Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Histria, cel mai vechi oraș din România, va fi restaurat! Ce spune deputatul Crușoveanu despre promovarea județului Constanța

Published

on

Marian Crusoveanu

Cu 212 voturi pentru, proiectul de lege care va debloca lucrările de reabilitare și restaurare a Cetății Histria a fost adoptat de Camera Deputaților, informează Marian Crușoveanu, deputat PNL de Constanța.

“Modificarea legislativă prevede că în rezervațiile naturale vor fi interzise orice activități umane, dar cu unele excepții, printre ele numărându-se cele de reabilitare, promovare, punere în valoare a siturilor arheologice. Astfel, se va modifica și completa Ordonanța de Urgență 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, aliniat care până acum nu permitea niciun fel de intervenție de restaurare a Cetății Histria. Este o modificare legislativă de interes major pentru județul Constanța, motiv pentru care am susținut legea în rândul colegilor din PNL. Adoptarea legii sprijină și dă posibilitatea autorităților locale de a accesa fonduri pentru reabilitare, promovare și de a readuce la viață patrimoniul arheologic din Dobrogea, aflat în zone strict protejate. Ani la rând, au fost blocate proiecte de investiție în vederea restaurării Cetății Histria, aceasta datorându-se faptului că zona Istria – Sinoie este strict protejată și face parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării. Modificarea legislativă va avea un impact pozitiv asupra județului Constanța, având rol clar și prevede că se pot efectua lucrări doar de restaurare și de promovare a Cetății Histria, alte activități fiind în continuare interzise”, transmite parlamentarul constănțean prin intermediul unei postări pe Facebook.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions