Connect with us

Actual

Iadul câinilor de la General Scărișoreanu!

Publicat

la

Peste 150 de câini sunt ținuți în condiții mizerabile într-o curte ce se vrea a fi un adăpost la marginea satului General Scărișoreanu. Mulți dintre ei, plini de râie și căpușe, stau într-un adevărat focar de infecție. Administratorilor acestui așa-zis adăpost nu li se pare nimic ieșit în comun faptul că peste 150 de câini dorm și mănâncă printre gunoaie. O echipă de oameni iubitori de animale, printre care s-au numărat deputatul Lucian Lungoci, medici veterinari, primarul comunei Amzacea și polițiști, s-a deplasat la adăpostul improvizat de la General Scărișoreanu și a încercat să poarte o discuție civilizată cu cei care ar trebui să aibă grijă de acești câini. Totul în speranța că administratorii adăpostului vor accepta să cedeze o parte din animale, cele mai bolnave, pentru a putea fi îngrijite de medici veterinari. Zadarnică le-a fost încercarea, pentru că cei doi reprezentanți ai Asociației Spike, cea care ar trebui să aibă grijă de bietele animale, s-au opus din răsputeri și au acuzat în stânga și în dreapta că cineva are interes să le fure animalele. Ce a ieșit din discuția dintre cele două părți, a fost un adevărat circ cu urlete și țipete. Culmea este că, taman la sosirea iubitorilor de animale, bietele patrupede au primit hrană solidă (boabe), iar din comportamentul câinilor s-a văzut că clar că acest fel de hrană este o raritate pentru ele.

Medicul veterinar Constantin Nicoară a spus singura caracterizare a acestui zis adăpost este „Auschwitz-ul animalelor“. De asemenea, un alt medic veterinar, Ioana Sabău, a cerut celor care administrează adăpostul să cedeze câinii asociațiilor de profil sau cabinetelor veterinare care pot ajuta efectiv animalele bolnave. Deputatul Lucian Lungoci a spus că, din păcate, cei de la Asociația Spike refuză ajutorul de a trata animalele bolnave.

„Vrem să plătim noi tratamentele pentru animale aflate în dificultate. Dacă este nevoie, vom asigura și materiale de construcții pentru a amenaja adăposturi normale. Aici la General Scărișoreanu este un lagăr pentru aceste animale. Lucrurile acestea trenează de câțiva ani. Încă de anul trecut avem o Ordonanță de Urgență 175, care reglementează astfel de cazuri. Eu sper ca pe această cale, autoritățile (Poliția Animalelor și Consiliul Județean) să intervină cât mai urgent și să fie preluate aceste animale din acest loc și să fie duse într-un centru autorizat și unde pot fi îngrijite“, a spus Lungoci.

La rândul său, Cristina Petrescu, reprezentatul Asociației Negri’s Place Dog Rescue Romania, spune că Asociația Spike există de 20 de ani și niciodată nu a castrat, nu a tratat și nu a dat în adopție vreun câine.

„Au aceleași condiții de 20 de ani. Câini bolnavi, câini care se omoară între ei, câini care mor din cauză că nu sunt tratați. Prima oara au fost evacuați din Cernavodă, în 2014. De atunci și până anul trecut au fost în satul Miriștea (comuna Mereni) și de acolo imaginile sunt horror. Acum sunt la Scărișoreanu și ați văzut condițiile și ce fel de oameni dețin această Asociație. Din păcate, în toți anii ăștia nu s-au luat măsuri, cu toate că nu a existat an în care să nu fie în conflict cu alte asociații. Singura soluție este dizolvarea asociației și câinii să fie preluați, tratați, castrați și fiecare câine să primească șansa de a fi adoptat. Din păcate, până în prezent, totul s-a rezumat la amenzi, pe care, evident, nu le-au plătit. Cei doi membrii ai asociației au chiar și dosare penale, dar atât.“, a declarat Cristina Petrescu.

Situația alarmantă prin care trec câinii de la General Scărișoreanu a fost semnalată și de Gabriela Andrei, președintele Asociației „Paws for Freedom“.

„Anul trecut în 25 octombrie am mers la două locații ale refugiului SPIKE de la Miriștea și General Scărișoreanu și am constatat câini în stare emaciată, râioși, înfometați, bolnavi și în stare critică“, a declarat Gabriela Andrei.

Comments

comments

Actual

Un nou-născut a fost abandonat într-o curte din comuna Castelu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 24 septembrie a.c., polițiștii Secției 4 Rurală Medgidia au fost sesizați de către o femeie, prin apel 112, cu privire la faptul că aceasta a găsit un nou-născut în curtea locuinței sale din comuna Castelu.

La fața locului, polițiștii au identificat persoana apelantă, o femeie de 38 de ani, precum și copilul, care se afla într-o pungă. Acesta a fost  transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Conform primelor cercetări, s-a stabilit faptul că femeia în cauză este mama fetiței nou-născute.

”În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului. Polițiștii continuă cercetările pentru a se stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la acest incident.”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Ce spun reprezentanții IȘJ Constanța despre bătaia din fața Liceului ”Nicolae Rotaru”

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța au venit cu precizări referitoare la bătaia care a avut loc azi, în fața Liceului Sportiv ”Nicolae Rotaru”, în urma căreia un elev a fost transportat la spitalul județean.

Potrivit unui comunicat de presă, IȘJ menționează:

”Inspectoratul Școlar Județean Constanța s-a autosesizat cu privire la situația creată la Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru Constanța, în urma unui mesaj postat de pe pagina instituțională de Facebook, astăzi, 24.09.2021. Mesajul descria în mod explicit o situație conflictuală, cu manifestări de violență fizică, în rândul elevilor.

În acest sens, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, prin inspectorul școlar de sector, prof. Gabriel Georgescu, a contactat de urgență conducerea unității de învățământ pentru a obține detaliile legate de incidentul semnalat.

Din informațiile date de managerul instituției școlare s-a constatat faptul că respectivul conflict a avut loc astăzi, 24.09.2021, în fața Liceului cu Program Sportiv Nicolae Rotaru Constanța, între un elev de clasa a X-a și un grup de persoane care locuiesc în apropierea unității de învățământ.

La semnalarea evenimentului de către elevul agresat, conducerea liceului a apelat serviciul 112, apel în urmă căruia, la fața locului s-au deplasat un echipaj SMURD și o patrulă de poliție. Au fost acordate îngrijiri medicale elevului și au fost solicitate declarații de la martorii prezenți la momentul derulării incidentului.

Conducerea liceului ne-a informat că situația înregistrată astăzi este posibil a fi cauzată de un schimb de replici care a avut loc în cursul zilei de ieri între elevul respectiv și o elevă, soră a unuia dintre agresori, cu toate că, la acel moment doamna director adjunct, prof. Magdalena Martinescu, a intervenit la momentul respectiv și i-a direcționat pe cei doi către sălile de clasă pentru a participa la cursuri.

În acest moment, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cât și al Inspectoratului Școlar Județean Constanța este în derulare analiza cazului, urmând ca în cel mai scurt timp să fie luate măsurile legale care se impun, în funcție de expertiza instituțională specifică.

Luni, 27.09.2021, la prima oră, o echipă de inspectori școlari se va prezenta la Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru Constanța în vederea verificării modului în care au fost respectate procedurile de intervenție în această situație.

De asemenea, s-a solicitat de urgență unității de învățământ derularea unor acțiuni de prevenire a actelor de bullying, în colaborare cu grupul de acțiune anti-bullying din instituția școlară și cu specialiștii din cadrul Centrului Județean de Asistență Psihopedagogică Constanța.”, precizează Mihai Sorin, inspector școlar general al IȘJ Constanța.

Iată informațiile publicate în cursul zilei de azi:

Bătaie în fața unui liceu din Constanța. Un elev a fost transportat la spital

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Bătaie în fața unui liceu din Constanța. Un elev a fost transportat la spital

Publicat

la data de

Scris de

Un elev a ajuns la spital în urma unui scandal care s-a produs în fața liceului sportiv din municipiul Constanța.

Astăzi, în jurul orei 13.00, polițiști din cadrul Secției 3 au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că un băiat, de 16 ani, ar fi fost lovit la nivelul feței de către alți doi tineri, de 15, respectiv 16 ani, faptă petrecută în proximitatea unui liceu din municipiul Constanța.

Persoana vătămată a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

”Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat persoanele bănuite de comiterea faptei, acestea fiind conduse la sediul unității de poliție, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor care au condus la acest incident, urmând ca la finalizarea acestora să se ia masurile legale care se impun.”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: