Connect with us

Societate

Gică Hagi le bate obrazul autorităților din Constanța: “N-au existat 20-50 de milioane să se renoveze un spital?”

Publicat

la

Gică Hagi a avut o nouă conferință de presă, după meciul cu Gent, în care ținut să evidențieze problemele din sportul românesc. Antrenorul Viitorului a dat exemplu ”vecinilor” de la Ludogorets, care au bugetul mai mare decât cele ale echipelor din Liga 1.

“România, dacă vrea să devină competitivă la nivel sportiv, trebuie să ajungă să aibă măcar bugetele din Belgia. Dacă nu, ne depăşesc şi ţările de lângă noi. Ne-au depăşit deja. Şi după avem pretenţii să ne batem cu ei. Lângă sport trebuie să vină multinaţionalele care fac bani mulţi în România. Ele trebuie să susţină sportul românesc pentru că el creează campioni. Trebuie să investim în copii, în tineri. Altfel, nu mai avem nicio şansă! Obiectivul meu este acum să ne consolidăm în Europa. Vreau să antrenez o echipă competitivă în Europa. Nu uitaţi că eu am venit la Ovidiu, am coborât foarte jos. Jos de tot! Am luat-o de la zero. Să fii unde am fost eu şi să vii la nivelul ăsta trebuie să ai curaj. Am fost convins, am credinţă şi am curaj. Sunt trei “c” care mă ghidează. Ţineţi minte un lucru: bogăţia unui om stă în a fi profesional, să se dedice unei meserii. Restul, care au milioane, ce fac cu ele? Că tot acolo ajung”, a declarat Gică Hgi notat de digisport.ro.

Tot în același cadru, mare sportiv român a vorbit despre problemele din Constanța și a dat exemplu spitalul din oraș, despre care Hagi susține că are nevoie urgentă de renovare. Despre această situație, Hagi le transmite celor responsabili că nu e posibil ca după 30 de ani de la Revoluție o unitate medicală județeană să arate așa cum e Spitalul Județean din Constanța. Totodată, sportivul constănțean spune că pentru a construi generația viitoare avem nevoie de teatru, școală, artiști, sport și doctori. Iată declarația completă, conform aceleiași surse:

“Nu mai sunt oameni bogaţi în România, care nu mai ştiu ce să facă cu banii? Nu ne mai interesează social sportul? Să nu putem să renovăm spitale. Spitalul din Constanţa l-aţi văzut cum arată? E posibil aşa ceva, după 30 de ani? N-au existat 20-50 de milioane să se renoveze un spital? Oare ce facem noi aici? S-a renovat vreo şcoală generală? Un teatru? Păi şi ce facem? Asta are menirea să construiască următoarea generaţie şcoala – artiştii, sportul şi doctorii. Avem nevoie de doctori, de spitale. Şi tot stăm, tot stăm, ne certăm între noi, ăla zice de Ionel, ăla zice de Gigel, că e alb, că e negru. Ce ne dorim? Vrem să facem ceva puternic sau doar lucruri mici? Vrem să ne batem iar cu ei? Eu sunt mic, acum sunt mic. Înainte eram mare. Credeţi că eu mă simt bine, eu şi toţi ceilalţi care au fost campioni? Credeţi că România nu mai are sportivi? Aţi văzut ce face sportul? La toate disciplinele eram campioni. Ne mai dorim ceva, mai vrem ceva sau abandonăm? Nu uitaţi că sportul e ca o religie. Dacă nu îl mai avem o să avem surprize mari. La noi e prea linişte, România e frumoasă, arată bine, toţi vor să vină aici, dar nu ştiu cine o ţine pe loc, cine nu ne lase să ne dezvoltăm”, a mai spus Hagi.

Comments

comments

Societate

Mâine, la Năvodari se deschide Târgul de toamnă al producătorilor dobrogeni

Publicat

la data de

Scris de

În intervalul 17 – 19 septembrie, între orele 8.00 și 23.00, pe platoul de lângă stadionul Flacăra din Năvodari se va desfășura prima ediție a Târgului de toamnă al producătorilor dobrogeni. Acțiunea este organizată de către Asociația Oamenilor de Afaceri Constănțeni, în parteneriat cu Primăria orașului Năvodari.

Târgul va avea deschiderea oficială vineri, 17 septembrie, la ora 10.00. Pe parcursul desfășurării acestuia producătorii dobrogeni vor comercializa produse autohtone și vor fi desfășurate programe folclorice de către ansambluri artistice locale.

Organizatorii și-au propus să faciliteze cumpărarea de legume, fructe și alte produse alimentare proaspete și naturale precum si produse anexe, pentru cetățenii municipiului Navodari, direct de la producători, fără intermediari. Îi facem cunoscuți pe acești producători, care de cele mai multe ori ajung să-și dea produsele către intermediari la prețuri subevaluate.

Asociația Oamenilor de Afaceri Constănțeni este constituită ca persoană juridică română de drept privat, nonguvernamentală, apolitică, fără scop patrimonial și independentă, în temeiul Ordonanței Guvernului nr. 26/2000 cu modificările și completările ulterioare, având ca scop sprijinirea și dezvoltarea mediului de afaceri din județul Constanța.

”Misiunea noastră este sa  ridicăm standardele și calitatea activității antreprenorilor în cadrul mediului de afaceri constănțean și de asemenea să ne asigurarăm că aceste standarde sunt în concordanță cu cele ale statelor membre ale Uniunii Europene. De asemenea, vrem sa ne implicăm in viața comunității spre binele general. Mâncați mai sănătos, susțineți producătorii români, ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PUTERNICI.”, a precizat președintele Consiliului Director, Marius Bordeianu.

Mai multe detalii aflați pe site-ul www.gusturi-dobrogene.ro sau la telefon 0744/336083.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

12 clase din județ desfășoară cursuri online. Sunt elevi confirmați cu Covid

Publicat

la data de

Scris de

12 clase din județul Constanța desfășoară cursuri online după ce au fost depistați elevi cu Covid.

Potrivit inspectorului șef al IȘJ Constanța, Mihai Sorin, este vorba despre clase ale mai multor unități de învățământ din județ care pentru 14 zile vor face cursuri online:

 • Liceul Tehnologic Ion Bănescu din Mangalia – un elev a fost confirmat
 • Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu din Năvodari – un elev confirmat
 • Liceul Tehnologic IC Brătianu din Nicolae Bălcescu – un elev confirmat
 • CȘEI Delfinul din Cernavodă, aici două clase au intrat în online – câte un elev a fost confirmat în fiecare clasă
 •  Școala nr. 28 Dan Barbilian Constanța – un elev a fost confirmat
 • Școala nr. 40 Aurel Vlaicu Constanța – un elev a fost confirmat
 • Liceu Teoretic George Călinescu – un elev a fost confirmat
 • Școala 30 Gheorghe Țițeica – două clase online, în fiecare clasă a fost confirmat câte un elev
 •  Liceul Internațional de Informatică – un elev confirmat
 • Școala gimnazială Petre Ispirescu Constanța – un elev confirmat

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Penitenciarul Poarta Albă face angajări. 30 de posturi sunt scoase la concurs

Publicat

la data de

Scris de

Penitenciarul Constanța – Poarta Albă scoate la concurs 30 posturi de agent în cadrul sectorului siguranța deținerii și regim penitenciar:

 • 28 posturi agent operativ (bărbați);
 • 2 posturi agent operativ (femei);

Dosarele de candidat se depun la sediul Penitenciarului Constanța – Poarta Albă până la data de 04.10.2021, ora 16.00.

Condiţiile specifice de ocupare a postului:

I. nivel minim de studii: studii liceale, absolvite cu diplomă de bacalaureat, emisă de instituţii acreditate potrivit legii;

II. abilități fizice, motrice și de coordonare (se verifică prin probă sportivă eliminatorie);

III. cunoştinţe de operare pe calculator: nivel I (se verifică prin probă practică eliminatorie);

IV. autorizaţie de acces la informaţii clasificate conform nivelului prevăzut pentru post, specific fiecărei unităţi.

Probele de concurs:

 • proba sportivă pentru evaluarea performanţei fizice;
 • proba practică de verificare a abilităţilor de utilizare a calculatorului;
 • interviul;
 • proba scrisă pentru examinarea cunoştinţelor specifice postului

Link-ul paginii web pentru informații privind desfășurarea probelor de concurs, cerințe specifice și bibliografie este:

http://anp.gov.ro/blog/concurs-de-ocupare-a-570-posturi-de-agent-operativ-din-unitatilepenitenciare/

Anexa Nr. 2

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: