Connect with us

Politica

Grindeanu, despre accesarea fondurilor UE: “În două luni s-a făcut mai mult decât au facut alții într-un an”

Published

on

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, joi, că în două luni din mandatul actualei guvernări s-a făcut în domeniul absorbției de fonduri europene mai mult decât au realizat alții într-un an, transmite Agerpres.ro

“Ne vom întâlni, așa cum ne-am întâlnit până acum, să urmărim, să monitorizăm stadiul în care ne aflăm din punctul de vedere al absorbției fondurilor europene. În acest moment, documentațiile pentru acreditarea autorităților de management sunt toate trimise la autoritatea de audit. De asemenea, încă o dată felicitări celor care au făcut aceste lucruri. În două luni de zile s-a făcut mai mult decât au făcut alții într-un an, un an și ceva. (…) Vorbim de pași, ținta e îndepărtată, dar încet, încet, pas cu pas, ajungem acolo unde ne dorim cu toții — și anume la absorbția unor sume cât mai mari din fondurile europene”, a declarat Grindeanu.

Șeful Executivului a participat, joi, la Palatul Victoria, la evenimentul de semnare a primelor 11 contracte de finanțare din sectorul TIC, în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020.

“Am făcut evenimentul de astăzi tocmai pentru a transmite mesajul nostru, al Guvernului, al ministerelor de linie și a transmite hotărârea pe care o avem în a grăbi lucrurile legate de absorbția de fonduri europene. Sunt 10 — 11 proiecte care sunt pe POC, pe Axa 2, pe TIC, sunt proiecte care (…) vin acum în faza de semnare de contracte. (…) Am dorit și eu, și doamna vicepremier, și doamna ministru, și domnul ministru Jianu, astăzi, să transmitem acest mesaj, de susținere, de deblocare a unor lucruri care au fost blocate mai mult decât trebuia și care încet-încet reintră în normal”, a mai spus Grindeanu.

La eveniment au participat și vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, și Augustin Jianu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, dar și cei 11 beneficiari ai contractelor de finanțare din fonduri europene.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!