Conecteaza-te cu noi

Politica

Guvernul, acuzat că a crescut pe furiș pensiile speciale din MAI. USR: Au fost alocați 500 de milioane de lei din fondul de rezervă

Published

on

Mai mulți parlamentari ai USR acuză Guvernul Ciolacu că a crescut pe furiș pensiile speciale din MAI. Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că 500 de milioane de lei dintr-un fond de rezervă al Guvernului s-au dus către PENSIILE SPECIALE de la MAI.

„S-a întâmplat, pe furiș, pe 21 septembrie. Descoperirea a fost făcută de Claudiu Năsoi, fost ministru USR al Economiei. În timp ce prim-ministrul Ciolacu ne vorbea despre cum trebuie neapărat să crească taxele românilor, ministrul Predoiu îi cerea 500 de milioane de lei pentru pensiile specialilor din MAI. Marcel Ciolacu i-a dat. Cum să nu-i dea? Doar trăim în România specialilor.“, afirmă Negoi.

„Pe 21 septembrie 2023 domnul Ciolacu a dat dintr-un foc 73% din fondul de rezervă al guvernului pentru pensiile speciale de la MAI. Atât de mult vrea domnul Ciolacu să desființeze pensiile speciale. Este hotărârea de guvern numărul 869/2023. Suma e considerabilă, 500 de milioane de lei dintr-un fond de rezervă care era de 686 de milioane de lei. Adică 73% din fondul de rezervă al guvernului s-a dus direct pe pensii speciale.

Am pus atașat pozele cu hotărârea de guvern și nota de fundamentare. Pretextul a fost că, citez:

Advertisement

„Având în vedere evoluția execuției bugetare pe anul 2023, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne se constată necesitatea asigurării fondurilor pentru achitarea unor obligații de plată a căror amânare ar conduce la afectarea drepturilor pentru anumite categorii de beneficiari.”

„Asistență socială” de la MAI, adică pensiile speciale. Ghiciți care sunt acele „anumite categorii de beneficiari”?

De fapt nu mai trebuie să ghiciți, îi știți deja. Sunt aceiași care cumulează pensia la 45 de ani cu salariul la stat, unde se reangajează imediat după ce „ies la pensie”.

Dar culmea știți care e? Ministrul de interne (PNL), domnul Predoiu, s-a gândit să ceară banii aceia chiar în perioada când prim-ministrul Ciolacul (PSD) ne vorbea de necesitatea creșterii taxelor și ne promitea că de data asta va tăia cheltuielile. Fix în timpul ăsta tot el semna hotărârea de guvern pentru creșterea bugetului la pensii speciale. Ministrul finanțelor, domnul Boloș (tot PNL), care se vaită că nu doarme noaptea de grija bugetului, nu a avut insomnii la această HG. A semnat fără probleme. Pentru pensii speciale cumva se găsesc mereu bani. Trăim în statul specialilor. Unii sunt speciali, alții sunt contribuabili. Să tot plătim taxe pentru ei.“, spune deputatul Claudiu Năsui.

Iată documentele puse la dispoziție de Clăaudiu Năsui:

Advertisement
pensii mai

 

pensii mai

 

pensii mai

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions