Connect with us

Actual

Iadul câinilor de la General Scărișoreanu!

Tatian Iorga

Publicat

la

Peste 150 de câini sunt ținuți în condiții mizerabile într-o curte ce se vrea a fi un adăpost la marginea satului General Scărișoreanu. Mulți dintre ei, plini de râie și căpușe, stau într-un adevărat focar de infecție. Administratorilor acestui așa-zis adăpost nu li se pare nimic ieșit în comun faptul că peste 150 de câini dorm și mănâncă printre gunoaie. O echipă de oameni iubitori de animale, printre care s-au numărat deputatul Lucian Lungoci, medici veterinari, primarul comunei Amzacea și polițiști, s-a deplasat la adăpostul improvizat de la General Scărișoreanu și a încercat să poarte o discuție civilizată cu cei care ar trebui să aibă grijă de acești câini. Totul în speranța că administratorii adăpostului vor accepta să cedeze o parte din animale, cele mai bolnave, pentru a putea fi îngrijite de medici veterinari. Zadarnică le-a fost încercarea, pentru că cei doi reprezentanți ai Asociației Spike, cea care ar trebui să aibă grijă de bietele animale, s-au opus din răsputeri și au acuzat în stânga și în dreapta că cineva are interes să le fure animalele. Ce a ieșit din discuția dintre cele două părți, a fost un adevărat circ cu urlete și țipete. Culmea este că, taman la sosirea iubitorilor de animale, bietele patrupede au primit hrană solidă (boabe), iar din comportamentul câinilor s-a văzut că clar că acest fel de hrană este o raritate pentru ele.

Medicul veterinar Constantin Nicoară a spus singura caracterizare a acestui zis adăpost este „Auschwitz-ul animalelor“. De asemenea, un alt medic veterinar, Ioana Sabău, a cerut celor care administrează adăpostul să cedeze câinii asociațiilor de profil sau cabinetelor veterinare care pot ajuta efectiv animalele bolnave. Deputatul Lucian Lungoci a spus că, din păcate, cei de la Asociația Spike refuză ajutorul de a trata animalele bolnave.

„Vrem să plătim noi tratamentele pentru animale aflate în dificultate. Dacă este nevoie, vom asigura și materiale de construcții pentru a amenaja adăposturi normale. Aici la General Scărișoreanu este un lagăr pentru aceste animale. Lucrurile acestea trenează de câțiva ani. Încă de anul trecut avem o Ordonanță de Urgență 175, care reglementează astfel de cazuri. Eu sper ca pe această cale, autoritățile (Poliția Animalelor și Consiliul Județean) să intervină cât mai urgent și să fie preluate aceste animale din acest loc și să fie duse într-un centru autorizat și unde pot fi îngrijite“, a spus Lungoci.

La rândul său, Cristina Petrescu, reprezentatul Asociației Negri’s Place Dog Rescue Romania, spune că Asociația Spike există de 20 de ani și niciodată nu a castrat, nu a tratat și nu a dat în adopție vreun câine.

„Au aceleași condiții de 20 de ani. Câini bolnavi, câini care se omoară între ei, câini care mor din cauză că nu sunt tratați. Prima oara au fost evacuați din Cernavodă, în 2014. De atunci și până anul trecut au fost în satul Miriștea (comuna Mereni) și de acolo imaginile sunt horror. Acum sunt la Scărișoreanu și ați văzut condițiile și ce fel de oameni dețin această Asociație. Din păcate, în toți anii ăștia nu s-au luat măsuri, cu toate că nu a existat an în care să nu fie în conflict cu alte asociații. Singura soluție este dizolvarea asociației și câinii să fie preluați, tratați, castrați și fiecare câine să primească șansa de a fi adoptat. Din păcate, până în prezent, totul s-a rezumat la amenzi, pe care, evident, nu le-au plătit. Cei doi membrii ai asociației au chiar și dosare penale, dar atât.“, a declarat Cristina Petrescu.

Situația alarmantă prin care trec câinii de la General Scărișoreanu a fost semnalată și de Gabriela Andrei, președintele Asociației „Paws for Freedom“.

„Anul trecut în 25 octombrie am mers la două locații ale refugiului SPIKE de la Miriștea și General Scărișoreanu și am constatat câini în stare emaciată, râioși, înfometați, bolnavi și în stare critică“, a declarat Gabriela Andrei.

Comments

comments

Actual

Biletele de tren vor putea fi achiziționate și de pe telefon. CFR Călători lansează o aplicație mobilă

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

CFR Călători anunță că va facilita achiziționarea ușoară și rapidă a biletelor de tren prin lansarea în 24 iunie 2021 a aplicației mobile “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online”.

„Prin obiectivele propuse în cadrul Strategiei de Digitalizare a societății ne dorim să fim mai aproape de călătorii noștri, să extindem canalele de distribuție online, iar prin intermediul acestei aplicații cumpărarea biletelor să fie un proces accesibil. Aplicația oferă o interfață intuitivă prin care utilizatorii au acces rapid la achiziționarea biletelor standard, dus-întors, dar și selectarea paturilor pentru vagoanele de dormit sau tip cușetă, adăugarea biletelor pentru animale de companie sau de bicicletă. Proiectul este orientat către clienți și vine în întâmpinarea nevoilor și așteptărilor acestora.

Pentru început, aplicația va fi disponibilă pe dispozitivele cu sistem de operare Android (minim Android 5.1).“, informează CFR Călători.

Instalarea aplicației mobile ”CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” se poate face prin accesarea următorului link (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Infofer.ImtMobile) sau prin căutare în Magazin Play (Ex: „bilete CFR online”).

Aplicația este disponibilă în testare deschisă pentru o perioadă de 30 de zile și va fi îmbunătățită în funcție de recomandările clienților.

„Pentru o achiziționare ușoară și rapidă a biletelor de tren, aplicația mobilă ”CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” oferă următoarele funcționalități:

Confirmarea email-ului direct în aplicație – deschiderea unui email din care se va accesa direct aplicaţia pentru confirmarea înregistrării sau resetarea parolei;

Autentificarea pe o perioadă nedeterminată, chiar și după actualizări ale aplicației. De asemenea, listarea biletelor nu mai presupune căutarea după o dată de început și una de final, ci sunt afișate ultimele 50 de comenzi descrescător;

Achiziționarea de bilete standard sau de bilete dus-întors, pentru toate categoriile de pasageri disponibile online. Astfel, utilizatorii aplicației pot realiza selecții ale paturilor, adăuga bilete pentru animale de companie sau de bicicletă,  pot prelua/salva datele călătorilor din/în preferințe, pot vedea plecările și sosirile din stații;

Oferă link-uri rapide pentru funcțiile care sunt disponibile doar în varianta web pentru biletele deja achiziționate (modificarea călătoriei, renunțarea la călătorie sau emiterea de facturi);

Autentificarea automată în aplicația web la accesarea funcțiilor Modifică biletul, Renunțare la călătorie, Factură bilet din aplicația mobilă;

Notificări în aplicație în legătură cu biletul achiziționat și informații utile în ziua plecării trenului referitoare la începerea călătoriei (Ex: cu 1 oră înainte de plecarea trenului, călătorul primește mesaj că are cumpărat un bilet la trenul X cu plecare din stația Y);

Permite accesul la călătoriile curente – prin prezentarea în pagina „Rute + cumpără” de informații rapide privind plecarea și sosirea, cât și vagonul și locurile unde utilizatorul are biletul. La pagina “Trenul meu” sunt afișate următoarele trenuri cu care se va călători și data de călătorie asociată.

Sugerează, în baza istoricului de bilete cumpărate, locațiile de plecare /sosire pentru următoarea călătorie a utilizatorului;

Prezintă în pagina comenzii,  prin intermediul unui buton direct, schița vagonului în care se află locurile înscrise pe bilet, fără a mai fi necesar a se căuta vagonul în cadrul listei compunerii de la pagina „Trenul meu”;

Funcționalitate offline – odată încărcată lista comenzilor și vizualizat PDF-ul biletului, aceste operațiuni pot fi făcute și fără conexiune la internet, spre exemplu la prezentarea în tren către conductor într-o zonă fără semnal.“, mai informează CFR.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Focuri de avertisment, trase asupra unui distrugător britanic în Marea Neagră

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

O navă militară rusă a tras focuri de avertisment asupra distrugătorului HMS Defender al Marinei Regale britanice după ce acesta a intrat în apele ruseşti din Marea Neagră, iar un avion rusesc a lansat bombe în calea sa, a declarat miercuri Ministerul rus al Apărării, citat de TASS.

Defender a părăsit apele ruseşti la scurt timp, după ce înaintase până la 3 kilometri în interiorul acestora, a adăugat ministerul rus.

”Distrugătorul a fost avertizat că va fi folosit armamentul dacă trece graniţa Federaţiei Ruse. El nu a reacţionat la avertisment”, mai menţionează acelaşi minister.

De asemenea potrivit acestuia, un avion rus de bombardament a lansat în calea distrugătorului britanic patru bombe înalt explozive cu fragmentaţie, ca avertisment.

Incidentul a avut loc în partea de nord-vest a Mării Negre. Distrugătorul a pătruns în apele teritoriale ruse în apropierea capului Fiolent, la sud de peninsula Crimeea anexată de Rusia.

Ministerul britanic al Apărării încă nu a transmis o reacţie.

Sursa: AGERPRES

Foto:Royal Navy

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

O femeie BEATĂ din Constanța a fost amendată pentru apelarea nejustificată la 112

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de astăzi, în jurul orei 3.35, polițiștii Secției 4 au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că ar fi sechestrată, apelul fiind localizat pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanța. În scurt timp de la sesizare, polițiștii au ajuns la fața locului, fiind identificată apelanta, de 28 de ani, care, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a alertat în mod fals organele de intervenție.

Femeia a fost sancționată contravențional, potrivit O.U.G. 34/2008, cu amendă în valoare de 4.000 de lei.

Când apelăm la 112?

Polițiștii spun că O.U.G. 34/2008 este actul normativ care reglementează organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență. Acesta stabilește că numărul de urgență se apelează atunci când este necesară intervenția agențiilor specializate, pentru asigurarea asistenței imediate în situații în care este periclitată viața, integritatea ori sănătatea cetățeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul.

„Apelarea prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 trebuie efectuată numai în cazuri de urgenţă, care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment.

Nu abuzaţi de acest număr de telefon fără a avea într-adevăr un motiv real sau o urgenţăPe această cale, amintim constănțenilor faptul că apelarea falsă a Sistemului național unic pentru apeluri de urgență 112 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 la 4.000 de lei. De asemenea, săvârșirea din nou a contravenției în interval de un an de la aplicarea sancțiunii se sancționează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 de lei.“, mai notează polițiștii constănțeni.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: