Connect with us

Actual

Guvernul îi face oameni pe medici. Vezi ce salarii uriașe se acordă de azi în sistemul public de sănătate

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

După ce a băgat adânc mâna în buzunarul persoanelor care desfășoară activități independente, obligându-le să plătească asigurări de sănătate mai mari decât înainte, indiferent dacă apelează sau nu la spitalele de stat, Guvernul demarează, începând chiar de azi, o reformă a salariilor din sistemul public de sănătate. Un medic primar de la stat, care până acum câștiga 4.000 de lei pe lună, va fi salarizat de la 1 martie cu 15.000 de lei pe lună, plus sporuri legate de vechime. Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a precizat – citată de presa națională – că majorările ajung la procente cuprinse între 70% și 172%.

”Este vorba de absolut toți medicii și toate asistentele, care urcă pe grila din 2022, începând de mâine” – a declarat ieri Olguța Vasilescu.

Cu alte cuvinte, aceste creșteri salariale trebuiau să se facă în trepte, până în anul 2022. Cu toate acestea, Olguța Vasilescu a decis să le aplice de azi. Sindicatele din sănătate spun însă că măsura este discriminatorie, deoarece nu se referă și la medicii de familie, care urmează să beneficieze de creșteri salariale, în trepte, până în 2022. În plus, majorările anunțate de Vasilescu generează cheltuieli de 3,9 miliarde de lei, care nu sunt bugetate la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, cel mai probabil urmând să fie acoperite din bugetul de stat. Olguța Vasilescu justifică măsurile prin nevoia de a împiedica exodul medicilor din România. Trebuie să mai spunem că reforma Olguței creează o discrepanță între salariile medicilor din sistemul privat – care în mod cert este mult mai performant, beneficiază de dotări mai moderne și cultivă respectul față de pacienți – și salariile din sistemul public – unde încă trebuie să te duci cu perfuziile de acasă.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Un constănțean a vrut să introducă în țară zeci de parfumuri din Turcia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Vama Veche au depistat un cetăţean român care a încercat să introducă ilegal în țară parfumuri în valoare de aproximativ 30.000 de lei, ce purtau însemnele unei mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 13.12.2018, în jurul orei 05.00, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, județul Constanța, au efectuat controlul specific pe sensul de intrare în ţară, pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia – România.

Astfel, lucrătorii noștri au descoperit ascunse în bagajul personal al cetăţeanului român S.E., în vârstă de 53 de ani, cu domiciliul în municipiul Constanţa, 45 flacoane cu parfum, ce purtau însemnele unei mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat parfumurile din Turcia, cu scopul de a le comercializa în România, fără a deține documente de provenienţă pentru bunurile transportate.

Produsele, în valoare de aproximativ 30.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Năvodari: Bărbat reținut pentru că și-a bătut nevasta! Aceasta l-a reclamat la poliție

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, o tânără din Năvodari a fost bătută de soțul ei. În urma bătăii primite, femeia – care are numai 23 de ani -s-a dus glonț la poliție și a depus plângere împotriva bărbatului.

Urmare a acestei reclamații, polițiștii din cadrul Poliției orașului Năvodari au probat activitatea infracțională a soțului acesteia, în vârstă de 24 de ani, care este acuzat că și-a agresat soția în zilele de 25 noiembrie și 12 decembrie a.c.

Polițiștii l-au reținut pe bărbatul în cauză, domiciliat în orașul Năvodari, pe o perioadă de 24 de ore și îl vor prezenta pe data de 13 decembrie a.c. instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Cel în cauză a fost introdus în C.R.A.P. al IPJ Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un recidivist liberat recent din penitenciar, reținut pentru șantaj! Vezi de făcuse

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 12 decembrie, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale al Poliției municipiului Constanța au realizat un flagrant, în zona Gării C.F.R. din Constanța, în urma unei sesizări primite de la o tânără, în vârstă de 21 de ani, din municipiul Brăila, care primise amenințări de la un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din Constanța.

Respectivul bărbat îi ceruse persoanei vătămate, în mod insistent, întreținerea de relații sexuale, după ce discutaseră în prealabil pe o rețea de socializare. Flagrantul a fost realizat în jurul orei 14.00, iar în urma probatoriului administrat în cauză, polițiștii constănțeni l-au reținut pe o perioadă de 24 de ore pe bărbat, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj, fiind introdus în arestul IPJ Constanța.

La data de 13 decembrie a.c., polițiștii constănțeni îl vor prezenta în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Bărbatul în cauză este recidivist, fiind liberat din penitenciar la data de 23.10.2018, după ce fusese condamnat la 2 ani închisoare cu executare pentru comiterea unei alte infracțiuni de șantaj.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: