Connect with us

Actual

Horia Constantinescu de la OPC propune schimbarea modului de lucru în cadrul Comandamentului Litoral. Vezi cu ce idee vine!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Fără îndoială, inspectorii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Comsunatorilor Constanța pot fi declarați unii dintre aceia de care fiecare agent comercial se teme. Vara aceasta, OPC Constanța a luat la puricat stațiunile, plajele, agenți comerciali din fiecare domeniu de activitate. Desigur, inspectorii și-au concentrat activitatea pe activitățile legate de sezonul estival, la mare venind zeci de mii de turiști.

Horia Constantinescu, inspectorul șef al OPC Constanța, este omul pe care fiecare agent comercial îl cunoaște pentru activitatea pe care a desfășurat-o, vara aceasta, în acțiunile Comisariatului. Ieri, Constantinescu a propus ca anul viitor, Comandamentul Litoral să aibă o altă abordare.

“Am oprit temporar de la prestarea de servicii mai multe unități de cazare, dar în același timp trebuie să comunicăm faptul că majoritatea celor sancționați au înțeles să intre pe piață prin remedierea deficiențelor și în turism s-au întors majoritatea celor sancționați. Aș dori să semnalez că ne-am confruntat cu situații pe care ne-am dori ca în Comandamentul 2018 să le remediem, în sensul suprasolicitării comercianților prin acțiuni de control ale deconcentratelor care au competențe similare, în sensul că revenim unii în urma celorlalți. Cred că un comandament comun pentru anul viitor ar însemna o soluție care să fie propice activităților comerciale”, susține inspectorul șef din cadrul Protecției Consumatorilor Constanța.

Amintim că, tot în urma raportului pe care inspectorii OPC l-au întocmit, rezultă următoarele:

“În primele 3 săptămâni de comisariat, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța a aplicat amenzi în valoare de 934.500 încasând 122.750 lei, cu o rentabilizare a acțiunii de control mai mare față de anii trecuți. Am desfășurat acțiuni comune cu cei de la Direcția Sanitar Veterinară sub două aspecte: comune și la solicitarea noastră am solicitat participarea dânșilor în vederea distrugerii și eliminării de la consum a unei catități de produse neconforme de aproape 2000 de kg. Majoritatea sesizărilor vin din zona de alimentația publică”, după cum precizează tot Horia Constantinescu.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video) Un autoturism s-a răsturnat la intrarea în Medgidia! Sunt două victime

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, la intrarea în Medgidia dinspre Valea Dacilor a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea gravă a două persoane.

Potrivit apelului telefonic dat la numărul de urgență 112, un autoturism s-ar fi răsturnat într-un șanț și ar fi două victime. La fața locului se deplasează de urgență echipaje de intervenție pentru a acorda primul ajutor răniților.

Știre în curs de actualizare.

Video: Alpha Media

Două persoane au fost rănite după ce un autoturism s-a răsturnat într-un șant la ieșire din Medgidia spre Valea Dacilor.

Publicată de Alpha Media pe Marţi, 19 martie 2019

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

5 bărbați din Constanța, reținuți pentru contrabandă cu țigări

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii de la transporturi din Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat, astăzi, 10 percheziții la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu tutun. 5 bărbați au fost reținuți.

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea confiscării, peste 249.500 de țigarete, de diferite mărci, fără ca acestea să aibă aplicate timbre de accizare românești.

De asemenea, în timpul efectuării perchezițiilor domiciliare, polițiștii au depistat în flagrant delict un bărbat, de 48 de ani, în timp ce ar fi oferit spre vânzare peste 10.000 de țigarete, în dreptul unui imobil, din municipiul Constanța.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 137.000 de lei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, față de 5 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, aceștia fiind reținuți pentru 24 de ore, urmând ca, la data de 20 martie a.c., să fie prezentați instanței de judecată, cu propuneri legale.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi bărbați din Hârșova, reținuți pentru braconaj piscicol

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova, au efectuat 2 percheziții domiciliare, în orașul Hârșova. Două persoane au fost reținute.

La data de 19 martie a.c., polițiștii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova, au efectuat 2 percheziții la locuințele a 2 bărbați, bănuiți de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat și deținere a uneltelor de pescuit de către persoane neautorizate.

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au identificat și ridicat, în vederea confiscării, 1 barcă de tip lotcă din lemn gudronat, 4 setci de tip monofilament, în lungime de 250 de metri, 9 setci trifilare din nailon, în lungime de 390 de metri, 2 role cu fir pentru setci, în lungime de 200 de metri, 13 unelte tip vintire, 1 unealtă tip prostovol, 1 năvod și mai multe cabluri cu sârmă galvanizată și altele  cu sârmă din aluminiu.

Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării este de aproximativ 17.200 de lei.

Din cercetări a rezulat că persoanle în cauză ar fi folosit bunurile  la comiterea de infracțiuni de braconaj piscicol, pe fluviul Dunarea.

În cauză, polițiștii continuă cercetările față de cei 2 bărbați, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și deținere a uneltelor de pescuit de către persoane neautorizate, aceștia fiind reținuți, pentru 24 de ore, și introduși în arestul IPJ Constanța.

La data 20 martie a.c., bărbații, în vârstă de 45, respectiv 50 de ani, vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova cu propuneri legale.

În activități au fost angrenați luptători ai  Serviciului Acțiuni Speciale Constanța.

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: