Connect with us

Actual

Iadul câinilor de la General Scărișoreanu!

Publicat

la

Peste 150 de câini sunt ținuți în condiții mizerabile într-o curte ce se vrea a fi un adăpost la marginea satului General Scărișoreanu. Mulți dintre ei, plini de râie și căpușe, stau într-un adevărat focar de infecție. Administratorilor acestui așa-zis adăpost nu li se pare nimic ieșit în comun faptul că peste 150 de câini dorm și mănâncă printre gunoaie. O echipă de oameni iubitori de animale, printre care s-au numărat deputatul Lucian Lungoci, medici veterinari, primarul comunei Amzacea și polițiști, s-a deplasat la adăpostul improvizat de la General Scărișoreanu și a încercat să poarte o discuție civilizată cu cei care ar trebui să aibă grijă de acești câini. Totul în speranța că administratorii adăpostului vor accepta să cedeze o parte din animale, cele mai bolnave, pentru a putea fi îngrijite de medici veterinari. Zadarnică le-a fost încercarea, pentru că cei doi reprezentanți ai Asociației Spike, cea care ar trebui să aibă grijă de bietele animale, s-au opus din răsputeri și au acuzat în stânga și în dreapta că cineva are interes să le fure animalele. Ce a ieșit din discuția dintre cele două părți, a fost un adevărat circ cu urlete și țipete. Culmea este că, taman la sosirea iubitorilor de animale, bietele patrupede au primit hrană solidă (boabe), iar din comportamentul câinilor s-a văzut că clar că acest fel de hrană este o raritate pentru ele.

Medicul veterinar Constantin Nicoară a spus singura caracterizare a acestui zis adăpost este „Auschwitz-ul animalelor“. De asemenea, un alt medic veterinar, Ioana Sabău, a cerut celor care administrează adăpostul să cedeze câinii asociațiilor de profil sau cabinetelor veterinare care pot ajuta efectiv animalele bolnave. Deputatul Lucian Lungoci a spus că, din păcate, cei de la Asociația Spike refuză ajutorul de a trata animalele bolnave.

„Vrem să plătim noi tratamentele pentru animale aflate în dificultate. Dacă este nevoie, vom asigura și materiale de construcții pentru a amenaja adăposturi normale. Aici la General Scărișoreanu este un lagăr pentru aceste animale. Lucrurile acestea trenează de câțiva ani. Încă de anul trecut avem o Ordonanță de Urgență 175, care reglementează astfel de cazuri. Eu sper ca pe această cale, autoritățile (Poliția Animalelor și Consiliul Județean) să intervină cât mai urgent și să fie preluate aceste animale din acest loc și să fie duse într-un centru autorizat și unde pot fi îngrijite“, a spus Lungoci.

La rândul său, Cristina Petrescu, reprezentatul Asociației Negri’s Place Dog Rescue Romania, spune că Asociația Spike există de 20 de ani și niciodată nu a castrat, nu a tratat și nu a dat în adopție vreun câine.

„Au aceleași condiții de 20 de ani. Câini bolnavi, câini care se omoară între ei, câini care mor din cauză că nu sunt tratați. Prima oara au fost evacuați din Cernavodă, în 2014. De atunci și până anul trecut au fost în satul Miriștea (comuna Mereni) și de acolo imaginile sunt horror. Acum sunt la Scărișoreanu și ați văzut condițiile și ce fel de oameni dețin această Asociație. Din păcate, în toți anii ăștia nu s-au luat măsuri, cu toate că nu a existat an în care să nu fie în conflict cu alte asociații. Singura soluție este dizolvarea asociației și câinii să fie preluați, tratați, castrați și fiecare câine să primească șansa de a fi adoptat. Din păcate, până în prezent, totul s-a rezumat la amenzi, pe care, evident, nu le-au plătit. Cei doi membrii ai asociației au chiar și dosare penale, dar atât.“, a declarat Cristina Petrescu.

Situația alarmantă prin care trec câinii de la General Scărișoreanu a fost semnalată și de Gabriela Andrei, președintele Asociației „Paws for Freedom“.

„Anul trecut în 25 octombrie am mers la două locații ale refugiului SPIKE de la Miriștea și General Scărișoreanu și am constatat câini în stare emaciată, râioși, înfometați, bolnavi și în stare critică“, a declarat Gabriela Andrei.

Comments

comments

Actual

Accident rutier între Mihail Kogălniceanu și Ovidiu. Sunt implicate un camion și un autoturism

Publicat

la data de

Scris de

Azi, în jurul orei 13.15, pe DN 2A, între localitățile Mihail Kogălniceanu și Ovidiu, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un camion și un autoturism.

La fața intervin următoarele resurse: un echipaj de descarcerare, o autospecială de stingere cu apă și spumă și două echipaje SMURD.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urma accidentului, un bărbat, în vârstă de 54 de ani, și-a pierdut viața. Alte două persoane, ambele de 55 de ani, au fost transportate conștiente la spitalul județean Constanța.

Foto: ISU Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Trafic aglomerat în sudul litoralului. Polițiștii recomandă rute alternative

Publicat

la data de

Scris de

La această oră, valorile de trafic s-au intensificat pe Autostrada A4 la ieșire către Agigea, în condiții de aglomerație desfășurându-se circulația și pe DN 39 între Agigea și Eforie Nord pe sensul către Mangalia și între stațiunilor Eforie Sud și Eforie Nord pe sensul către Constanța.

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier sunt prezenți în principalele intersecții care ridică probleme, respectiv stațiunea Eforie Nord (intrare și ieșire) și DN 39/DN 38 (intersecție Agigea-Techirghiol), pentru asigurarea fluenței traficului rutier și prevenirea formării de ambuteiaje.

Pentru evitarea aglomerației de pe DN 39 Mangalia – Constanța, conducătorii auto care se deplasează de pe litoral către autostradă sunt rugați să ia în calcul următoarea rută alternativă: – DN 39 Mangalia – DJ 391 Negru Vodă – DN 38 Topraisar – DJ 391 Mereni – DJ 308 Ciocârlia – DJ 381 – Valea Dacilor – Medgidia – Autostrada A2.

Totodată, conducătorii auto care se deplasează dinspre autostradă către sudul litoralului sunt rugați să aibă în vedere următoarea rută alternativă: Autostrada A2 – Medgidia – DJ 381 Valea Dacilor – DJ 308 Ciocârlia – DJ 391 Mereni – DN 38 Topraisar – DJ 391 Negru Vodă – DN 39 Mangalia.

Pentru reducerea riscului rutier, șoferii sunt sfătuiți să păstreze în mers o distanță corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiții de siguranță, să respecte limitele legale de viteză, să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulație, să pună în funcțiuni luminile de avarie când încheie o coloană care oprește sau încetinește brusc și să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Femeie din județul Constanța, prinsă fără permis la volanul unui autoturism

Publicat

la data de

Scris de

La data de 11 august a.c., în jurul orei 15.30, polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Topraisar au identificat o femeie, de 51 de ani, care a condus un autoturism pe strada Dreptății din localitatea Credința, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Femeia în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: