Connect with us

Actual

Iată cum s-a produs incendiul de azi noapte din piața agroalimentară de la Medgidia

Publicat

la

În urma unui apel la Serviciul Unic de Urgență 112, venit în jurul orei 1 a nopții trecute, Detașamentul de Pompieri Medgidia a fost solicitat să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs în incinta Pieței agroalimentare din centrul Municipiului Medgidia.

La intervenție s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă și spumă, iar la sosirea la fața locului s-a constatat că incendiul se manifesta violent prin ardere generalizat, cu posibilitatea extinderii la magazinele învecinate situate la aproximativ 4 metri de locul focarului.

După efectuarea recunoașterii s-a intervenit pe două sectoare de intervenție atât pentru localizarea și lichidarea incendiului cât și pentru protecția bunurilor și magazinelor învecinate.

La incendiu a fost afectat acoperișul din policarbonat al pieței agroalimentare pe o suprafață de circa 180 mp, care, sub acțiunea temperaturilor ridicate s-a topit, alimentând astfel și mai mult incendiul.

În incendiu au ars sau au fost afectate:
– acoperișul din policarbonat;
– 12 tarabe comerciale;
– 2 stelaje din lemn;
– 3 case de marcat;
– 4 cântare electronice;
– ambalaje (navete din plastic).
– cantitatea de 1000 kg legume/fructe;

Potrivit ISU Constanța, cauza probabilă stabilită a fost un scurtcircuit electric produs de mijloacele electrice improvizate care asigurau iluminatul nocturn al pieței.
Intervenția a fost îngreunată din cauza întârzierii deconectării sursei de alimentare cu energie electrice a obiectivului.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Grav accident rutier în județul Tulcea. Un bărbat a ajuns la spital

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 7.15, în județul Tulcea a avut loc un accidebt rutier în care au fost implicate două autoturisme.

Pompierii ISU Delta Tulcea au fost solicitați să intervină pe Drumul Județean 229, în apropierea localității Iulia.

La fața locului s-au deplasat de urgență 3 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, cu o autospecială de descarcerare, precum și o ambulanță SAJ.

În eveniment au fost implicate două autoturisme, în care se aflau doar conducătorii auto. Cei doi bărbați, conștienți, cooperanți și neîncarcerați, în vârstă de 39 și 57 de ani, au primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajul SAJ, însă doar cel mai în vârstă a fost preluat și transportat la spital.

”Pompierii au asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor, prin deconectarea bornelor bateriei unuia dintre autoturisme și au curățat/degajat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier.”, a precizat Nicolae Botezatu, purtător de cuvânt al ISU Delta Tulcea.

Cauzele și circumstanțele producerii acestui accident sunt cercetate de reprezentanții instituțiilor abilitate în acest sens.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Masca de protecție, OBLIGATORIE în tot județul Constanța – document

Publicat

la data de

Scris de

În cadrul CJSU, ședință desfășurată duminică, 24 octombrie a.c., a fost votată hotărârea nr. 152. Aceasta prevede ca, indiferent de rata de incidență cumulată la 14 zile, CLSU ale U.A.T.-urilor din județul Constanța, să adopte hotărâri pentru dispunerea măsurilor de prevenire a răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, respectând prevederile HG nr. 1090/2021, modificată prin HG nr. 1130/2021.

Concret, în tot județul Constanța, până la o nouă decizie a CJSU, masca de protecție devine obligatorie în spațiile publice închise, în mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spațiile publice deschise, oriunde se formează aglomerări de persoane.

Totodată, CLSU al U.A.T. Agigea va respecta prevederile Ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 7884/22.10.2021 privind instituirea carantinei zonale.

Măsurile se aplică începând cu data de 25.10.2021, ora 00.00, pe perioada stării de alertă, până la adoptarea unor dispoziții contrare.

Iată documentul:

Download (PDF, Unknown)

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Bărbat prins băut la volan în Lumina

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții trecute, un bărbat din comuna Lumina a fost prins beat la volan. Transportat la spital, acesta a refuzat să i se preleveze mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Potrivit IPJ Constanța, la data de 23 octombrie a.c., în jurul orei 1.30, polițiști din cadrul Postului de Poliție Lumina au identificat un bărbat, de 34 de ani, care a condus un autoturism pe DN 22, în localitatea Lumina, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În această cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: