Connect with us

Politica

Guvernul ia în calcul majorarea plafonului de venit pentru acordarea cardului de energie

Published

on

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat, la Antena 3, că se analizează posibilitatea creșterii plafonului de venit de la 2.000 de lei la 3.000 de lei până la care se acordă ajutorul pentru plata facturilor la energie.

„Analizam posibilitatea de a creste plafonul de la 2.000 la 3.000 de lei, ceea ce inseamna ca numarul celor care vor beneficia de ajutorul pentru incalzire va creste de la 4 milioane la aproximativ 5 milioane de beneficiari”, a spus ministrul.

Boloș a adăugat că dacă se va ajunge la un acord în coaliție pe acest subiect, atunci „din luna septembrie, noi vom fi in situatia in care ajutorul de incalzire sa-l acordam pentru mai multe persoane si familii defavorizate”.

Amintim că, în acest an, Guvernul oferă două tranșe de câte 700 de lei sprijin pentru plata facturilor la energie, banii fiind virați pe carduri pentru încasarea ajutoarelor, emise şi distribuite de poşta Română. Vor primi ajutorul financiar pensionarii și persoanele cu handicap care au venituri mai mici de 2.000 de lei. Ajutorul are forma unui card emis pe suport de hârtie, cu care se pot plăti următoarele facturi/produse: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleţi şi alte materiale de încălzire. Se pot plăti facturi curente sau restante, doar pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului. Cu un card se pot face mai multe plăţi, către mai mulţi furnizori, până la epuizarea sumei. Plăţile se fac prin mandat poştal și sumele alocate celor două tranşe nu pot fi preschimbate în bani. (Sursa: stiripesurse.ro)

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta