Conecteaza-te cu noi
spit constanta

Politica

Guvernul a prelungit valabilitatea voucherelor pentru energie până pe 31 martie 2024

Published

on

carduri energie

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, astăzi, la începutul ședinței de Guvern, că valabilitatea voucherelor pentru energie s-a prelungit până pe 31 martie 2024.

„Pentru că ne apropiem de iarnă, și domnul ministru al investițiilor și proiectelor europene, Adrian Câciu, a venit cu o veste bună. Valabilitatea voucherelor pentru energie se prelungește până pe 31 martie 2024, deci suntem acoperiți și pentru acest sezon rece. Este o decizie necesară, luată după consultările cu reprezentanții Comisiei Europene, voucherele fiind valabile inițial doar până pe 31 decembrie.“, a declarat Ciolacu.

Inițial, voucherele pentru energie erau valabile până la 31 decembrie 2023. Măsura prelungirii a fost anunțată și de ministrul Adrian Câciu, săptămâna trecută.

„O veste bună pentru cei aproximativ 2 milioane de beneficiari ai voucherelor pentru energie:

Advertisement

Valabilitatea cardurilor de energie se va prelungi până la data de 31 martie 2024 astfel încât gospodăriile vulnerabile să aibă resursele necesare pentru a trece cu bine și peste iarna care începe.

În urma discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene am obtinut acordul prelungirii valabilității cardurilor de energie de la 31 decembrie 2023 la 31 martie 2024.

În acest sens, în aceste zile, inițiem demersurile de modificare a legislației naționale pentru ca acest acord să fie rapid implementat.

Compensarea prețurilor la energie este o măsură importantă prin care asigurăm sprijin familiilor vulnerabile și ne menținem angajamentele luate, așa cum e normal.”, a scris Câciu, pe pagina sa de Facebook.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions