Connect with us

Actual

Grevă la ARSVOM: ”Nu poți face activitate de elită cu oameni prost-plătiți”

Maria Ionescu

Publicat

la

La finele săptămânii trecute, atunci când cei mai mulți dintre români se aflau în zilele libere, o mână de oameni de la ARSVOM intrau în grevă de avertisment. Nu știm dacă acest moment a fost fericit ales, dat fiind faptul că ne aflăm în plină campanie electorală și foarte multă lume e interesată de rezultatele votării care va avea loc pe data de 11 decembrie.

De ce au intrat salariații în această grevă de avertisment?

Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare este instituţia care intervine atunci când pe mare se produce un eveniment în care sunt implicate persoane. La ora actuală, agenția are 145 de angajați dar, cu siguranță, numărul acestora va crește. În urmă cu o lună de zile scriam despre faptul că agenția va achiziționa două nave de salvare și căutare pe mare dar și una de depoluare. Azi ar fi ultima zi în care se pot primi oferte de către SEAP. Dar chiar și dacă se va stabili care va fi firma care va construi aceste nave, tot va mai trece cel puțin un an până când vor fi gata de intrare in folosință. La ora actuală, ARSVOM deține remorcherul Hercules, cinci șalupe de servitute, trei șalupe de căutare și salvare pe mare și trei șalupe de intervenție. Dar cum până la Dumnezeu te mănâncă sfinții, și aici problemele sunt foarte mari și nu știm când și cum anume vor fi rezolvate. Să o luăm sistematic. După cum spuneam, agenția are 145 de angajați dar salariile pe care aceștia le primesc sunt de râsul curcilor. Și precizăm asta dat fiind faptul că oamenii primesc între 1250 și 1350 de lei, indiferent că sunt marinari sau ofițeri cu studii superioare. Până și directorul general, Daniel Manole are un salariu foarte mic prin comparație cu alți directori. El câștigă lunar 2.800 de lei! Și asta în condițiile în care alți angajați ai statului, care sunt plătiți tot de la buget, câștigă salarii mult mai mari. Iată ce ne-a spus directorul general, Daniel Manole: ”Nu se poate face o activitate de elită cu oameni pe care îi plătești prost! Da, este o grevă de avertisment, oamenii poartă banderole pe mâini dar își fac treaba ca de fiecare dată. Ei protestează împotriva salariilor mici. Este o situație de-a dreptul ridicolă. Gândiți-vă că un șofer de pe ambulanță are un salariu de 3.500 de lei. Da, sunt de acord cu ei pentru că protestul lor este îndreptățit. Dar perioada în care au ales să-l facă mi se pare nepotrivită. Însă înțeleg foarte bine lucrurile. 60% dintre angajați au salariul minim pe economie. ”, ne-a spus directorul general Daniel Manole.  Este important de spus că au fost trimise mai multe adrese la Ministerul Transporturilor dar nu s-a rezolvat absolut nimic. Următorul pas al angajaților protestatari va fi acela de a picheta Prefectura Constanța. Dar deocamdată șansele de a fi ascultați de cineva sunt mici.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Arestat pentru că a furat mai multe sticle cu băuturi alcoolice

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de 27 noiembrie a.c., au fost furate mai multe sticle cu băuturi alcoolice din incinta unei societăți comerciale din Năvodari. Sesizați despre acest furt, polițiștii au demarat cercetările și l-au identificat pe hoț în persoana unui bărbat din localitatea Corbu. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar instanța de judecată a emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

”Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au identificat un bărbat, de 29 de ani, din comuna Corbu, bănuit de comiterea faptei.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Furtul a avut loc la data de 27 noiembrie a.c.. Bărbatul a sustras mai multe sticle cu băuturi alcoolice din incinta unei societăți comerciale din Năvodari.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri a fost prezentat instanței de judecată, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Navă tanc autopropulsată, în probe tehnice în Portul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Nava multifuncțională Nereus, construită și achiziționată prin proiectul finanțat prin CEF Transport – Infrastructura pentru operațiuni sigure și pentru protecția mediului în Portul Constanța – PROTECT, a ajuns în Portul Constanța pentru probe de mare. Săptămâna trecută nava a fost testată pe Dunăre.

Valoarea navei este de 8.970.000 lei, fără TVA, și a fost construită la Navrom Shipyard Galați.

Nereus are 500 tone deadweight, o viteză de 11 noduri, performanțe de navigație ridicate și va asigura preluarea reziduurilor petroliere și a apelor uzate de la navele aflate în porturile maritime românești și în rada acestora.

Are o lungime de 44,57 metri, lățime 8,90 metri, pescaj 2,90 metri și are o capacitate de stocare în 3 compartimente: 60 metri cubi marfă, 475 metri cubi marfă și 247 metri cubi balast.

Nava oferă facilități de cazare pentru un echipaj de 6 membri.

Nereus va arbora pavilionul român și va fi înmatriculată conform legislației României.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Nouă tineri din Irak şi Turcia, depistați în apropierea frontierei de la Negru Vodă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în apropierea frontierei de stat, nouă cetățeni din Irak şi Turcia, care au încercat să intre ilegal în România din Bulgaria, pe la frontiera „verde”.

Persoanele în cauză au fost preluate de către autoritățile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

În data de 01.12.2020, în jurul orei 04.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă – judeţul Constanţa au descoperit, într-o zonă împădurită din apropierea localității de frontieră Dumbrăveni, nouă cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituției, unde s-a stabilit că sunt opt cetăţeni din Irak cu vârste cuprinse între 20 și 26 de ani și un cetățean din Turcia, în vârstă de 24 de ani.

La cercetări, tinerii au declarat că au încercat să intre ilegal în ţară cu scopul de a ajunge în state din vestul Europei.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţenii străini fiind preluați, conform Acordului de readmisie între România și R. Bulgaria, de către autoritățile de frontieră din statul vecin, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.”, precizează reprezentanții Compartimentului Purtător de cuvânt.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: