Connect with us

Actual

Iată cum se face turism în țară: 800.000 de lei dă Covasna pentru promovare! Constanța și Tulcea, doar 6.500!

Maria Ionescu

Publicat

la

Nu intenționez să fac nici un fel de reclamă Asociației Dobrogea-Litoral și nu i-am făcut niciodată. Doar că trebuie să scot în evidență un adevăr care mi se pare de-a dreptul uluitor. În această zi, Corina Martin se află în județul Covasna pentru a lansa anul 2017 ca An al Turismului în acest județ. Iată ce a postat ulterior desfășurării acestui eveniment: ”Din ceea ce știu, este cea mai mare alocare de buget pentru turism din partea vreunui județ din România, către o Asociație de Promovare și Dezvoltare a Turismului din România! CJ Covasna alocă anual 800.000 ron Asociației de Promovare Covasna! Primaria Sfântu Gheorghe din jud. Covasna alocă 450.000 ron anual Asociației! Din păcate, Primăria stațiunii Covasna alocă doar 45.000 ron…Dar să facem o comparație cu alte Consilii Județene din țară. CJ Sibiu alocă 12.000 ron/luna Asociatiei de Promovare Sibiu, deci 144.000 ron pe an. CJ Timiș alocă Asociatiei de Promovare a Turismului TIMIS 200.000 ron pe an! La Asociatia LITORAL-DELTA DUNARII, Consiliile Judetene Constanta si Tulcea platesc o cotizatie de numai 6500 ron/an. Putem compara 400.000 ron cu 6500 Ron?! Niciodată. De aceea am inventat eu Taxa de Promovare Mamaia. Dăm noi bani, agenții economici privați, ca să ne promovăm! Am dovedit din plin ce facem cu ei. Incontestabil, am dovedit. E timpul să majoram cotizațiile pentru autoritățile locale. Mamaia nu mai trebuie să susțină, singură, dezvoltarea și promovarea turismului pe tot Litoralul sau în Delta Dunării. Sunt convinsă că veți fi de acord cu asta și vom face în continuare cea mai performantă echipă de promovare de turism din România. (…) Suntem cea mai puternică Organizație de Management de Destinație din România (O.M.D) iar Dobrogea este regiunea cel mai bine promovată din România! ”, precizează Corina Martin. În poza pe care am postat-o este ea, împreună cu contele Kalnoky Tibor. Pentru cine nu știe cu ce se ocupă și cine este acest om, trebuie să spunem că este foarte apropiat prințului Charles al Marii Britanii. În anul 2006, i-a fost sfătuitor cu privire la modul în care își putea restaura proprietățile din satul Viscri. Apoi a devenit administratorul domeniilor prințului Charles din România și de câte ori vine în România, acesta îl vizitează.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Sute de permise de conducere au fost REȚINUTE, ieri, la nivel național

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ieri, polițiștii au intervenit la 2.715 evenimente și au aplicat peste 10.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 4.000.000 de lei. Pentru neregulile constatate în trafic, au reținut 809 permise de conducere și au retras 207 certificate de înmatriculare.

La data de 22 februarie a.c., polițiștii au organizat 249 de acțiuni punctuale și au intervenit la 2.715 de evenimente, 2.245 fiind sesizate prin 112.

În urma activităților desfășurate, au fost constatate 750 de infracţiuni, 150 de persoane fiind depistate în flagrant delict.

De asemenea, au fost depistate 19 persoane urmărite național sau internațional, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 27 de măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 10.376 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.051.277 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de aproape 40.000 de lei.

În trafic, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. Astfel, au constatat 144 de infracțiuni la regimul rutier, au fost reținute 809 permise de conducere și au fost retrase 207 certificate de înmatriculare.

Activităţile au fost desfăşurate împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Simona Halep a câștigat turneul din Dubai

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Simona Halep a câștigat, sâmbătă seara, în Dubai, primul său turneu din acest an.

Constanteanca a învins-o pe jucătoarea din Kazakhstan Elena Rybakina, în vârstă de 20 de ani (locul 19 WTA), în trei seturi (3-6, 6-3, 7-6).

Halep ia 470 de puncte WTA şi 696.860 de dolari. A fost finala cu numărul 37 din cariera Simonei. Este prima finală la care Simona a ajuns, după cea de la Wimbledon, când a învins-o pe Serena Williams.
Halep şi Rybakina s-au mai întâlnit o singură dată, însă partida s-a încheiat devreme. Se întâmpla la Wuhan, anul trecut, când Simona abandona la scorul de 4-5, în primul set, din cauza unei accidentări.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vremea se schimbă RADICAL. Vezi ce spun meteorologii

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Vremea se schimbă radical, începând de mâine dimineață. Potrivit meteorologilor, de la ora 6.00 a dimineții, până la ora 18.00, mai multe zone din țară se vor afla sub cod galben. (vezi imaginea)

În intervalul menționat vântul va avea intensificări la munte, iar la altitudini de peste 1500 m rafalele vor atinge 80…90 km/h. În a doua parte a zilei, în nordul Carpaților Orientali va ninge viscolit.

Notă: intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50…55 km/h, vor fi și în nord-vestul țării.

Din seara zilei de duminică, 23 februarie, vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării.
L
a munte vor fi rafale de 80…100 km/h, iar în Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Crișanei viteza vântului va atinge 65…80 km/h și pe arii restrânse
85…90 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, în special pe parcursul zilei de luni (24 februarie), cu viteze în general de 55…70 km/h.

Notă: vor fi precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ în regiunile nordice și centrale unde vor fi mai ales ploi, iar la munte, cu precădere la altitudini mari, treptat vor predomina ninsorile.

 COD PORTOCALIU

De mâine seară, de la ora 20.00 și până pe 24 februarie, ora 18.00, va fi în vigoare un cod portocaliu.


Fenomene și zone vizate: în zona montană intensificări susținute ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă

În intervalul menționat, în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110…130 km/h. Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpații Orientali, apoi și în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1600 m.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: