Connect with us

Actual

ICDCOC – Palas Constanţa în Top! Coordonator naţional al activităţii de cercetare

Avatar

Publicat

la

Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor – Palas din Constanţa se reorganizează ca instituţie publică, cu personalitate juridică, în subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu- Şişeşti”, conform unei hotărâri adoptată astăzi de Executiv.

În urma unei fuziuni, institutul va absorbi 3 staţiuni de cercetare care se vor desfiinţa:

  • Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor – Bilciureşti, judeţul Dâmboviţa;
  • Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor – Reghin, judeţul Mureş;
  • Staţiunea de Cercetare şi Producţie pentru Creşterea Ovinelor – Ruşeţu, judeţul Buzău.

Patrimoniul ICDCOC – Palas , va fi constituit din bunuri imobile din domeniul public şi privat al statului, precum şi din bunuri preluate, în administrare, de la cele trei unităţi de cercetare.

Institutul va administra terenuri aflate în domeniul public al statului cu suprafaţă totală de 1.533,38 ha. Finanţarea activităţilor se va realiza din:

  • venituri proprii;
  • subvenţii acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu- Şişeşti”;
  • alocare directă de fonduri pentru proiecte de interes naţional strategic de lungă durată şi pentru conservarea/valorificarea resurselor genetice vegetale şi animale.

ICDCOC- Palas Constanţa va coordona la nivel naţional activitatea de cercetare din domeniul creşterii ovinelor şi caprinelor.

Comments

comments

Actual

Constanța. Accident rutier între un autobuz și un autoturism

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Cu puțină vreme în urmă, pe b-dul Ferdinand din  municipiul Constanța a avut loc un eveniment rutier în urma căruia o persoană a fost rănită.

Potrivit ISU Constanța, în accident  au fost implicate un autoturism și un autobuz. O persoană, care era pasager în autobuz, a fost rănită.

Update: O femeie conștientă a fost transportată la spital de către echipajul SMURD B.

Știre în curs de actualizare.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Ministerul Economiei anunță că România are stocuri de gaze și energie electrică pentru iarnă

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri anunță că Romania are pregătite stocurile pentru a asigura consumul de gaze naturale și energie electrică pentru perioada sezonului rece şi-a pregătit stocuri suficiente de gaze naturale și de combustibili pentru producția de energie electrică, astfel că nu se întrevăd probleme în asigurarea consumului la iarnă.

„A avut loc, ieri, prima întâlnire a Comandamentului Energetic de Iarnă gestionat de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. În cadrul acesteia, s-au trecut în revistă stadiul pregătirilor de iarnă și măsurile întreprinse de operatorii economici din sectorul energetic care au obligații în acest sens. Astfel, s-a constatat că măsurile obligatorii privind nivelul de siguranță și securitate sunt îndeplinite, nivelul stocurilor de gaze naturale și cărbune, precum și nivelul lacurilor de acumulare aflându-se în parametri corespunzători:

În depozitele de stocare a gazelor naturale se găsesc 2,9 miliarde metri cubi;

Stocurile de cărbune sunt la un nivel de 820 mii tone;

În ceea ce privește stocurile de combustibili, fata de anul precedent, atât stocurile de lignit, cât și volumul de gaze înmagazinat au valori superioare;

Gradul de umplere al acumulărilor hidroenergetice este în valoare medie de aprox. 80%, iar debitul Dunării este de cca. 7000 mc/s (în secțiunea Porțile de Fier);

La grupurile generatoare se află în finalizare ultimele lucrări de reparații/remediere;

Operatorii de distribuție energie electrică și gaze naturale sunt pregătiți, de asemenea, cu stocuri de rezervă, în caz de necesitate.

Din acest punct de vedere, nu se întrevăd probleme în asigurarea consumului de gaze naturale și de energie electrică în perioada sezonului rece. Funcționarea sigură și stabilă a Sistemului Energetic Național dar și a întregului sector energetic din România, reprezintă o prioritate majoră din sfera de obiective principale ale Guvernului în contextul perioadei de iarnă 2020-2021.“, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Bărbați reținuți pentru tâlhărie. Au agresat un paznic și au furat dintr-un grajd

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul  zilei de ieri, doi bărbați au fost reținuți de către polițiștii din Medgidia sub acuzația comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată.  Este vorba despre doi tineri, în vârstă de 27, respectiv 29 de ani.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, în cursul nopții de 18/19 octombrie, în jurul orei 2.00, cei doi au ajuns în extravilanul comunei Peștera, la un grajd în care erau ținute vite și obiecte de harnașament.

Aceștia l-au agresat pe paznic, un bărbat în vârstă de 56 de ani, i-au luat telefonul mobil și au pătruns în grajd. De acolo au furat mai multe obiecte pentru harnașament, două ciocane, o seceră, precum și de două bovine.

Prejudiciul a fost recuperat integral și înapoiat persoanei vătămate.

În urma probatoriului administrat în cauză, polițiștii i-au reținut pe bărbații în cauză pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia cu propunere de arestare preventivă.

Cei doi au fost introduși în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: