Connect with us

Actual

Guvernul a aprobat Ordonanța privind reglementarea muncii în domeniul maritim

Publicat

la

Astăzi, 14 aprilie, în ședința Guvernului României a fost aprobată Ordonanța privind reglementarea muncii în domeniul maritim.

Scopul prezentei ordonanțe de urgență este de a garanta fiecărui navigator dreptul la un loc de muncă sigur și lipsit de pericole, care să respecte normele de siguranță, dreptul la condiții echitabile de încadrare în muncă, la condiții de muncă și de viață decente la bordul navelor și la protecția sănătății, asistență medicală, măsuri sociale și alte forme de protecție socială, astfel cum este prevăzut în Convenţia privind munca în domeniul maritim și în amendamentele din 2014 la aceasta, precum și în Acordul încheiat între Asociația Armatorilor din Comunitatea Europeană (ECSA) și Federația Europeană a Lucrătorilor din Transporturi (ETF) cu privire la Convenția privind munca din domeniul maritim din 2006.

Reamintim că România a ratificat Convenția MLC 2006 în 24 noiembrie 2015, fiind al 70-lea stat membru ILO care a ratificat aceasta norma internațională. *Convenția prevede obligativitatea implementării acesteia în legislatiile naționale la un an de la data ratificării.

Dupa foarte multe negocieri ale SLN cu ANR și Asociația Națională a Agențiilor de Crewing din România, s-a elaborat un draft de act normativ, draft care a rămas la acest stadiu.

”De la venirea Ministrului Sorin Grindeanu la conducerea Ministerului Transporturilor și Infrasctructurii am avut parte de un sprijin deosebit în implementarea unor acte normative foarte importante pentru navigatori propuse de Sindicatul Liber al Navigatorilor.”, au precizat reprezentanții SLN.

Iată despre ce esre vorba:

  • Modificarea HG 245/2003 prin care s-a mărit perioada de valabilitatea Carnetului de Marinar de 2 la 5 ani
  • Armonizarea legislației naționale în conformitate cu MLC 2006 și Acordul European încheiat între Asociația Armatorilor din Comunitatea Europeană (ECSA) și Federația Europeană a Lucrătorilor din Transporturi (ETF) –  Biroul european al ITF – unde SLN este membru fondator.

”După implicarea deosebită a personalului Direcției Transport Naval din cadrul MTI , a conducarii acestuia, a întregului personal alături de reprezentanți ai Sindicatului Liber al Navigatorilor și ai Asociației Naționale a Agențiilor de Crewing din România – care au format grupul de lucru pentru elaborarea și redactarea formei finale – astăzi a fost aprobată prin Ordonanță a Guvernului României reglementarea muncii în domeniul maritim.

Această reglementare se adresează Agențiilor de Crewing din Romania dar și potențialilor armatori care pot arbora pavilionul românesc, în perspectiva implementării unui sistem de înregistrare al navelor sub pavilion național care recrutează/angajează sau vor angaja navigatori români.

Mulțumim Ministerului Transporturilor, Direcției Transport Naval și tuturor celor ce au contribuit la apariția acestui act normativ deosebit de important, istoric am putea spune, în munca navigatorilor.”, au precizat reprezentanții SLN.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier între o autoutilitară și un autoturism, în județul Constanța. Sunt mai multe victime

Publicat

la data de

Scris de

În această seară, 15 august, în jurul orei 20.45 a avut loc un grav accident rutier în județul Constanța, în care au fost implicate o autoutilitară și un autoturism.

Accidentul a avut loc la intersecția Drumului European E87 cu șoseaua spre localitatea Cogealac. Din primele informații, sunt șase victime conștiente.

La fața locului intervin: o autospecială de stingere cu apă și spumă de la Stația Midia, un  SMURD B Midia, un SMURD Alezzi, un echipaj de descarcerare Fripis, o autospecială pentru transport personal și victime multiple (ATPVM), precum și 3 echipaje SAJ.

Știre în curs de actualizare.

Update: Potrivit dr. Claudia Tatarici, medic în cadrul Serviciului de Ambulanță Constanța, în urma accidentului au rezultat cinci victime.

”Este vorba despre 3 adulți și 2 copii, cu vârste de 4, respectiv 10 ani.Toți cei cinci sunt conștienti, au traumatisme de membre și de coloană vertebrală și au fost transportați la  spitalul județean Constanța.”, a precizat dr. Tatarici.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Ploaia a dat peste cap planurile Primăriei Constanța. Concertul ”Ave Maria” și focurile de artificii din această seară, REPROGRAMATE

Publicat

la data de

Scris de

Ploaia puternică din această după amiază a dat peste cap planurile Primăriei municipiului Constanța. Așa cum bine știți, în această seară at fi trebuit să aibă loc concertul ”Ave Maria”, susținut de corul Madrigal din capitală, alături de actorul Marius Manole.

Detalii despre acest concert găsiți în textul de mai jos:

AVE MARIA – un concert unic pe litoral susținut de Corul Madrigal împreună cu actorul Marius Manole

Din cauza vremii, concertul nu a putut avea loc.

Potrivit Biroului de presă al Primăriei municipiului Constanța, se caută soluții pentru reprogramarea acestuia:

”Din nefericire, condițiile meteo nu permit susținerea evenimentului „Ave Maria” în această seară. Vom reveni cu vești despre ce soluții vom identifica pentru ca toți cei care își doreau să participe la acest concert să-l poată viziona.

Totodată, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, focurile de artificii din această seară au fost reprogramate pentru mâine seară, în intervalul orar 22:00-23:00.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al Primăriei municipiului Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

RO-ALERT. Averse torențiale și vijelie puternică în județul Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Meteorologii au emis cod portocaliu de furtună în mai multe localități din județul Constanța. Codul este valabil astăzi, 15 august, în intervalul orar 15.50 – 16.30 și vizează următoarele localități: Constanța, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Lumina, Agigea, Corbu, Săcele.

Se vor semnala: averse torențiale ce vor depăși 35…40 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: