Connect with us

Actual

Horia Constantinescu de la OPC propune schimbarea modului de lucru în cadrul Comandamentului Litoral. Vezi cu ce idee vine!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Fără îndoială, inspectorii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Comsunatorilor Constanța pot fi declarați unii dintre aceia de care fiecare agent comercial se teme. Vara aceasta, OPC Constanța a luat la puricat stațiunile, plajele, agenți comerciali din fiecare domeniu de activitate. Desigur, inspectorii și-au concentrat activitatea pe activitățile legate de sezonul estival, la mare venind zeci de mii de turiști.

Horia Constantinescu, inspectorul șef al OPC Constanța, este omul pe care fiecare agent comercial îl cunoaște pentru activitatea pe care a desfășurat-o, vara aceasta, în acțiunile Comisariatului. Ieri, Constantinescu a propus ca anul viitor, Comandamentul Litoral să aibă o altă abordare.

“Am oprit temporar de la prestarea de servicii mai multe unități de cazare, dar în același timp trebuie să comunicăm faptul că majoritatea celor sancționați au înțeles să intre pe piață prin remedierea deficiențelor și în turism s-au întors majoritatea celor sancționați. Aș dori să semnalez că ne-am confruntat cu situații pe care ne-am dori ca în Comandamentul 2018 să le remediem, în sensul suprasolicitării comercianților prin acțiuni de control ale deconcentratelor care au competențe similare, în sensul că revenim unii în urma celorlalți. Cred că un comandament comun pentru anul viitor ar însemna o soluție care să fie propice activităților comerciale”, susține inspectorul șef din cadrul Protecției Consumatorilor Constanța.

Amintim că, tot în urma raportului pe care inspectorii OPC l-au întocmit, rezultă următoarele:

“În primele 3 săptămâni de comisariat, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța a aplicat amenzi în valoare de 934.500 încasând 122.750 lei, cu o rentabilizare a acțiunii de control mai mare față de anii trecuți. Am desfășurat acțiuni comune cu cei de la Direcția Sanitar Veterinară sub două aspecte: comune și la solicitarea noastră am solicitat participarea dânșilor în vederea distrugerii și eliminării de la consum a unei catități de produse neconforme de aproape 2000 de kg. Majoritatea sesizărilor vin din zona de alimentația publică”, după cum precizează tot Horia Constantinescu.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Istria: Un bărbat și-a pierdut viața! S-a răsturnat cu tractorul

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, serviciul de urgență 112 a fost sunat pentru a fi solicitate forțe de intervenție la Istria. Acolo, un bărbat în vârstă de 44 de ani, care efectua lucrări agricole cu tractorul s-a răsturnat și părea a fi în stare foarte gravă.

Omul a rămas prins sub tractor și a fost scos de fratele lui, până la sosirea echipelor de salvare.

La fața locului au fost trimise de urgență elicopterul și un echipaj Saj B2 pentru a acorda o mână de ajutor.

Echipajele de salvare au încercat să îl resusciteze pe bărbat dar, din nefericire nu a răspuns manevrelor. În aceste condiții, au fost nevoiți să declare decesul tractoristului.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi constănțeni, prinși cu 100 kg de pește în zona lacului Sinoe

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au depistat în zona de competență doi cetăţeni români care transportau cu un autoturism, aproximativ 100 kilograme de pește și 11  plase monofilament, fără documente legale.

În data de 19.10.2018, poliţiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța,  în cadrul unor activităţi informativ-operative desfăşurate în zona de competenţă, au oprit în zona Lacului Sinoe, județul Constanța, un autoturism înmatriculat în România, în care se aflau doi cetățeni români, C.R. și L.B., în vârstă de 47, respectiv 31 de ani, domiciliați pe raza judeţului Constanta.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagajul acestuia, 11 plase de tip monofilament în care se aflau  99.80 kilograme de peşte din specia caras, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar plasele monofilament, în lungime de aproximativ 1.000 metri au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte”, “producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament” și „pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Acțiune de control în zona aeroporturilor din țară! A fost și la Kogălniceanu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La data de 18 octombrie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Poliţie Transporturi și a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Suceava, Constanța, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal taximetria, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite.

De asemenea, polițiștii au verificat funcționarea corectă a aparatelor de taxat, precum și starea tehnică a autovehiculelor care efectuau activități de taximetrie.

În doar două ore, în funcție de traficul de pasageri din fiecare aeroport, poliţiştii au verificat 273 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 117 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 30.000 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 98 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 18 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar o sancțiune a fost aplicată pentru alte abateri.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 13 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost reținute 3 permise de conducere.

În acțiune au fost angrenați și lucrători ai Registrului Auto Român și jandarmi. Astfel de controale, pentru siguranța transportului public de persoane, continuă şi în perioada următoare.

Foto: Adevărul

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: