Connect with us

Administratie

Huțucă: „Făgădău sacrifică dezvoltarea Constanței în favoarea măsurilor populiste“

Tatian Iorga

Publicat

la

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, îi cere primarului Decebal Făgădău să renunțe la măsurile populiste, prevăzute în proiectul de buget pentru acest an, și să facă investiții, în special în Sănătate și zona de unităților de învățământ. Pe lângă săli de sport pentru școli, liberalul îi mai cere edilului-șef al Constanței. De asemenea, liberalii mai propun ca amendamente la proiectul de buget pentru acest an reabilitarea scărilor de acces spre plaja Modern; recondiționarea și modernizarea pasajului subteran de la Gară; construirea unei pasarele pietonale peste calea ferată între cartierul Faleză Sud și Km 4-5.

„PNL Constanța a luat act cu îngrijorare de propunerea de buget înaintată spre consultare publică de primarul Decebal Făgădău, care sacrifică, pentru al patrulea an la rând, investițiile și dezvoltarea Constanței în favoarea măsurilor populiste cu vădită tentă electorală. În acest sens, PNL Constanța, prin intermediul consilierilor locali municipali, au depus o serie de amendamente la proiectul de buget local în încercarea de a mai salva ce se mai poate din mâinile acestei administrații dezastruoase. În primul rând, cerem investiții serioase în Sănătate. Este nevoie de fonduri suplimentare pentru reabilitarea și modernizarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Dacă domnul Decebal Făgădău a prevăzut doar 700.000 lei pentru lucrări curente de întreținere, în situația în care unitatea medicală se află în categoria 5 de acreditare (spitalul Penitenciar Poarta Albă este în categoria 3), PNL solicită alocarea urgentă de sume pentru: construirea unui spațiu pentru aparatura performantă achiziționată și neexploatată; înființarea unui laborator de cercetare pentru boli infecțioase și dotări aferente care să crească performanța actului medical. PNL militează pentru finanțarea Sportului, dar prin asta înțelegem în primul rând investiții în copiii noștri și în baze sportive noi și moderne. În ultimii doi ani, Făgădău a alocat 50 milioane de lei pentru cluburile sportive private, iar anul acesta mai prevede încă 27 milioane de lei, bani care nu se văd în niciun mod în viața orașului. De aceea, solicităm reducerea alocărilor bugetare către cluburile sportive private și finanțarea construirii unei săli de sport pentru Liceul Traian, construirea unei săli de sport pentru Școala nr. 37 și construirea unei săli de sport pentru Școala nr. 18. Tot din aceste fonduri, solicităm premierea elevilor premiați la olimpiadele și concursurile școlare naționale și internaționale cu suma de 10.000 lei/elev. De asemenea, am propus alocarea sumelor necesare pentru implementarea proiectelor depuse anterior de consilierii PNL: reabilitarea scărilor de acces spre plaja Modern; recondiționarea și modernizarea pasajului subteran de la Gară; construirea unei pasarele pietonale peste calea ferată între cartierul Faleză Sud și Km 4-5.“, notează Huțucă.

Alte amendamente propuse de PNL se referă la finanțarea următoarelor proiecte:

–           Introducerea unui sistem pentru subvenționarea serviciilor efectiv prestate de către CT Bus (în prezent se alocă subvenții în masă pentru transportul în comun, indiferent de câți și cum folosesc în mod real aceste servicii subvenționate)

–           Alocarea sumelor necesare cofinanțării pentru proiectul privind Creșterea eficienței energetice

–           Construcția de platforme subterane cu containere, similare proiectului Primăriei Cluj-Napoca

–           Alocarea unei sume cu 25% mai mari pentru toaletarea copacilor și întreținerea spațiilor verzi

–           Alocarea sumelor pentru finalizarea registrului spațiilor verzi

–           Bugetu participativ – alocarea sumei de 14 milioane lei pentru 20 de proiecte selectate din propunerile cetățenilor

–           Finalizarea lucrărilor pe str. Unirii și piața Filipescu

–           Asfaltarea străzilor: Micșunelelor, Rozelor, Intrarea Ion Ursu, Prelungirea Câmpinei

„Sperăm ca atât primarul Decebal Făgădău, cât și colegii consilieri de la celelalte formațiuni politice să înțeleagă necesitatea acestor proiecte pentru constănțeni și Constanța!“, se arată în mesajul lui Huțucă.

 

Comments

comments

Administratie

Ce spune deputatul Mircea Dobre despre parcarea din zona Galeriilor Soveja

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Candidatul PRO România la funcția de primar al Constanței, deputatul Mircea Dobre, spune că tocmai a aflat pentru cine sunt „desenate pe asfalt cele 300 de locuri de parcare din zona străzilor Ștefăniță Vodă și Dionisie cel Mic“. Într-o postare pe Facebook, Dobre spune că nicidecum pentru locuitorii din zonă.

„Primăria Constanța mai rezolvă o problemă, nu pentru constănțeni, ci pentru comercianții care au mai negociat un magazin, în locul Galeriilor Soveja. Și nu e suficient că se mai betonează o porțiune din Constanța, dar locuri de parcare pentru viitorul complex comercial nu vor fi, deci e foarte posibil ca negocierea să includă cele 300 de spații din zona de locuințe, situată în imediata apropiere. Am sperat că Primăria Municipiului Constanța se va gândi, măcar acum, la viitorul orașului și al copiilor noștri, că va demola Galeriile Soveja pentru a aduce aici un spațiu verde, cu locuri de joacă. Noi am propus acest proiect – Un parc nou, cu parcare subterană, cap de linie pentru autobuzul 44, o zonă verde care să le facă viața mai frumoasă constănțenilor, un loc pentru copii și pentru seniori. Dar un astfel de proiect nu aduce bani… Deci va fi market. Ba, mai mult, directorul RAEDPP – regie din subordinea Consiliului Local Constanța – a anunțat cu mândrie, în presă, cum s-au negociat contractele cu o serie de comercianți care își doresc viitorul market.“, a punctat Dobre.

Reprezentantul PRO România afirmă că, așadar, în zona mai sus amintită nu se amenajează un parc pentru constănțeni, ci un centru comercial.

„Nu verdeață, ci betoane; nu locuri de joacă pentru copii, ci magazine. Și nimic despre locuri de parcare. Cum suprafața nu este mare, probabil se bazează pe cele 300 „construite” în zona străzilor Ștefăniță Vodă și Dionisie cel Mic. Ca întotdeauna, aceeași conducere a Primăriei, lipsită de transparență, a uitat să spună că acele locuri de parcare nu vor fi pentru locuitorii din cartier, ci pentru acest centru comercial. Stimați constănțeni, vă doriți un nou centru comercial în acea zonă? Cumva este vreun concurs la nivel mondial, prin care se caută orașul cu cele mai multe market-uri de pe planetă?

De ce nu înțeleg aleșii locali ai PNL, PSD și PMP că cei care locuiesc în zona Galeriilor Soveja parcurg:

500 m până la Mega Image Tomis 3

500 m până la Lidl Piața Tomis 3

1 km până la Kaufland

1 km până la Auchan din Vivo Mall

1 km până la Cora din City Mall

1,5 km până la Lidl Tăbăcărie?

De ce nu se folosește terenul aferent Galeriilor Soveja pentru un proiect precum cel propus de PRO România Constanța (https://www.facebook.com/344458106051842/posts/791559628008352/?d=n)

sau orice altceva, prin care să le oferim copiilor locuri de joacă, iar seniorilor locuri pentru relaxare? Hai, măcar acum, să ne gândim la viitor, la generațiile viitoare! Cât de inconștient să fie un primar, ca timp de 10 ani să se gândească DOAR cum să betoneze toate terenurile care aparțin Primăriei Constanta sau altor entități din subordinea Consiliului Local Constanța? După cum v-am spus, PSD = PNL = PMP, iar blatul funcționează perfect pentru cei care conduc în acest moment destinele municipiului Constanta.“, a subliniat Dobre.

Citește și:

Pericol de Hypermarket la Galeriile Soveja. Deputatul Mircea Dobre vine cu o altă soluție

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Parcarea de pe strada Parâng, în imagini

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu două luni, Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL a finalizat lucrările de amenajare a parcării situate pe strada Parâng. Spațiul public urban a fost reconfigurat pentru a fi adaptat nevoilor locuitorilor din zonă. Au fost create 26 de noi locuri de parcare în urma lucrărilor de excavare, compactare și asfaltare a terenului. Spațiile destinate staționării autovehiculelor au fost marcate și numerotate corespunzător.

„Primăria Municipiului Constanța continuă să construiască noi locuri de parcare în toate cartierele orașului prin identificarea și amenajarea potrivită a locurilor virane și reorganizarea spațiilor existente. Vă prezentăm imagini înainte și după finalizarea lucrărilor edilitare.“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primarul Robert Șerban: „În 30 – 40 de zile se va realiza racordarea localității Eforie Sud la rețeaua de alimentare cu gaz“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În ciuda piedicilor puse în Consiliul Local de către aleșii social democrați, primarul orașului Eforie, Robert Șerban, a anunțat, pe Facebook, că 95,5% din rețeaua de alimentare cu gaz este finalizată. Edilul spune că la sediul distribuitorului autorizat sunt depuse în prezent 1.700 de cereri de racordare, iar 600 sunt deja executate. Nicolae Șerban estimează că, în termen de 30 – 40 de zile, se va realiza racordarea localității Eforie Sud la rețeaua de alimentare cu gaz. Într-o postare pe Facebook, primarul orașului Eforie critică atitudinea consilierilor locali ai PSD din ședințele de Consiliu Local și spune că, deși aceștia și-au propus să blocheze proiecte urbei, lucrurile merg mai departe.

„De mai bine de două luni coronavirusul face parte din viața noastră. Fiecare ne gândim la sănătate, la venituri, ne gândim la copiii noștri, la părinți. Suntem atenți la ce fac guvernanții și cei din fruntea comunităților. Pentru bunul mers al vieții în orașul nostru am căutat soluții și atunci când a fost nevoie n-am ezitat să vă cer sprijinul. Respect mandatul pe care mi l-ați dat, rezolv problemele orașului nostru. Eu nu m-am plâns de ”greaua moștenire PSD”, dar ce s-a întâmplat la ședința Consiliului Local Eforie este bine de știut! Proiectul privind continuarea extinderii rețelei de gaz nu a fost votat de consilierii PSD, adică cei cărora unii locuitori le-au dat mandat să acționeze în interesul tuturor eforienilor! Din păcate, consilierii PSD votează de patru ani împotriva oricărui proiect. Nu au vrut să aveți rețeaua de gaz, nu au vrut nici parcuri, nici grădinițe, nici faleze, nimic! Au votat împotrivă. Și, cireașa de pe tort, la aceeași ședință, aceeași consilieri PSD au votat împotriva indexării taxelor locale. Știți ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi reușit și proiectul era respins? Impozitele și taxelor locale s-ar fi majorat până la limita maximă! Neștiință, dezinteres, rea voință?

O veste bună! Deși consilierii PSD și-au propus să se aleagă praful de noile proiecte de la Eforie, nimic nu le-a reușit! Lucrurile bune pentru Eforie le-am făcut și le continuăm cu sprijinul celorlalți consilieri, oameni onești, oameni care își iubesc orașul și îi respectă pe eforieni.

Datele la zi: 95,5% din rețeaua de alimentare cu gaz din Eforie, 57,3 km din 60 km este realizată. Pe 30 km de rețea funcționează alimentarea cu gaz. La sediul distribuitorului autorizat sunt depuse în prezent 1.700 de cereri de racordare, 600 fiind deja executate. Estimăm că în termen de 30-40 de zile se va realiza racordarea localității Eforie Sud la rețeaua de alimentare cu gaz.“, scrie primarul Robert Șerban.

Edilul a punctat că mai multe amănunte despre ce nu au înțeles consilierii PSD pot fi citite AICI

Citește și:

PSD Eforie s-a opus unui proiect referitor la branșarea localității la gaze. Virgil Negru: ”Nu ni se dă (sic!) informațiile necesare ”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: