Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Guvernul a aprobat acordarea de prime de la stat pentru sute de mii de angajați din Educație

Published

on

Guvernul a adoptat, astăzi, ordonanța de urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 58/2023 privind unele măsuri pentru acordarea unei prime de carieră didactică pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, precum şi unei prime de carieră profesională pentru personalul nedidactic din învăţământul de stat, suportate din fonduri externe nerambursabile. Astfel, peste 326.000 de angajaţi din învăţământ care vor beneficia de această primă anuală netă în cuantum de 1.500 lei pentru cadrele didactice şi de 500 lei pentru personalul administrativ din educaţie.

Prima pentru cariera  profesională se acorda începând din acest an școlar pentru o perioada de 4 ani.

Actul normativ adoptat de Guvern aduce unele clarificări privind modalitatea de acordare a primei de carieră profesională pentru personalul didactic şi administrativ, astfel încât plățile să se facă până la sfârșitul săptămânii viitoare, informează Guvernul.

„A început distribuirea și alimentarea cardurilor, iar acest proces este menit să se închidă în următoarele şapte zile. Este vorba de peste 326.000 de angajați din învățământ care vor beneficia de această primă anuală netă în cuantum de 1.500 lei pentru cadrele didactice și de 500 lei pentru personalul administrativ din educație. Este prima așa-numită primă de carieră profesională, care se acordă începând din acest an școlar și este prevăzută pentru o perioadă de patru ani.

De asemenea, vreau să punctez faptul că tot astăzi s-a aprobat prelungirea perioadei de depunere a cererilor pentru tichete educaționale până în 26 noiembrie 2023, astfel încât să existe timpul necesar pentru ca toți părinții să poată depune cererile de sprijin care au la bază Ordonanța 83 din 2023. adoptată recent de Guvern. Este vorba concret despre acea primă de 500 lei per copil pentru achiziții de rechizite sau alte materiale care vor ajuta copiii să își continue în condiții cât mai bune procesul educațional.”, a declarat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions