Connect with us

Politica

Guvernul nu exclude demiterea ministrului Energiei după accidentul de la Mina Jilț soldat cu 3 morți

Published

on

accident jilt

Purtătorul de cuvânt al guvernului Dan Cărbunaru nu exclude demiterea ministrului Virgil Popescu după accidentul de la Mina Jilț soldat cu 3 morți. Cărbunaru a spus că, „în funcţie de rezultatul acestor evaluări şi în funcţie de cum va arăta această înlănţuire a responsabilităţilor, nu putem exclude la acest moment nicio opţiune, dar este prematur pentru că la acest moment toate aceste responsabilităţi trebuie să se reflecte în realitatea care va fi constatată în teren”, informează agenția de presă News.ro.

„Demisia este un act unilateral. Nu se pune problema de a aştepta o demisie, ci de a avea o evaluare corectă a celor întâmplate din perspectiva responsabilităţilor şi, în planul doi, asumarea acelor responsabilităţi. Nu aş vrea să vorbesc despre decizii personale. În funcţie de rezultatul acestor evaluări şi în funcţie de cum va arăta această înlănţuire a responsabilităţilor, nu putem exclude la acest moment nicio opţiune, dar este prematur pentru că la acest moment toate aceste responsabilităţi trebuie să se reflecte în realitatea care va fi constatată în teren. Prioritatea la acest moment a fost luarea celor mai rapide măsuri pentru a asigura intervenţia autorităţilor în cazul care s-a petrecut ieri. În această a doua etapă se evaluează responsabilităţile, pe lanţul ierarhic, în legătură cu acest accident şi, la finalizarea acestor proceduri, vom fi în măsură la nivelul Guvernului să prezentăm inclusiv această zonă de responsabilitate care să antreneze şi decizii”, a afirmat Dan Cărbunaru.

Reamintim că ministrul Energiei, Virgil Popescu, a cerut astăzi demisia a trei directori din cadrul Complexului Energetic Oltenia, pe cale ierarhică, ce răspund direct de activitatea Carierei Jilţ Sud. Accidentul s-a produs în momentul în care autovehiculul în care se aflau angajații a derapat pe un pod și s-a răsturnat peste transportor, impactul soldându-se cu 16 victime. Printre acestea se numără 14 salariați ai CE Oltenia, dintre care 3 au decedat.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta