Conecteaza-te cu noi

Actual

Iată cum puteţi evita toxiinfecţiile alimentare de 1 Mai! Deja au fost constituite echipe de control

Published

on

Pentru asigurarea supravegherii sanitare veterinare pe litoral în perioada minivacanței de 1 Mai anul 2018,  având ca obiectiv prevenirea toxiinfecțiilor alimentare prin încalcarea normelor sanitar veterinare la producerea, depozitarea, manipularea, transportul și valorificarea produselor alimentare, D.S.V.S.A. Constanța a dispus acțiuni pentru a se lua, operativ, măsuri de evitare a riscurilor pentru sănătatea publică cauzate de unele deficiențe în domeniul siguranței alimentelor după cum urmează:

– constituirea echipelor de lucru în zonele de interes turistic formate din medici veterinari  cu atribuții în control oficial din cadrul D.S.V.S.A. Constanța  începând  cu data de 23.04.2018.

– identificarea zonelor de risc epidemiologic și catagrafierea la zi a unităților de profil  angrenate pentru minivacanța de 1 Mai.

– elaborarea unui program de activitate privind măsurile de supraveghere permanență și control a tuturor obiectivelor supuse controlului sanitar veterinar din  zonele de interes turistic.

Advertisement

Pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare, inspectorii D.S.V.S.A. Constanța               vor avea în atenție  următoarele :

–  verificarea unităților de procesare produse alimentare de origine animală și suspendarea după caz,  a activității unităților care nu îndeplinesc condițiile de funcționare conform prevederilor legale,

– verificarea respectării condițiilor de igienă, ventilație și microclimat pentru  lanțul frigorific în toate fazele de prelucrare și depozitare din unitățile de procesare, a dotărilor cu utilaje și aparatură corespunzătoare,

– verificarea unităților de alimentație publică și a celor de comercializare, îndrumarea acestora pe linia modului de depozitare și de prezentare a produselor alimentare în raport cu starea lor termică, prezența documentelor care să ateste salubritatea și conformitatea lor.

– supravegherea unităților de alimentație colectivă (cantine) privind originea materiilor prime, a condițiilor de depozitare a acestora, igienă și starea de sănătate a personalului.

Advertisement

– supravegherea unităților de tip catering, a laboratoarelor de patiserie și cofetărie, a condițiilor de depozitare a acestora, respectarea condițiilor de  igienă pe fazele de prelucrare în semipreparate sau produse finite.

– supravegherea circulației produselor alimentare, certificarea salubrității și calității igienice a acestora pe tot circuitul de la ferma de animale la consumator, certificarea calității de către producător ca o garanție maximă în ceea ce privește siguranța acestora.

– controlul aplicării măsurilor de dezinfecție, dezinsecție și deratizare la toate unitățile supuse controlului sanitar veterinar, conform programelor stabilite.

– verificarea mijloacelor de transport autorizate pentru transportul produselor de origine animală și a dotării acestora cu agregate frigorifice.

– verificarea  depozitelor alimentare frigorifice privind respectarea temperaturilor de depozitare specifice fiecărui tip de produs de origine animală și înscrierea datelor în diagrame.

Advertisement

– verificarea salubrității produselor prin examene de laborator curente, conform programelor specifice.

D.S.V.S.A.Constanța poate oferi suport tehnic conform competențelor echipelor mixte organizate de prefectură pentru asigurarea unui nivel ridicat al siguranței alimentului și protecției sociale. „De asemenea, solicităm sprijinul altor instituții abilitate ale statului în cadrul acțiunilor proprii de control și atunci când situația o impune pentru asigurarea unui climat de liniște și de siguranță a populației. Neconformitățile sau abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor sesizate pot fi comunicate la numărul de telefon 0786/577.007, precum și la numărul de telefon ”Call Center” A.N.S.V.S.A. 0800/826.787.”, precizează Biroul de presă al DSVSA Constanţa.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions