Connect with us

Politica

George Niculescu, vicele PNL Constanța: “Este momentul să trecem de la candidați închiriați sau de avarie, la soluții proprii”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

George Sergiu Niculescu, consilier județean liberal și vicepreședinte în cadrul Biroului Politic Județean al PNL Constanța, a fost trecut pe diverse liste neoficiale drept variantă pentru fotoliul de primar al municipiului Constanța.

Niculescu nu a comentat niciodată în spațiul public cu privire la acest aspect. Astăzi, liderul PNL Constanța le transmite colegilor că e timpul să ca liberalii constănțeni să treacă de la candidați “închiriați sau de avarie” la candidați care să reprezinte partidul în adevăratul sens al cuvântului. Cu siguranță, toate aceste mesaje ale lui Niculescu au ca bază întâlnirea unor lideri politici liberali constănțeni cu Mohammad Murat, cunoscut om de afaceri, și discuțiile țesute în jurul acestuia cu privire la posibila candidatură a sa pentru funcția de primar al municipiului Constanța din partea PNL. De altfel, la scurt timp după întâlnirea respectivă au apărut și analizele unei astfel de candidaturi pentru PNL Constanâa și comparația cu Vergil Chițac, amiralul – candidat pentru aceeași funcție la alegerile locale din anul 2016.

De altfel, din partea conducerii PNL Constanța, coordonatorul politic al Organizației Municipale, Septimiu Bourceanu, a transmis un punct de vedere oficial, document pe care “Ordinea.ro” l-a preluat:

Septimiu Bourceanu lămurește situația discuțiilor cu Mohammad Murat: “PNL nu are candidat pentru Primăria Constanța”.

Revenind, mesajul lui Niculescu este o combinație între realitatea unui oraș pe care politicienii l-au descoperit numai înaintea alegerilor și unul încercat de un soi de sentimente pentru problemele locuitorilor municipiului Constanța, dar ferm:

“Este momentul ca partidele de dreapta să nu își mai dezamăgească electoratul făcând compromisuri cu puterea, ci să facă împreaună cu PNL o opoziție serioasă, cu șanse reale de a câștiga viitoarele alegeri. Este momentul să trecem de la candidați închiriați sau de avarie, la soluții proprii, de la discursul neputinței la discursul speranței cu soluții pe termen lung.”

Iată mesajul complet pe care George Sergiu Niculescu l-a postat pe contul său de Facebook:

În Constanța, de aproape 20 de ani, după fiecare ciclu electoral, indiferent de opțiunea politică exprimată prin vot, eu cred că singurii care au avut de pierdut au fost cetățenii orașului. Fiecare în parte și toți la un loc.

Și eu, la fel ca și dumneavoastră, sunt plictisit de aceeași logoree electorală, de la gigacalorie la spații verzi, de la apa scumpă la străzi neasfaltate, de la Cazinoul în paragină la clădiri abandonate. Am sentimentul că văd și revăd un film slab, în care actori mai vechi sau mai noi joacă în aceeași telenovelă și reușesc să se remarce doar printr-o prestație plictisită.

În timp ce în anumite orașe, etalonul bunăstării îl reprezintă fericirea locuitorilor săi, noi încă suntem blocați într-un discurs al neputinței. Întrucât orașul nostru parcă a fost ocolit de progresul și oportunitățile specifice vremurilor pe care le trăim, simt că este nevoie ca PNL să fie alături de acești cetățeni prinși ca niște delfini în plasele/promisiunile electorale. PNL Constanța are suficientă forță și oameni pregătiți pentru a veni în ajutorul acestora și cred că este momentul să oprim acest discurs care cheamă la luptă, o luptă în spatele căreia rămân cimitire de idei abandonate; este momentul pentru forță, încredere și reconstrucție, căci acest oraș poate să renască din propria-i cenușă, împreună cu cetățenii săi.

Este momentul ca partidele de dreapta să nu își mai dezamăgească electoratul, făcând compromisuri cu puterea, ci să facă împreună cu PNL o opoziție serioasă, cu șanse reale de a câștiga viitoarele alegeri. Este momentul să trecem de la candidați închiriați sau de avarie, la soluții proprii, de la discursul neputinței la discursul speranței, cu soluții pe termen lung. De aproape 10 ani, Cazinoul din Constanța este o minge de ping-pong politic, fiind parte a unui discurs al neputinței, atât a opoziției, cât și a puterii, deși soluții sunt la tot pasul.

Vreau să cred că în PNL există voință politică și că va da un candidat pregătit să vină alături de cetățenii constănțeni, un candidat care se angajează într-un contract de colaborare pe termen lung, care să depășească perioada electorală.

Așa cum vocea liberalilor a făurit statul modern român și a rezistat în temnițele comuniste, am încredere în candidatul autentic liberal care să fie vocea acestor cetățeni abadonați de această putere arogantă care, de aproape 20 de ani, le-a furat și dreptul de a visa.

Alături de vocea liberală, sper ca, în anul 2020, fiecare constănțean înarmat cu speranță și încredere, să fie învingător în propriul oraș.

Comments

comments

Politica

Prezență masivă a românilor din diaspora la urne. Vezi câți au votat până la ora 16.00

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Peste 35.000 de români au votat în străinătate pentru cel de al doilea tur al alegerilor prezidențiale până la ora 16.00, potrivit datelor Biroului Electoral Central (BEC), cu mai mult de 2.000 față de aceeași oră în primul tur. Până la ora 16.00, 35.199 de români au votat la secțiile organizate în străinătate pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Votul pentru cel de-al doilea tur al alegerilor pentru desemnarea Președintelui României a început în străinătate, vineri, 22 noiembrie, la Auckland, în Noua Zeelandă, la ora 01.00, ora României (ora 12.00 ora locală), la secția de votare nr. 17, cea mai îndepărtată secție de votare organizată în afara granițelor României. Votul în cadrul celor 835 de secții organizate în străinătate se desfășoară pe parcursul a trei zile: vineri, 22 noiembrie 2019, în intervalul orar 12.00 – 21.00, sâmbătă, 23 noiembrie 2019, și duminică, 24 noiembrie 2019, în intervalul orar 07.00 – 21.00.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Românii din Diaspora votează deja pentru turul II al alegerilor prezidențiale

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

203 români au votat în primele şapte ore de la deschiderea secţiilor de votare din străinătate pentru cel de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit datelor Biroului Electoral Central.

Astfel, vineri, până la ora 08.00, numărul total al celor care au votat pentru turul al doilea era de 17.706 de alegători, fiind format din cei 17.503 care au votat deja prin corespondenţă şi 203 care au votat în secţiile de vot.

Votul în străinătate pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale a început, vineri, la ora 1.00, în Noua Zeelandă şi Australia.

În străinătate au fost organizate 835 de secții de votare.

La cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale românii de peste hotare vor vota între 22 și 24 noiembrie. Potrivit AEP, numărul total de cetățeni români cu domiciliul în străinătate care figurează cu drept de vot la acest scrutin este 715.752 de persoane.

De asemenea, numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul la secția de votare, prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro, este de 33.802 de cetățeni.

Ministerul de Externe anunță că a trimis în străinătate, pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, 4.608.175 de buletine de vot și 2.866.260 de timbre autocolante cu mențiunea ”VOTAT”. Instituția precizează că în alegerile în diaspora se vor desfășura în 835 de secții.

sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PSD pregătește moțiune de cenzură împotriva ministrului de Finanțe. Replica lui Cîțu

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

PSD va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor Florin Cîţu, anunţul fiind făcut de liderul PSD Viorica Dăncilă.

”La începutul săptămânii viitoare, vom depune o moţiune simplă pentru domnul Cîţu în Senatul României, având în vedere creşterea euro, creştere care îi afectează pe români”, a declarat Dăncilă la Antena 3.

Aceasta este prima moţiune care vizează un ministru al Guvernului Orban.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat săptămâna trecută, în prima sa conferinţă de presă ca ministru, că, în ultimii trei ani, economia României a fost condusă după două bugete, după modelul Al Capone, că totul a fost premeditat şi a anunţat că va sesiza instituţiile abilitate. El a estimat că deficitul este de peste 4%. Fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici a răspuns acuzaţiilor lui Cîţu, spunând că este Al Capone ”aşa cum domnul Cîţu este şeful FBI” şi acuzându-l că ”nu ştie să citească un buget”. Teodorovici l-a acuzat pe Cîţu că prin declaraţiile sale a adus leul la un minim istoric.

”Cîţu a reuşit ca leul să fie la un minim istoric, iar efectele se vor regăsi în economie. Fac apel la domnul Orban, domnul Cîţu să se abţină de la ieşirile publice, pentru că nu fac decât să se reflecte în economie”, a afirmat Teodorovici.

Replica ministrului Cîțu

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu reacționează joi, pe Facebook, după anunțul făcut de Viorica Dăncilă privind moțiunea de cenzură. Cîțu anunță că „pentru prima oară în istorie” va aduce cu el în Parlament toți directorii din Ministerul Finanțelor și ANAF care au lucrat cu Eugen Teodorovici și cu Darius Vâlcov la elaborarea bugetului, a reactificării bugetare din august și la elaborarea strategiei fiscal bugetare pentru perioada 2019-2024.

„Vă garantez că rezultatul este unul neplăcut pentru Dăncila și Teodorovici. Va anunt o premiera in cazul motiunii simple care ma vizeaza, la Senat. Pentru prima oara in istorie voi aduce in Parlament cu mine toti directorii din MFP si ANAF care au lucrat cu fostul minstru si cu Darius Valcov la elaborarea bugetului, a rectifcarii din august si mai ales la elaborarea strategiei fiscal bugetare pentru perioada 2019-2021. Vor fi prezenti cu date si documente oficiale care vor arata: Viorica Dancila si Eugen Teodorovici stiau din martie ca vor depasi tinta de deficit, situatia executie bugetare si mai ales estimarile pentru final de an la momentul in care am preluat mandatul. In conferinta de presa pe care o voi tine inainte de motiune, ii voi lasa pe directorii respectivi sa va prezinte datele reale cu documente. Sa vedem atunci cine-i minte pe romani. Va garantez ca rezultatul este unul neplacut pentru Dancila si Teodorovici”, scrie Cîțu pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: