Connect with us

Actual

Iată procedura de acces în portul Constanța în perioada campaniei agricole

Publicat

la

În perioada campaniei agricole 2019, începând cu data de 1 iulie, punctele de acces în zona portuara pentru autovehiculele de transport marfă, cu sau fără marfă, sunt stabilite în cadrul unei noi proceduri astfel:

PORTUL CONSTANTA
INTRARE:
Poarta 7 – intrare pentru toate tipurile de autovehicule de transport.
Poarta 9 – intrare pentru toate autovehiculele ce transporta marfa pentru danele 100-103.
– intrare în perioadele cu vârfuri de trafic pentru autovehiculele ce transporta cereale, conform dispozițiilor CN APM SA Constanta*.

IEȘIRE:
Poarta 7 – ieșire pentru toate tipurile de autovehicule de transport.
Poarta 9 – ieșire pentru toate autovhiculele care au activat în danele 100-103.
În perioadele cu vârfuri de trafic, administrația portuară poate dispune temporar ca intrarea autovehiculelor de transport cereale să fie permisă și pe la Poarta 9.

PORTUL CONSTANȚA SUD
INTRARE:
Poarta 14 – intrare pentru toate autovehiculele de transport cereale, cu marfă.
Poarta 10 – intrare pentru toate autotrenurile cu destinația linie Ro-Ro.
Poarta 10 bis – intrare pentru toate autovehiculele cu excepția celor de transport cereale.

IESIRE:
Poarta 10 – ieșire pentru toate autotrenurile sosite pe linia Ro-Ro.
Poarta 10 bis – ieșire pentru toate autovehiculele, cu excepția Ro-Ro.

Procedura are rolul de a fluidiza traficul din categoria transportului auto greu de cereale în incinta porturilor maritime, organizarea, monitorizarea, eficientizarea activităților și responsabilizarea tuturor părților implicate.

De asemenea, au fost selectate zonele de staționare a autovehiculelor de trafic greu, în vederea trierii și repartizării către terminalele specializate.
La intrarea pe la poarta de acces, în funcție de destinația mărfii/avizul de însoțire, se înmânează tichetul de parcare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Curse speciale gratuite pe traseul Poarta 1 – Portul Militar Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Mâine, 13 august, în intervalul orar 9:00 – 17:00, CT BUS pune la dispoziția publicului călător două autobuze ce vor efectua curse speciale gratuite pe traseul Poarta 1 – Cuibul Reginei (Portul Militar Constanța) și retur.

Cele 2 autobuze vor asigura transportul către și de la festivitățile prilejuite de ,,Ziua Porților Deschise în Portul Militar”.

Reamintim că mâine, în portul militar Constanța, publicul este invitat, în intervalul orar 9.00-17.00, la Ziua Porților Deschise, unde vor putea fi vizitate nave militare, un elicopter Puma Naval, expoziții de tehnică și armament, standuri cu ofertele educaționale ale instituțiilor militare de învățământ, iar pasionații de nave pot experimenta, gratuit, tensiunea din interiorul bătăliilor navale virtuale, într-un spațiu special amenajat de echipa World of Warships.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Florin Vizan, noul director general al Portului Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Florin Vizan va fi, începând cu data de 16 august, noul director general  al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime  SA.

În data de 15 august, îi expiră mandatul de director general lui Florin Goidea. Potrivit surselor noastre, el va ocupa funcția de director adjunct.

Aceste decizii au fost luat astăzi, în cadrul Consiliului de Administrație al CNAPMC.

Florin Vizan, susținut de PSD,  a fost director general al DRDP Constanța, funcție în care a fost numit în data de 26 mai a.c.

În perioada guvernării PDL, Vizan s-a aflat la conducerea Petromin, APC, Oil Terminal.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier între Mihail Kogălniceanu și Ovidiu. Sunt implicate un camion și un autoturism

Publicat

la data de

Scris de

Azi, în jurul orei 13.15, pe DN 2A, între localitățile Mihail Kogălniceanu și Ovidiu, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un camion și un autoturism.

La fața intervin următoarele resurse: un echipaj de descarcerare, o autospecială de stingere cu apă și spumă și două echipaje SMURD.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urma accidentului, un bărbat, în vârstă de 54 de ani, și-a pierdut viața. Alte două persoane, ambele de 55 de ani, au fost transportate conștiente la spitalul județean Constanța.

Foto: ISU Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: