politicienii l-au descoperit numai înaintea alegerilor și unul încercat de un soi de sentimente pentru problemele locuitorilor municipiului Constanța, dar ferm:

“Este momentul ca partidele de dreapta să nu își mai dezamăgească electoratul făcând compromisuri cu puterea, ci să facă împreaună cu PNL o opoziție serioasă, cu șanse reale de a câștiga viitoarele alegeri. Este momentul să trecem de la candidați închiriați sau de avarie, la soluții proprii, de la discursul neputinței la discursul speranței cu soluții pe termen lung.”

Iată mesajul complet pe care George Sergiu Niculescu l-a postat pe contul său de Facebook:

În Constanța, de aproape 20 de ani, după fiecare ciclu electoral, indiferent de opțiunea politică exprimată prin vot, eu cred că singurii care au avut de pierdut au fost cetățenii orașului. Fiecare în parte și toți la un loc.

Și eu, la fel ca și dumneavoastră, sunt plictisit de aceeași logoree electorală, de la gigacalorie la spații verzi, de la apa scumpă la străzi neasfaltate, de la Cazinoul în paragină la clădiri abandonate. Am sentimentul că văd și revăd un film slab, în care actori mai vechi sau mai noi joacă în aceeași telenovelă și reușesc să se remarce doar printr-o prestație plictisită.

În timp ce în anumite orașe, etalonul bunăstării îl reprezintă fericirea locuitorilor săi, noi încă suntem blocați într-un discurs al neputinței. Întrucât orașul nostru parcă a fost ocolit de progresul și oportunitățile specifice vremurilor pe care le trăim, simt că este nevoie ca PNL să fie alături de acești cetățeni prinși ca niște delfini în plasele/promisiunile electorale. PNL Constanța are suficientă forță și oameni pregătiți pentru a veni în ajutorul acestora și cred că este momentul să oprim acest discurs care cheamă la luptă, o luptă în spatele căreia rămân cimitire de idei abandonate; este momentul pentru forță, încredere și reconstrucție, căci acest oraș poate să renască din propria-i cenușă, împreună cu cetățenii săi.

Este momentul ca partidele de dreapta să nu își mai dezamăgească electoratul, făcând compromisuri cu puterea, ci să facă împreună cu PNL o opoziție serioasă, cu șanse reale de a câștiga viitoarele alegeri. Este momentul să trecem de la candidați închiriați sau de avarie, la soluții proprii, de la discursul neputinței la discursul speranței, cu soluții pe termen lung. De aproape 10 ani, Cazinoul din Constanța este o minge de ping-pong politic, fiind parte a unui discurs al neputinței, atât a opoziției, cât și a puterii, deși soluții sunt la tot pasul.

Vreau să cred că în PNL există voință politică și că va da un candidat pregătit să vină alături de cetățenii constănțeni, un candidat care se angajează într-un contract de colaborare pe termen lung, care să depășească perioada electorală.

Așa cum vocea liberalilor a făurit statul modern român și a rezistat în temnițele comuniste, am încredere în candidatul autentic liberal care să fie vocea acestor cetățeni abadonați de această putere arogantă care, de aproape 20 de ani, le-a furat și dreptul de a visa.

Alături de vocea liberală, sper ca, în anul 2020, fiecare constănțean înarmat cu speranță și încredere, să fie învingător în propriul oraș.

Comments

comments

Politica

Negocierile dintre PNL și PSD au eșuat. Cîțu le cere social-democraților și USR-iștilor să se predea fără condiții

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PNL, premierul interimar Florin Cîţu, se crede liderul suprem al politicii și bate cu pumnul în masa PSD și USR. După eșuarea negocierilor dintre PSD și PNL, liderul liberalilor spune că e nevoie de responsabilitate din partea social-democraților și useriștilor și că aceștia trebuie să lase deoparte interesele politice în această perioadă. Cu alte cuvinte, Cîțu le cere celor două formațiuni să voteze un guvern minoritar al PNL.

„Responsabilitate – aceasta este singura soluție în acest moment. Cei de la USR și PSD trebuie să înțeleagă și să arate că pot lăsa deoparte interesele politice, măcar în această perioadă critică. L-am propus pe Nicolae Ciucă pentru formarea noului Guvern, am dovedit responsabilitate și dorința de a găsi soluții. În acest moment nu trebuie să fie vorba despre negocieri obscure sau despre persoane. Și, mai important, trebuie să și arătăm că suntem dispuși să facem ceea ce spunem. Mesajul PNL este unul foarte clar: România are nevoie de responsabilitate, stabilitate și liberalism!“, a scris Florin Cîţu, astăzi, într-o postare pe Facebook.

Premierul interimar Florin Cîţu a anunţat că nu va face parte din viitorul Executiv şi a exclus posibilitatea încheierii unei alianţe cu PSD. Pe de altă parte, Cîțu speră ca Guvernul Ciucă să pice la vot pentru ca Iohannis să îl propună tot pe el.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

TSD Constanța are un nou lider! Cosmin Ciobanu, ales președinte

Publicat

la data de

Scris de

Organizația de tineret a PSD Constanța și-a ales președintele pentru următorii doi ani. Au fost depuse candidaturi pentru cele 23 de funcții ale biroului TSD Constanța. Astfel, Biroul Organizației Județene a TSD Constanța este format din:

Cosmin Ciobanu – președinte – Constanța

Nicolae lascu – președinte executiv – Constanța

Ana-Maria Malciu – secretar – Constanța

Marian Șerbănescu – secretar – Constanța

Ana-Maria Oprea – vicepreședinte – Năvodari

Victoraș Bogdan Crăciun – vicepreședinte – Limanu

Silviu Șerbănescu – vicepreședinte – Medgidia

Bianca Mirea – vicepreședinte – Poarta Albă

Andreaș Călin – vicepreședinte – Mangalia

Elena Hodorogea – vicepreședinte – Cumpăna

Marian Alin Goidea – membru – Lumina

Ana-Maria Gherase – membru – Ovidiu

Mihai Butnaru – membru – Murfatlar

Roxana Gherghișan – membru – Grădina

Florian Cristian Bodea – membru – Saraiu

Andra Gurgu – membru – Ciobanu

Mihaela Botea – membru – Chirnogeni

Mihaela Gabriela Dia – membru – Hârșova

Sebastian Pislac – membru – Costinești

Ionela Cioacă – membru – Tuzla

Andrei Albu – membru – Nicolae Bălcescu

Victoria Soca – membru – Mihail Kogălniceanu

Răzvan Dan – membru – Deleni

Cosmin Ciobanu preia funcția de președinte al Organizației Județene Constanța a TSD de la Nicu Roșu, care a fost până acum liderul tineretului social-democrați. Alegerile au avut loc vineri, 22 octombrie, iar la Conferința de alegeri la TSD au participat 109 delegați. Noul președinte TSD, Cosmin Ciobanu a spus că are încredere în potențialul tinerilor PSD-iști și că se va implica în proiectele partidului.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Iohannis a inventat un nou cuvânt: „crizator!“

Publicat

la data de

Scris de

Președintele României Klaus Iohannis și-a găsit un nou inamic public: USR. După ce ani la rând ne-a exasperat cu PeSeDe, acu că social democrații sunt băieți buni, șeful statului a întros armele către cei de la USR. În vâltoarea declarațiilor date azi de la Buxelles, Iohannis a inventat un nou cuvânt: CRIZATOR. El a taxat, astăzi, „crizatorii” (cu referire la USR) care au dus la destrămarea Guvernului Cîțu.

„Zilele trecute au cam arătat cine au fost crizatorii. Criza a fost făcută de unii care au vrut să arate cât de importanți sunt, dar au reușit să se vadă cât de neimportanți sunt. Cei care în loc să facă reforme au produs crize. Trebuie să ne apucăm de treabă. Acesta e calculul politic făcut de mine pentru România și pentru români. Dacă Guvernul rămâne așa un an, doi, trei vom vedea. Cineva trebuie să lucreze. Asta cu vehiculatul e cam așa: am luat o decizie, se face un guvern si nenumărați se exprimă. Este drăguț. Problema practică este formarea Guvernului. Și domnul Ciucă a fost propus de PNL după cum știți”, a subliniat președintele României, Klaus Iohannis.

În replică, USR-PLUS au spus: „Ca să o spunem foarte franc: „crizatorii” sunt Florin Cîțu, echipa câștigătoare și președintele Klaus Iohannis.

– au dat afară din guvern miniștrii USR,

– au blocat reformele din Justiție,

– au lăsat Sănătatea fără bani atunci când trebuia să pregătim valul 4,

– au băgat 50 de miliarde de lei în buzunarele baronilor locali,

– refuză să susțină o majoritate politică de dreaptă.“

Tot cei de la USR au veenit, în mod ironic, cu o explicație a cuvântului crizator: “CRIZATOR, crizatoare, s. n. 1. Care nu tolerează corupția sau cheltuirea clientelară a banului public. 2. Care nu acceptă conducerea discreționară a unui guvern. 3. (Înv.) Cineva care nu e pe placul președintelui unei țări și este exclus de la guvernare. 4. Totalitatea miniștrilor unui partid politic care își dau demisia pentru a trage un semnal de alarmă atunci când guvernarea este împotriva intereselor cetățenilor. Din fr. crise. 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: