Conecteaza-te cu noi

Justitie

Iată cum s-a soluționat dosarul mitei de la UMC

Published

on

În cursul zilei de azi, magistrații Tribunalului Constanța s-au pronunțat în dosarul mitei de la UMC. Precizăm că este vorba despre condamnarea a 19 persoane, un cadru didactic, un fost sudent și studenți sub acuzația comiterii infracțiunii de dare și luare de mită și trafic de influență. Pentru cei care nu-și mai amintesc despre acest dosar, amintim că totul s-a întâmplat în toamna anului 2013, când ofițerii Direcției Generale Anticorpuție au purces la sediul UMC și astfel a început nebunia. La începutul lunii august a acelui an, un student din anul I al Facultății de Electromecanică Navală a formulat un denunț la Secția Județeană a Direcției Generale Anticorupție din Constanța. Denunțătorul a precizat că un alt coleg de grupă primeşte sume de bani de la colegii săi, pe care acesta le dă mai departe unui lector universitar, Emilian Anatoli Costache. După audieri îndelungate, au fost arestați mai mulți studenți care au fost eliberați după 24 de ore. Nici lectorul universitar nu a stat prea mult în arest. El a fost eliberat după 13 zile. Și conducerea UMC a avut mult de lucru: 12 studenți au fost eliminați din facultate, iar lectorului Emilian Costache i-a fost suspendat contractul de muncă. Așa cum precizam, azi s-a pronunțat Tribunalul Constanța și a dat pedepse semnificative. Lectorul Emilian Costache a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, iar restul persoanelor au primit, de asemenea, pedepse cu suspendare. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions