Connect with us

Actual

ICDCOC – Palas Constanţa în Top! Coordonator naţional al activităţii de cercetare

Published

on

Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor – Palas din Constanţa se reorganizează ca instituţie publică, cu personalitate juridică, în subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu- Şişeşti”, conform unei hotărâri adoptată astăzi de Executiv.

În urma unei fuziuni, institutul va absorbi 3 staţiuni de cercetare care se vor desfiinţa:

  • Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor – Bilciureşti, judeţul Dâmboviţa;
  • Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor – Reghin, judeţul Mureş;
  • Staţiunea de Cercetare şi Producţie pentru Creşterea Ovinelor – Ruşeţu, judeţul Buzău.

Patrimoniul ICDCOC – Palas , va fi constituit din bunuri imobile din domeniul public şi privat al statului, precum şi din bunuri preluate, în administrare, de la cele trei unităţi de cercetare.

Institutul va administra terenuri aflate în domeniul public al statului cu suprafaţă totală de 1.533,38 ha. Finanţarea activităţilor se va realiza din:

  • venituri proprii;
  • subvenţii acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu- Şişeşti”;
  • alocare directă de fonduri pentru proiecte de interes naţional strategic de lungă durată şi pentru conservarea/valorificarea resurselor genetice vegetale şi animale.

ICDCOC- Palas Constanţa va coordona la nivel naţional activitatea de cercetare din domeniul creşterii ovinelor şi caprinelor.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta