Connect with us

Actual

Iată procedura de acces în portul Constanța în perioada campaniei agricole

Maria Ionescu

Publicat

la

În perioada campaniei agricole 2019, începând cu data de 1 iulie, punctele de acces în zona portuara pentru autovehiculele de transport marfă, cu sau fără marfă, sunt stabilite în cadrul unei noi proceduri astfel:

PORTUL CONSTANTA
INTRARE:
Poarta 7 – intrare pentru toate tipurile de autovehicule de transport.
Poarta 9 – intrare pentru toate autovehiculele ce transporta marfa pentru danele 100-103.
– intrare în perioadele cu vârfuri de trafic pentru autovehiculele ce transporta cereale, conform dispozițiilor CN APM SA Constanta*.

IEȘIRE:
Poarta 7 – ieșire pentru toate tipurile de autovehicule de transport.
Poarta 9 – ieșire pentru toate autovhiculele care au activat în danele 100-103.
În perioadele cu vârfuri de trafic, administrația portuară poate dispune temporar ca intrarea autovehiculelor de transport cereale să fie permisă și pe la Poarta 9.

PORTUL CONSTANȚA SUD
INTRARE:
Poarta 14 – intrare pentru toate autovehiculele de transport cereale, cu marfă.
Poarta 10 – intrare pentru toate autotrenurile cu destinația linie Ro-Ro.
Poarta 10 bis – intrare pentru toate autovehiculele cu excepția celor de transport cereale.

IESIRE:
Poarta 10 – ieșire pentru toate autotrenurile sosite pe linia Ro-Ro.
Poarta 10 bis – ieșire pentru toate autovehiculele, cu excepția Ro-Ro.

Procedura are rolul de a fluidiza traficul din categoria transportului auto greu de cereale în incinta porturilor maritime, organizarea, monitorizarea, eficientizarea activităților și responsabilizarea tuturor părților implicate.

De asemenea, au fost selectate zonele de staționare a autovehiculelor de trafic greu, în vederea trierii și repartizării către terminalele specializate.
La intrarea pe la poarta de acces, în funcție de destinația mărfii/avizul de însoțire, se înmânează tichetul de parcare.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Vama Veche: Zeci de flacoane cu parfum, confiscate de la un turist ce venea din Turcia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Vama Veche au depistat un cetăţean român care a încercat să introducă ilegal în țară peste 80 flacoane parfum, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În cursul zilei de azi, 24 ianuarie, în jurul orei 07.30, acționând în baza unei informaţii, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, județul Constanța, au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia – România.

Astfel, lucrătorii au descoperit ascunse în bagajul personal al cetăţeanului român C.S., în vârstă de 37 de ani, cu domiciliul pe raza județului Galați, 85 flacoane parfum, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat parfumurile din Turcia, fără a deține documente de provenienţă pentru bunurile transportate.

Produsele, în valoare de aproximativ 7.230 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

A treia zi fără căldură și apă caldă în zona Casa de Cultură. Afară sunt -1,9 grade Celsius!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Este a treia zi în care locuitorii din zona Casa de Cultură nu au căldură în calorifere și apă caldă la robinete. Inițial au fost 8 puncte termice afectate, care nu beneficiau de servicii de termoficare, respectiv:  59, 73, 74, 75, 76, 125, 126, 127, care deservesc sute de locuințe din perimetrul Casa de Cultură, Trocadero.

După lucrările efectuate de către angajații regiei, situația a revenit la normal în 5 dintre punctele termice care deservesc zona Trocadero.

Potrivit ultimului comunicat de presă, venit în cursul acestei dimineți, din partea RADET Constanța, regie care a preluat rețeaua de termoficare de la CET, numărul punctelor termice în care avaria nu a fost remediată a scăzut la 3.

Este vorba despre punctele termice 59, 74 și 75, care deservesc zonele: Casa de Cultură, Piața Obor.

Iată comunicatul de presă remis de către RADET:

”Urmare a apariției unei avarii pe infrastructura de transport a agentului termic preluată în administrare de R.A.D.E.T. Constanța, nu se pot asigura condițiile de furnizare a energiei termice la următoarele puncte termice 59, 74, 75, care deservesc zonele Casa de Cultură, Piața Obor.

Vă asigurăm că echipele noastre de intervenție depun toate eforturile necesare repornirii instalațiilor în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă al RADET.

Astfel că sute de persoane stau în frig și nu au apă caldă.

La ora 8.00 a dimineții, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANMH)  la Constanța se înregistrau -1,9 grade Celsius. Cu siguranță, temperatura aerului va crește pe parcursul zilei și va ajunge proabil la 6-7 grade Celsius.

Vedeți detalii despre acest subiect postate în cursul zilei de ieri:

Sute de familii din zonele Casa de Cultură și Trocadero stau în frig și fără apă caldă

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Foto+video) Portul Midia: Ce lucrări s-au mai efectuat pentru ranfluarea navei eșuate

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, a fost finalizat sistemul de multiplicare a forței de rotire cu care vor acționa vinciurile de pe barja GSP Bigfoot 2.

Potrivit reprezentantului companiei GSP, Alin Vintilă, ziua de astăzi a părut mai liniștită din punct de vedere al comunicării, însă în teren s-a lucrat la foc continuu. În imaginile pe care le veți vedea mai jos sunt ansamblul de ocheți de pe barjă și epava cu cablurile aflate deja pe poziție.

Conomitent, scafandrii au desfășurat acțiuni de obturare a deschiderilor către compartimentul mașină și inspecții la corpul epavei.

La ieșirea din apă, scafandrii sunt curățați ca măsură de precauție, dat fiind faptul că ei acționează în zona în care s-a amestecat apa de mare cu resturile animalelor. Acest lucru îl pueți vedea în imaginile video:

Vreme nefavorabilă. Plecarea macaralei GSP Neptun spre portul Midia se amână

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: