Conecteaza-te cu noi

Societate

Grevă japoneză la Școala ”Gheorghe Țițeica”. A fost trimisă o petiție către Primăria Constanța

Published

on

În cursul zilei de azi, cu începere de la ora 12.00, colectivul de cadre didactice și personalul nedidactic al Școlii Gimnaziale ”Gheorghe Țițeica” din Constanța au declanșat grevă japoneză. Acest protest vine ca urmare a nepăsării autorităților locale atât din administrația Făgădău, cât și din cea actuală, condusă de Vergil Chițac, de a găsi soluții pentru a mări spațiul alocat învățării la unitatea școlară.

Este o situație ce trenează de 9 ani, când, odată cu reforma curriculară ce a dus la înființarea claselor pregătitoare în școli, clasele a IV-a au intrat în program de după-amiază. Cu timpul, problemele s-au acutizat. Creșterea continuă a numărului de elevi care își doresc să studieze la această școală, motivată de performanțele obținute de cadrele didactice de aici, a dus, treptat, la transformarea în săli de clasă a spațiului destinat orei de educație fizică, a bibliotecii, a laboratorului de fizică-chimie. Aceste măsuri afectează, pe termen lung, buna derulare a procesului instructiv-educativ.

”Nu putem îngrădi copiilor accesul la cărți ori la baza materialelor a laboratoarelor, a căror folosință spre experimentare ar trebui să completeze armonios lecțiile teoretice.”, precizează conducerea școlii prin intermediul unui comunicat de presă.

În petiția ce a fost înaintată către Primăria municipiului Constanța și către Consiliul Local, conducerea școlii propune mai multe soluții:

Advertisement
  • amplasarea și dotarea adecvată a șase/șapte săli de clasă în containere, în curtea școlii, care să permită funcționarea celor șase clase pregătitoare în condiții optime; astfel, clasele a IV-a ar putea reveni în program de dimineață, iar spațiul destinat laboratoarelor și bibliotecii ar fi eliberat sau relocarea a 6/7 săli libere din cadrul Liceului Tehnologic „Tomis” pentru funcționarea acestor clase;
  • aprobarea folosirii sălii de sport a Liceului Tehnologic „Tomis” pe baza unei programări proporționale cu numărul de elevi ai fiecărei unități; a se lua în considerare faptul că elevii Școlii Gimnaziale Nr.30 „Gheorghe Țițeica” au 96 de ore educație fizică și sport pe săptămână, la care se adaugă cele 6 ore de joc și mișcare de la clasele a IV-a;
  • respectarea hotărârii consiliului local nr. 359 din 27.09.2018 și a sentinței civile definitive nr. 569 a Curții de Apel  Constanța, din data de 11.04.2019, care ar duce intrarea în administrarea Școlii Gimnaziale Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” a cantinei, internatului, sălii de sport și a unei suprafețe de teren, care urmau să fie transformate în săli de clasă și laboratoare și care erau folosite până atunci de Liceul Tehnologic „Tomis”.

Directorul instituției de învățământ, prof. Dumitru-Sorin Cernăianu a declarat:

„Sperăm ca autoritățile locale să ne sprijine hotărât și să continue demersurile juridice pe care le-au început în 2018 pentru rezolvarea definitivă a problemei în interesul elevilor de la „Țițeica”, o comunitate de peste 1.400 de elevi. Până atunci, vom continua derularea actului educativ la aceleași standarde de calitate cu care i-am obișnuit pe copii. Suntem o echipă puternică și vrem să fim sprijiniți pentru a ne face meseria cât mai bine.”

Cei implicați au conchis faptul că vor continua cu acțiunile de protest, fără afectarea procesului instructiv-educativ, până la găsirea unor soluții optime pentru elevii Școlii Gimnaziale Nr.30 „Gheorghe Țițeica”. Ei cer sprijinul moral al comunității locale, al elevilor foști și actuali, al părinților acestora, în speranța remedierii unei situații ce nu mai poate continua astfel.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions