Connect with us

Societate

Gică Hagi le bate obrazul autorităților din Constanța: “N-au existat 20-50 de milioane să se renoveze un spital?”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Gică Hagi a avut o nouă conferință de presă, după meciul cu Gent, în care ținut să evidențieze problemele din sportul românesc. Antrenorul Viitorului a dat exemplu ”vecinilor” de la Ludogorets, care au bugetul mai mare decât cele ale echipelor din Liga 1.

“România, dacă vrea să devină competitivă la nivel sportiv, trebuie să ajungă să aibă măcar bugetele din Belgia. Dacă nu, ne depăşesc şi ţările de lângă noi. Ne-au depăşit deja. Şi după avem pretenţii să ne batem cu ei. Lângă sport trebuie să vină multinaţionalele care fac bani mulţi în România. Ele trebuie să susţină sportul românesc pentru că el creează campioni. Trebuie să investim în copii, în tineri. Altfel, nu mai avem nicio şansă! Obiectivul meu este acum să ne consolidăm în Europa. Vreau să antrenez o echipă competitivă în Europa. Nu uitaţi că eu am venit la Ovidiu, am coborât foarte jos. Jos de tot! Am luat-o de la zero. Să fii unde am fost eu şi să vii la nivelul ăsta trebuie să ai curaj. Am fost convins, am credinţă şi am curaj. Sunt trei “c” care mă ghidează. Ţineţi minte un lucru: bogăţia unui om stă în a fi profesional, să se dedice unei meserii. Restul, care au milioane, ce fac cu ele? Că tot acolo ajung”, a declarat Gică Hgi notat de digisport.ro.

Tot în același cadru, mare sportiv român a vorbit despre problemele din Constanța și a dat exemplu spitalul din oraș, despre care Hagi susține că are nevoie urgentă de renovare. Despre această situație, Hagi le transmite celor responsabili că nu e posibil ca după 30 de ani de la Revoluție o unitate medicală județeană să arate așa cum e Spitalul Județean din Constanța. Totodată, sportivul constănțean spune că pentru a construi generația viitoare avem nevoie de teatru, școală, artiști, sport și doctori. Iată declarația completă, conform aceleiași surse:

“Nu mai sunt oameni bogaţi în România, care nu mai ştiu ce să facă cu banii? Nu ne mai interesează social sportul? Să nu putem să renovăm spitale. Spitalul din Constanţa l-aţi văzut cum arată? E posibil aşa ceva, după 30 de ani? N-au existat 20-50 de milioane să se renoveze un spital? Oare ce facem noi aici? S-a renovat vreo şcoală generală? Un teatru? Păi şi ce facem? Asta are menirea să construiască următoarea generaţie şcoala – artiştii, sportul şi doctorii. Avem nevoie de doctori, de spitale. Şi tot stăm, tot stăm, ne certăm între noi, ăla zice de Ionel, ăla zice de Gigel, că e alb, că e negru. Ce ne dorim? Vrem să facem ceva puternic sau doar lucruri mici? Vrem să ne batem iar cu ei? Eu sunt mic, acum sunt mic. Înainte eram mare. Credeţi că eu mă simt bine, eu şi toţi ceilalţi care au fost campioni? Credeţi că România nu mai are sportivi? Aţi văzut ce face sportul? La toate disciplinele eram campioni. Ne mai dorim ceva, mai vrem ceva sau abandonăm? Nu uitaţi că sportul e ca o religie. Dacă nu îl mai avem o să avem surprize mari. La noi e prea linişte, România e frumoasă, arată bine, toţi vor să vină aici, dar nu ştiu cine o ţine pe loc, cine nu ne lase să ne dezvoltăm”, a mai spus Hagi.

Comments

comments

Societate

Trageri reale asupra unor ținte aeriene și terestre, în Poligonul Capu Midia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Peste 150 de militari artileriști din Forțele Terestre au  fost evaluați de specialiștii Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “Gl.bg. Ion BUNGESCU ” în ceea ce privește cunoștințele teoretice și practice ale sistemului antiaerian Gepard și ale tunului de calibru 2×30 mm. Aceștia au avut misiunea de a executa foc asupra unor unor ținte terestre și aeriene radiodirijate, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.

Misiunea a fost îndeplinită cu succes de militarii Batalionului 348 Apărare Antiaeriană “Dobrogea”, Batalionului 288 Apărare Antiaeriană “Milcov”, Batalionului 635 Apărare Antiaeriană „Precista” și Batalionului 468 Apărare Antiaeriană „Trotuș”.

La trageri au asistat mai mulți ofițeri superiori din Forțele Terestre Române, care au vrut să vadă cum execută aceștia tragerile reale și cum s-au instruit.

Comandantul Brigăzii 282 “Unirea Principatelor”, general de brigadă Iulian Daniliuc: “Pentru noi, și în special pentru Batalionul 288 Apărare Antiaeriană,  este cea mai importantă activitate la care particip în acest an în Poligonul Capu Midia, care are oportunitatea să execute trageri atât împotriva țintelor aeriene, cât și împotriva țintelor terestre. Am văzut în această dimineață trageri de luptă cu secția împotriva țintelor aeriene și ulterior trageri de luptă cu bateria. Rezultatele au fost de excepție pentru ambele tipuri de trageri de luptă, aproape toate proiectilele lovind țintele decoperite”.

Pentru trupele venite în misiune în Poligonul Complex de Trageri de la Capu Midia perioada de dinaintea evaluării a însemnat multă muncă, pregătire intensă și instrucție în unitățile lor.

Comandantul Batalionului 288 Apărare Antiaeriană  “Milcov”, locotenent colonel Florin Roșioru: “Și în acest an, militarii au venit bine pregătiți și au dat dovadă de dăruire și responsabilitate executând trageri  foarte bune, atât împotriva țintelor terestre, cât și împotriva țintelor aeriene. Un trăgător trebuie să fie devotat, dedicat profesiei și să fie implicat în ceea ce face pe timpul executării activităților, atât la instruire, cât în special la activitățile de tragere. De asemenea, un trăgător trebuie să fie permanent concentrate în ceea ce face”.

Trăgător: fruntaș Matei Nedelcu, Batalionului 288 Apărare Antiaeriană  “Milcov”: “Mă aflu pentru a patra oară în Centrul de Instruire Capu Midia. Obiectivul meu este să prind țintele în câmpul tactic și să le nimicesc. Este o bucurie enorm de bare când, la sfârșitul tragerii totul iese cum ne-am dorit și totul se termină cu bine. Înaintea tragerii ai foarte mari emoții, dar emoții constructive, iar la sfârșitul tragerii, când vezi că totul a ieșit cum trebuie, cum ne-am pregătit, este o fericire foarte mare”.

Evaluatorii Poligonului urmăresc cu atenție fiecare aspect din timpul tragerilor: modul în care sunt date comenzile, cum sunt căutate și descoperite țintele, cum sunt interceptate acestea și rezultatul tragerii.

Comandantul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “Gl.bg. Ion BUNGESCU ”, colonel Viorel-Eugen Bitan:  “Astăzi am finalizat o etapă de instrucție, o serie de tragere care a durat aproximativ 10 zile. Ca un aspect general al lor, pot să spun că au fost și trageri bune, și trageri mai puțin bune, dar lucrul cel mai important este faptul că toți militarii au reușit să se instruiască și să aducă un pus instrucției pe care au făcut-o în garnizoanele lor”

 

”Instruirea, cazarea și servirea mesei pentru trupe au fost realizate cu respectarea strictă a măsurilor de combatere a noului Coronavirus stabilite la nivel național.”, a precizat lt. Anca Medrea, Ofițer cu informarea și relațiile publice al C.N.I.Ap.AA.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

RADET Constanța face angajări. Iată ce posturi sunt disponibile

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, R.A.D.E.T. Constanța a anunțat că face angajări. Sunt vizate următoarele categorii:

 • Deservent utilaj (buldoexcavatorist) – 1 post
 • Instalator și/sau termic, instalații – 3 posturi
 • Lăcătuș – 2 posturi
 • Montator subansamble (contoare energie termică) – instalator/lăcătuș – 2 posturi
 • Sudor (electric și autogen) – 10 posturi
 • Zidar – 1 post

Relații suplimentare la Biroul Resurse Umane, telefon 0241616937, interior 406.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

În doar 3 zile, reprezentanții ISU Constanța au dat zeci de amenzi. Vezi pentru ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pe durata sezonului estival, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa efectuează activităţi specifice în vederea verificării  unităților de turism, restaurante, cluburi și alte obiective.

Astfel, în perioada 04-06 iulie a.c., în staţiunile turistice de pe litoralul Mării Negre au fost efectuate controale în 28 de obiective de turism şi alimentaţie publică, după cum urmează: 5 de unități de turism, 23 restaurante, cluburi și discoteci.

În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 151 deficienţe și 6 obiective care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, au fost aplicate 149 sancţiuni, respectiv 115 avertismente şi 34 amenzi contravenţionale în valoare totală de 91.000 lei.

Dintre constatările cel mai frecvent menţionate în documentele de control, putem exemplifica:

 • neîntocmirea şi/sau neavizarea planului de intervenţie, la unele unităţi de turism;
 • nesolicitarea și neobținerea autorizației de securitate la incendiu;
 • neasigurarea angajării unui cadru tehnic sau personal de specialitate cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilor;
 • nemenţinerea în stare de funcţionare a instalaţiilor electrice pentru iluminatul de siguranţă pentru evacuarea persoanelor în caz de incendiu, pentru marcarea hidranţilor interiori de incendiu, cât şi pentru intervenţie în încăperea centralei termice;
 • lipsa verificării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor existente (stingătoare), aflate în dotarea unor construcţii de turism, în conformitate cu reglementările tehnice;
 • exploatarea cu defecţiuni şi improvizaţii a instalaţiei electrice aferentă construcţiilor.

”Pe timpul controalelor privind securitatea la incendiu, efectivele inspectoratului au desfășurat și acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în zonele aglomerate din județul Constanța, fiind verificate peste 1700 de persoane și aplicate două avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.”, au precizat reprezentanții Compartimentului Informare și Relații publice.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: