Connect with us

Politica

Horia Țuțuianu: „Constanța și județul sunt conduse de „Habar n-am“ și „Nu mă pricep““

Publicat

la

Președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă că asistăm la o guvernare locală dominată de haos și incompetență. El spus că municipiul Constanța este altfel, dar în sensul rău. Stroe a criticat și regulamentele de parcare și taximetrie, care vor aduce numai haos în oraș, haos care a început cu introducerea sensurilor unice.

„Pentru a arăta incompetența actualei conduceri a Primăriei, remarcăm faptul că mai multe hotărâri de Consiliu Local, dominat de PNL, au fost respinse de Prefectura condusă tot de PNL. Administrația publică locală nu trebuie să cerceteze fisiunea nucleară, nici cum are loc polenizarea, ci să se ocupe de gospodărirea orașului. Ca cireașa de pe tort, după șapte luni de administrație, s-a anunțat cu tam-tam achiziționarea coșurilor de gunoi de mare capacitate. Ieftine ca braga – peste 3.000 de lei unul. Totuși, 3.000 de lei înseamnă două televizoare ultramoderne. Mi se pare exagerat și o risipă a banului public. În ceea ce privește spațiile verzi, bălării mai mari ca acum nu au fost niciodată. Totuși, alegerile locale au avut loc în 27 septembrie. Au trecut opt luni în care trebuia să se vadă ceva. Se vede, în schimb, haos, se vede incompetență, reglementări care dereglementează. Așa se prezintă Constanța altfel, care chiar este o Constanță altfel.“, a spus Stroe.

Felix Stroe a criticat faptul că actuala putere este mai preocupată de a-și instala oameni în funcție, iar de șapte luni se este mai preocupată de acest lucru decât de a administra țara și județul.

„Noi nu am pornit la o vânătoare de vrăjitoare. Noi i-am lăsat (pe cei de la PNL, n.r.) să își ducă mandatul. Nu am pornit o vânătoare de vrăjitoare și am schimbat până la femeia de serviciu.“, a spus Stroe.

Deputatul Horia Țuțuianu, fost președinte al CJ Constanța, a declarat, la rândul său,  județului Constanța este condus de „Habar n-am“ și de „Nu mă pricep“. Țuțuianu a afirmat că de șapte luni asistăm la o conducere încremenită. El a spus că nu înțelege de ce s-au pierdut o serie de finanțări, precum cea de la MINAC, de ce nu au început lucrările la DJ 223 și 226.

„Acum șapte luni de zile, constănțenii și locuitorii acestui județ, mânați de promisiuni deșarte și de povești cu zâne au votat pe „Habar n-am“ și „Nu mă pricep“ (Lupu și Chițac, n.r.), iar constănțenii trebuie să spună care cum este“, a spus Țuțuianu.

 

Comments

comments

Politica

Adio, dosar cu șină și copii xerox inutile! Parlamentul a adoptat Legea interoperabilității

Publicat

la data de

Scris de

Adio, dosar cu șină și copii xerox inutile! La revedere, ore pierdute la cozi! Cam în acest fel se va traduce #LegeaInteroperabilității, inițiată de #PNL și adoptată de #ParlamentulRomâniei, cu o majoritate covârșitoare, este mesajul pe care deputatul Marian Crușoveanu într-un anunț postat pe pagina sa de Facebook.

În această săptămână, în #CameraDeputaților, am votat o lege esențială pentru reforma administrației locale și centrale. Un pas revoluționar în tot ce înseamnă digitalizarea administrației publice din #România. Astfel, noi toți vom beneficia de un serviciu care ne-a dat bătăi de cap, ani de zile: copii xerox peste copii xerox, dosare peste dosare cu documente deja emise de către instituțiile și autoritățile statului.
Prin platforma de interoperabilitate care va fi creată, toate informațiile necesare vor putea fi accesate de către funcționarii publici, în timp real. Astfel, fie că vorbim de persoane fizice sau juridice, acte de stare civilă, documente care privesc bunuri, situația fiscală, certificate constatatoare sau de înmatriculare, toate acestea vor fi la un click distanță de funcționarii administrației.
Prin această lege, practic, România va intra într-o nouă epocă, serviciile publice vor fi livrate rapid, căci copiile xerox vor fi preluate de sisteme informatice. În acest fel, interacțiunea cetățenilor cu instituțiile și autoritățile publice va fi simplificată. De altfel, se anunță sfârșitul birocrației și statul la cozi inutile.
Este important să reținem că această lege presupune că noi, cetățenii, nu vom mai pune la dispoziția statului documente care au fost deja emise de autoritățile și instituțiile acestuia. În viitor, această lege va deschide un nou capitol de livrare a serviciilor publice: simplu, rapid și la un click distanță. Legea prevede și aspecte ce țin de transparență și protejarea datelor personale, astfel încât să putem afla oricând ce instituție ne-a accesat datele personale. Felicitări colegului nostru, #SabinSărmaș, președintele Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor din Camera Deputaților, pentru toate demersurile făcute în adoptarea acestui proiect legislativ!”

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Nicolae Ciucă salută scăderea prețului la carburant, dar trimite controale peste benzinari

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Nicolae Ciucă salută faptul că au scăzut prețurile la carburant cu 50 de bani, dar a cerut ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței să urmărească situația din teren pentru a se menține acest preț.

„Prețurile la carburanți au scăzut, este o realitate care se vede în dimineața aceasta în benzinării. În perioada următoare, este obligatoriu ca ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței să urmărească situația din teren și să ia măsuri imediate. Instituțiile au acum un cadru legal, au instrumentele care le permit intervenția: ordonanța de urgență în ceea ce privește compensarea și ordonanța anti-speculă. Pentru transportatori, este deja în vigoare schema de ajutor care compensează adițional parte din prețul litrului de carburant, program cu o valoare de 60 milioane de euro.

Prin acest pachet de măsuri, am evitat penuria și raționalizarea carburantului – așa cum se întâmplă deja în alte state – și am generat o scădere a prețului pe care bugetul de stat să o poată susține fără a afecta masiv alte sectoare. Avem unul dintre cele mai scăzute prețuri la carburant din Europa și trebuie să rămână așa.“, a scris Ciucă pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Țigările și alcoolul se scumpesc drastic

Publicat

la data de

Scris de

Guvernul face modificări în Codul Fiscal, iar începând cu anul viitor va crește acciza la alcool și tutun, ceea ce va însemna o creștere substanțială a prețului țigărilor și alcoolului.

Un nou calendar de accize pentru perioada 2023-2026, construit astfel:

– accizele se indexează cu indicele preturilor de consum, cu excepția accizelor pentru combustibil exclusiv pentru anul 2023, care rămân neschimbate, sub condiția ca din paritatea cursului euro-leu să nu ajunga sub acciza minima stabilita prin Directivă, informează Profit.ro.

– Accizele la alcool se majoreaza cu 20%

– accizele la țigarete se modifica cu o crestere lineara de 31 lei pe an, iar la tutun incalzit are loc o schimbare mai amplă, respectiv o creștere graduală a ponderii accizei la tutun încalzit in acciza la tigarete care ajunge la 50% în anul 2024. Accizele la tutun astfel majorate pot intra în vigoare din 2022, avand acordul industriei în acest sens si tinând cont de faptul că în anul 2022 nu s-a operat nici o majorare a acestor accize.

80% din acest preţ final al țigărilor reprezintă accize, TVA şi alte taxe plătite statului de producători.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: