Connect with us

Politica

Horia Țuțuianu: „Constanța și județul sunt conduse de „Habar n-am“ și „Nu mă pricep““

Publicat

la

Președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă că asistăm la o guvernare locală dominată de haos și incompetență. El spus că municipiul Constanța este altfel, dar în sensul rău. Stroe a criticat și regulamentele de parcare și taximetrie, care vor aduce numai haos în oraș, haos care a început cu introducerea sensurilor unice.

„Pentru a arăta incompetența actualei conduceri a Primăriei, remarcăm faptul că mai multe hotărâri de Consiliu Local, dominat de PNL, au fost respinse de Prefectura condusă tot de PNL. Administrația publică locală nu trebuie să cerceteze fisiunea nucleară, nici cum are loc polenizarea, ci să se ocupe de gospodărirea orașului. Ca cireașa de pe tort, după șapte luni de administrație, s-a anunțat cu tam-tam achiziționarea coșurilor de gunoi de mare capacitate. Ieftine ca braga – peste 3.000 de lei unul. Totuși, 3.000 de lei înseamnă două televizoare ultramoderne. Mi se pare exagerat și o risipă a banului public. În ceea ce privește spațiile verzi, bălării mai mari ca acum nu au fost niciodată. Totuși, alegerile locale au avut loc în 27 septembrie. Au trecut opt luni în care trebuia să se vadă ceva. Se vede, în schimb, haos, se vede incompetență, reglementări care dereglementează. Așa se prezintă Constanța altfel, care chiar este o Constanță altfel.“, a spus Stroe.

Felix Stroe a criticat faptul că actuala putere este mai preocupată de a-și instala oameni în funcție, iar de șapte luni se este mai preocupată de acest lucru decât de a administra țara și județul.

„Noi nu am pornit la o vânătoare de vrăjitoare. Noi i-am lăsat (pe cei de la PNL, n.r.) să își ducă mandatul. Nu am pornit o vânătoare de vrăjitoare și am schimbat până la femeia de serviciu.“, a spus Stroe.

Deputatul Horia Țuțuianu, fost președinte al CJ Constanța, a declarat, la rândul său,  județului Constanța este condus de „Habar n-am“ și de „Nu mă pricep“. Țuțuianu a afirmat că de șapte luni asistăm la o conducere încremenită. El a spus că nu înțelege de ce s-au pierdut o serie de finanțări, precum cea de la MINAC, de ce nu au început lucrările la DJ 223 și 226.

„Acum șapte luni de zile, constănțenii și locuitorii acestui județ, mânați de promisiuni deșarte și de povești cu zâne au votat pe „Habar n-am“ și „Nu mă pricep“ (Lupu și Chițac, n.r.), iar constănțenii trebuie să spună care cum este“, a spus Țuțuianu.

 

Comments

comments

Politica

Lupta internă din PNL, arbitrată de DNA? Virgil Guran vine cu acuze grave

Publicat

la data de

Scris de

Liberalul Virgil Guran, susținător al lui Ludovic Orban și lider al PNL Dâmbovița, a declarat, astăzi, că are informații clare că cineva a fost pus să îi facă plângere penală: ”Nu îmi este teamă absolut deloc pentru că nu am făcut absolut nimic!”

“Am informații foarte clare că cineva a fost pus să îmi facă o plângere penală, pe o prostie, într-adevăr. Vă și spun despre ce am auzit că este vorba. Dacă o să mă cheme vă prezint exact toate datele și de unde a plecat că nu îmi este teamă. Înțeleg că probabil voi fi chemat că există o plângere penală împotriva mea pe o tâmpenie cu niște oameni pe care nici nu i-am cunoscut în viața mea, nu am făcut nimic, nu s-a întâmplat nimic. Vreau să văd cine i-a împins pe acei oameni să facă acest lucru chiar acum și în același timp vă spun foarte clar, nu sunt tipul de om foarte deștept, dar sunt curajos. Pe mine, din contră, mă incită și mă face să merg mai departe fără probleme. Am înțeles de fapt că sunt vreo două-trei (plângeri penale n.r.). Una dintre ele, eu am avut un anumit merit, mic, dar am avut și eu în a convinge să se facă o investiție în Dâmbovița. Într-o țară normală, mi se dădea o diplomă, într-o țară ca România mi se spune că am avut vreun interes.”, a declarat Virgil Guran, în direct, la Realitatea Plus, citat de DC News.

Întrebat dacă această plângere penală ar putea avea legătură cu lupta pentru șefia PNL, în contextul în care el și-a anunțat susținerea pentru Ludovic Orban, Virgil Guran a lăsat să se înțeleagă că acesta ar fi motivul.

Amintim că Virgil Guran acuză într-un interviu la RFI România serviciile de informații că se implică în lupta internă pentru șefia PNL.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Anul școlar 2021 – 2022 începe pe 13 septembrie. Ce spune ministrul Cîmpeanu despre vaccinare

Publicat

la data de

Scris de

Școala va începe pe 13 septembrie cu prezență fizică pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Bazându-mă pe informațiile pe care le am în limite de competență, bazându-mă pe cunoașterea condițiilor din școli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepția unităților sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învățământ, bazându-mă pe acțiunile pe care le avem în vedere pentru a susține importanța și necesitatea vaccinării, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii cu prezență fizică pentru toți elevii fără scenarii de funcționare. Am dreptul să manifest acest optimism, în paralel luând în considerare orice alte variante vor rezulta din evoluția epidemiologică”, spune Sorin Cîmpeanu.

În același timp, ministrul Cîmpeanu spune și că e posibil ca, pe viitor, cabinetele medicale din școli să fie transformate în centre de vaccinare și se declară împotriva obligativității vaccinării.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Conducerea PSD a atacat în instanţă hotărârile Guvernului care restrâng participarea la mitinguri

Publicat

la data de

Scris de

PSD a depus luni la Curtea de Apel Bucureşti o cerere în anulare împotriva prevederilor din hotărârile de Guvern 730/2021 şi 795/2021, prin care numărul participanţilor la mitingurile de protest sau orice alte demonstraţii în aer liber este restrâns la 100, respectiv 500 de persoane.

În cererea PSD se menţionează faptul că, „dacă situaţia epidemiologică concretă permite relaxarea, organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale cu participarea a cel mult 75.000 de spectatori, cu purtarea măştii de protecţie, este disproporţionată limitarea organizării de mitinguri şi demonstraţii cu un număr de participanţi de maximum 500 de persoane”, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

Astfel, printre măsurile necesare prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, Guvernul „include şi restricţii destinate celor care i-ar contesta activitatea politică.

Faptul că, spre deosebire de mitinguri şi demonstraţii, în cazul evenimentelor culturale participarea este condiţionată de vaccinare sau test PCR nu justifică restrângerea dreptului la întrunire, atâta timp cât, conform informaţiilor oficiale, nu există date ştiinţifice cu privire la transmiterea/netransmiterea virusului de către persoanele vaccinate. În acest sens, chiar pe site-ul oficial al Guvernului României – vaccinare-covid.gov.ro – se menţionează că „datele despre măsura în care o persoană vaccinată mai poate transmite virusul urmează a fi generate, colectate şi analizate în perioada următoare”, mai indică sursa citată.

În afară de argumentele de mai sus, în cererea în anulare depusă de PSD se face referire şi la o serie de vicii de formă ale celor două hotărâri de guvern, cum ar fi lipsa unei evaluări de impact a măsurilor propuse, lipsa studiilor şi analizelor ştiinţifice cu privire la efectele sociale şi politice sau absenţa unei motivări detaliate care să respecte normele de tehnică legislativă. (sursa: news.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: