Connect with us

Administratie

Huțucă: „Făgădău sacrifică dezvoltarea Constanței în favoarea măsurilor populiste“

Tatian Iorga

Publicat

la

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, îi cere primarului Decebal Făgădău să renunțe la măsurile populiste, prevăzute în proiectul de buget pentru acest an, și să facă investiții, în special în Sănătate și zona de unităților de învățământ. Pe lângă săli de sport pentru școli, liberalul îi mai cere edilului-șef al Constanței. De asemenea, liberalii mai propun ca amendamente la proiectul de buget pentru acest an reabilitarea scărilor de acces spre plaja Modern; recondiționarea și modernizarea pasajului subteran de la Gară; construirea unei pasarele pietonale peste calea ferată între cartierul Faleză Sud și Km 4-5.

„PNL Constanța a luat act cu îngrijorare de propunerea de buget înaintată spre consultare publică de primarul Decebal Făgădău, care sacrifică, pentru al patrulea an la rând, investițiile și dezvoltarea Constanței în favoarea măsurilor populiste cu vădită tentă electorală. În acest sens, PNL Constanța, prin intermediul consilierilor locali municipali, au depus o serie de amendamente la proiectul de buget local în încercarea de a mai salva ce se mai poate din mâinile acestei administrații dezastruoase. În primul rând, cerem investiții serioase în Sănătate. Este nevoie de fonduri suplimentare pentru reabilitarea și modernizarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Dacă domnul Decebal Făgădău a prevăzut doar 700.000 lei pentru lucrări curente de întreținere, în situația în care unitatea medicală se află în categoria 5 de acreditare (spitalul Penitenciar Poarta Albă este în categoria 3), PNL solicită alocarea urgentă de sume pentru: construirea unui spațiu pentru aparatura performantă achiziționată și neexploatată; înființarea unui laborator de cercetare pentru boli infecțioase și dotări aferente care să crească performanța actului medical. PNL militează pentru finanțarea Sportului, dar prin asta înțelegem în primul rând investiții în copiii noștri și în baze sportive noi și moderne. În ultimii doi ani, Făgădău a alocat 50 milioane de lei pentru cluburile sportive private, iar anul acesta mai prevede încă 27 milioane de lei, bani care nu se văd în niciun mod în viața orașului. De aceea, solicităm reducerea alocărilor bugetare către cluburile sportive private și finanțarea construirii unei săli de sport pentru Liceul Traian, construirea unei săli de sport pentru Școala nr. 37 și construirea unei săli de sport pentru Școala nr. 18. Tot din aceste fonduri, solicităm premierea elevilor premiați la olimpiadele și concursurile școlare naționale și internaționale cu suma de 10.000 lei/elev. De asemenea, am propus alocarea sumelor necesare pentru implementarea proiectelor depuse anterior de consilierii PNL: reabilitarea scărilor de acces spre plaja Modern; recondiționarea și modernizarea pasajului subteran de la Gară; construirea unei pasarele pietonale peste calea ferată între cartierul Faleză Sud și Km 4-5.“, notează Huțucă.

Alte amendamente propuse de PNL se referă la finanțarea următoarelor proiecte:

–           Introducerea unui sistem pentru subvenționarea serviciilor efectiv prestate de către CT Bus (în prezent se alocă subvenții în masă pentru transportul în comun, indiferent de câți și cum folosesc în mod real aceste servicii subvenționate)

–           Alocarea sumelor necesare cofinanțării pentru proiectul privind Creșterea eficienței energetice

–           Construcția de platforme subterane cu containere, similare proiectului Primăriei Cluj-Napoca

–           Alocarea unei sume cu 25% mai mari pentru toaletarea copacilor și întreținerea spațiilor verzi

–           Alocarea sumelor pentru finalizarea registrului spațiilor verzi

–           Bugetu participativ – alocarea sumei de 14 milioane lei pentru 20 de proiecte selectate din propunerile cetățenilor

–           Finalizarea lucrărilor pe str. Unirii și piața Filipescu

–           Asfaltarea străzilor: Micșunelelor, Rozelor, Intrarea Ion Ursu, Prelungirea Câmpinei

„Sperăm ca atât primarul Decebal Făgădău, cât și colegii consilieri de la celelalte formațiuni politice să înțeleagă necesitatea acestor proiecte pentru constănțeni și Constanța!“, se arată în mesajul lui Huțucă.

 

Comments

comments

Administratie

Constanța. Continuă lucrările de asfaltare a parcării situate pe strada Ștefăniță Vodă

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța notează că terenul viran de pe strada Ștefăniță Vodă este transformat într-o parcare modernă. Asfaltul îmbracă treptat suprafața destinată staționării autovehiculelor.

„Echipele SC Confort Urban SRL intervin și astăzi cu utilaje pentru turnarea primului strat de asfalt, ulterior fiind așternut stratul de uzură. Lucrările edilitare includ și amenajarea buclei de întoarcere a autobuzelor care deservesc linia 44. Paralel, se consolidează infrastructura trotuarelor care vor delimita noile locuri de parcare prin montare de borduri. Pentru ca intervențiile să se desfășoară în condiții optime, conducătorii auto sunt rugați să NU staționeze autovehiculele în zona în care se asfaltează pentru a evita ridicarea mașinilor. Facem apel către participanții la trafic să manifeste atenție sporită, să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră.ׅ“, se artă într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Cetățenii pot consulta conceptul de „SMART CITY“ a lui Făgădău. Vezi cât de „inteligent va fi orașul“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Încă de la începutul mandatului său, primarul Constanței, Decebal Făgădău, și-a propus să dezvolte orașul inteligent. De aceea, primarul a venit și cu o poveste în care ne vorbește de conceptul de „SMART CITY“, care este unul extrem de complex și ar trebui să nască o comunitate inteligentă în care totul trebuie să fie inteligent, de la infrastructură până la educație. După patru ani de creionat, conducerea Primăria Constanța ne anunță că a pus la dispoziția publicului un draft a strategiei „Smart City“ a municipiului Constanța, care poate fi consultată pentru o perioadă de 30 de zile.

„Orice persoană interesată poate trimite observații (sugestii sau opinii în scris ) atât la sediul Primăriei: B-dul Tomis nr.51, cam. 25B sau prin e-mail la adresa proiecte@primaria-constanta.ro. Ulterior perioadei de consultare se va organiza dezbaterea publică în formă online în contextul epidemiei de COVID-19.“, se arată într-un anunț postat pe site-ul Primăriei.

Dacă vreți să aflați cât de smart va fi orașul lui Făgădău, puteți citi aici:

http://www.primaria-constanta.ro/docs/default-source/documente-pwpmc/de-interes-public—legea-52-2003/transparen%C8%9B%C4%83-decizional%C4%83/strategia-smart-city-ct-constan%C8%9Ba_05-05_rev_12-05_clean.pdf?sfvrsn=2

Sursa foto: sfin.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Continuă lucrările de asfaltare a parcării situate pe strada Ștefăniță Vodă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Terenul viran este transformat într-o parcare modernă. Asfaltul îmbracă treptat suprafața destinată staționării autovehiculelor. Echipele SC Confort Urban SRL intervin și astăzi cu utilaje pentru turnarea primului strat de asfalt, ulterior fiind așternut stratul de uzură.

Lucrările edilitare includ și amenajarea buclei de întoarcere a autobuzelor care deservesc linia 44.

Paralel, se consolidează infrastructura trotuarelor care vor delimita noile locuri de parcare prin montare de borduri.

Pentru ca intervențiile să se desfășoară în condiții optime, conducătorii auto sunt rugați să NU staționeze autovehiculele în zona în care se asfaltează pentru a evita ridicarea mașinilor.

Facem apel către participanții la trafic să manifeste atenție sporită, să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: