Connect with us

Actual

Grup de turiști tras de curenți în largul mării. Au fost salvați de ambarcațiunea SAR

Maria Ionescu

Publicat

la

Este steag roșu pe plajele din sudul litoralului, ceea ce interzice  înotul în Marea Neagră. Valurile sunt foarte mari, iar curenții extrem de puternici. Cu toate acestea, sunt foarte mulți turiști care nu înțeleg pericolul uriaș la care se expun și intră în apă fără a-și face vreo grijă.

Salvamarii din Mangalia au fost nevoiți să intervină, de-a lungul zilei de ieri, în zona Olimp pentru salvarea a 21 de persoane care au fost în pericol de înec.

Însă pericolul cel mai mare a fost înregistrat după ora 18.00, când un grup de 5 persoane care se bălăceau la malul mării ținându-se de mână în apă până la genunchi  a fost tras de curenți  și oamenii au fost duși în largul mării mult după geamandură.

Din fericire, în zonă se afla ambarcațiunea SAR, iar salvatorii le-au aruncat turiștilor colaci de salvare și au reușit să-i preia la bord. Dar cum valurile erau foarte periculoase, nu au reușit să îi ducă la țărm în Olimp, așa că i-au debarcat la Mangalia.

”Din păcate, turiștii tineri nu vor să înțeleagă pericolul uriaș la care se expun și chiar se ceartă cu noi. Nici cei mai vârstnici nu sunt înțelegători cu toții. Unii dintre ei spun că ei au dat bani mulți ca să vină la mare și nu îi interesează că este steag roșu arborat la țărm. Sunt foarte necăjit din această cauză.”, ne-s spus Vasile Borteș, șeful salvamarilor din Mangalia.

Iată și comunicatul oficial al ARSVOM (Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare): La solicitarea Centrului Maritim de Coordonare Constanța( MRCC), în data de 13.08.2019, în zona Olimp-Hotel Meduza, ora 18.23, SAR ARTEMIS, nava din cadrul Grupului de Nave ARSVOM, a intervenit pentru salvarea a cinci persoane aflate în apă în pericol de înec. O persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale, fapt pentru care SAR Artemis a debarcat cele cinci persoane în portul Mangalia.

În urma informației primite de la Serviciul 112, în data de 14.08.2019, orele 9.30, la solicitarea Centrului Maritim de Coordonare Constanța, SAR Opal împreună cu forțe din cadrul ISU Dobrogea acționează în vederea salvării unei persoane aflate în pericol de înec.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Vremea se schimbă RADICAL. Vezi ce spun meteorologii

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Vremea se schimbă radical, începând de mâine dimineață. Potrivit meteorologilor, de la ora 6.00 a dimineții, până la ora 18.00, mai multe zone din țară se vor afla sub cod galben. (vezi imaginea)

În intervalul menționat vântul va avea intensificări la munte, iar la altitudini de peste 1500 m rafalele vor atinge 80…90 km/h. În a doua parte a zilei, în nordul Carpaților Orientali va ninge viscolit.

Notă: intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50…55 km/h, vor fi și în nord-vestul țării.

Din seara zilei de duminică, 23 februarie, vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării.
L
a munte vor fi rafale de 80…100 km/h, iar în Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Crișanei viteza vântului va atinge 65…80 km/h și pe arii restrânse
85…90 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, în special pe parcursul zilei de luni (24 februarie), cu viteze în general de 55…70 km/h.

Notă: vor fi precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ în regiunile nordice și centrale unde vor fi mai ales ploi, iar la munte, cu precădere la altitudini mari, treptat vor predomina ninsorile.

 COD PORTOCALIU

De mâine seară, de la ora 20.00 și până pe 24 februarie, ora 18.00, va fi în vigoare un cod portocaliu.


Fenomene și zone vizate: în zona montană intensificări susținute ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă

În intervalul menționat, în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110…130 km/h. Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpații Orientali, apoi și în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1600 m.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

La un pas de tragedie! O familie din Valu lui Traian s-a intoxicat cu gaz

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții trecute, pompierii Detașamentului Palas s-au deplasat cu o autospecială de stingere, o ambulanță SMURD B și o ambulanță de terapie intensivă mobilă în localitatea Valu lui Traian pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere al unui incendiu și pentru acordarea de îngrijiri medicale pentru doi adulți și un copil, probabil intoxicați cu gaz.

Ajunși la fața locului, pompierii au găsit cele trei persoane, respectiv un bărbat de 27 de ani, o femeie de 21 de ani și un copil de 4 luni, ce prezentau simptome ale unei intoxicații.

Paramedicii și medicii SMURD i-au transportat la spital iar pompierii de pe autospeciala de stingere au asigurat ventilarea și eliminarea sursei de risc din încăpere.

Cauza este în curs de stabilire.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un pescar a căzut în mare, între stabilopozi. Intervin pompierii

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, un pescar din municipiul Constanța a căzut în mare, în zona Poarta 1, în dreptul Bricului Mircea, între stabilopozi.

La fața locului s-au deplasat pentru a interveni 8 pompieri cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și o autospecială de descarcerare grea.

Din primele informații bărbatul, pescar, ar fi alunecat și a căzut în mare. Acesta a reușit să urce pe stabilopozii de lângă apă, dar nu a mai reușit să ajungă până sus.

Știre în curs de actualizare.

Update: Pompierii au reușit extragerea bărbatului de 64 ani, semiconștient,. Acesta a fost preluat de către SMURD C și transportat la UPU Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: