Connect with us

Politica

Grădinile de vară din Eforie trec în administrarea orașului

Published

on

La Medgidia, administrația municipală preia de la autoritatea județeană Muzeul “Lucian Grigorescu”. Ambele proiecte sunt inițiativele președintelui CJ Constanța, Horia Marius Țuțuianu.

În conformitate cu dispoziţiile art. 94 alin. 1 şi 3 din Legea nr. 215/2001 a Administraţiei Publice Locale, republicată, se convoacă Consiliul Judeţean Constanţa în şedinţă ordinară, pe data de­­ 28.04.2017,    ora  13,00 în Sala “Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ – Consiliul Judeţean Constanţa. Pe ordinea de zi sunt trecute un număr de 21 de proiecte, toate de interes pentru fiecare localitate din județ.

Primele două proiecte din convocator privesc trecerea unor imobile din priproetatea publică a județului Constanța în cea a unor consilii locale. Concret, la inițiativa președintelui CJ Constanța, Horia Marius Țuțuianu, aleșii județeni vor dezbate și supune spre aprobare proiectul privind trecerea unor bunuri imobile din proprietatea publică a judeţului Constanţa în proprietatea publică a unităţii administrativ-teritoriale Oraşul Eforie şi în administrarea Consiliului Local al Oraşului Eforie. Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Constanța, Claudiu Palaz, este vorba despre cele două grădini de vară din Eforie. Contactat telefonic, primarul orașului Eforie, Robert Șerban, a declarat pentru “Ordinea.ro” că așteaptă documentele oficiale de preluare în administrare și va respecta indicațiile reprezentanților administrației județene. “Să ni le predea și vedem după asta ce vom avea de făcut, de respectat. La preluare vom vedea care este starea lor, apoi urmează intabularea, este important să știm dacă trebuie să le păstrăm destinația… toți sunt pași care necesită timp și ne gândim ce vom face acolo”, a declarat primarul Robert Șerban pentru ziarul nostru.

Al doilea proiect care are aceeași temă presupune trecerea unui bun imobil aflat în proprietatea publică a judeţului Constanţa, din administrarea Consiliului Judeţean Constanţa în administrarea Consiliului Local al Municipiului Medgidia. La Medgidia, este vorba despre clădirea Muzeului de Artă “Lucian Grigorescu”.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!