Connect with us

Actual

ICDCOC – Palas Constanţa în Top! Coordonator naţional al activităţii de cercetare

Publicat

la

Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor – Palas din Constanţa se reorganizează ca instituţie publică, cu personalitate juridică, în subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu- Şişeşti”, conform unei hotărâri adoptată astăzi de Executiv.

În urma unei fuziuni, institutul va absorbi 3 staţiuni de cercetare care se vor desfiinţa:

  • Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor – Bilciureşti, judeţul Dâmboviţa;
  • Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor – Reghin, judeţul Mureş;
  • Staţiunea de Cercetare şi Producţie pentru Creşterea Ovinelor – Ruşeţu, judeţul Buzău.

Patrimoniul ICDCOC – Palas , va fi constituit din bunuri imobile din domeniul public şi privat al statului, precum şi din bunuri preluate, în administrare, de la cele trei unităţi de cercetare.

Institutul va administra terenuri aflate în domeniul public al statului cu suprafaţă totală de 1.533,38 ha. Finanţarea activităţilor se va realiza din:

  • venituri proprii;
  • subvenţii acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu- Şişeşti”;
  • alocare directă de fonduri pentru proiecte de interes naţional strategic de lungă durată şi pentru conservarea/valorificarea resurselor genetice vegetale şi animale.

ICDCOC- Palas Constanţa va coordona la nivel naţional activitatea de cercetare din domeniul creşterii ovinelor şi caprinelor.

Comments

comments

Actual

Bărbat prins băut la volan în Lumina

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții trecute, un bărbat din comuna Lumina a fost prins beat la volan. Transportat la spital, acesta a refuzat să i se preleveze mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Potrivit IPJ Constanța, la data de 23 octombrie a.c., în jurul orei 1.30, polițiști din cadrul Postului de Poliție Lumina au identificat un bărbat, de 34 de ani, care a condus un autoturism pe DN 22, în localitatea Lumina, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În această cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tânăr din Năvodari, prins la volan fără permis de conducere

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute, polițiștii din Năvodari au constatat o infracțiune la regimul rutier, comisă de un tânăr.

Potrivit reprezentanților Biroului de presă al IPJ Constanța, la data de 22 octombrie a.c., în jurul orei 21.00, polițiștii au identificat un bărbat, de 19 ani, care a condus un autoturism pe strada Rândunelelor din orașul Năvodari, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Tânărul s-a ales cu dosar de cercetare penală.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier în Corbu de Jos. O copilă de numai doi ani și-a pierdut viața

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în jurul orei 18.25, în  localitatea Corbu de Jos, pe strada I.L. Caragiale a avut loc un grav accident rutier.

O fetiță de numai doi ani, care se afla pe stradă, a fost accidentată de un autoturism și a rămas inconștientă. La fața locului au fost direcționate de urgență mai multe echipaje de intervenție, respectiv un SMURD B, un SMURD C și un Saj.

De asemenea, au ajuns și polițiști ai Serviciului Rutier pentru a stabili concret cum a avut loc acest accident rutier.

În jurul orei 18.35, echipajele de intervenție au început protocolul de resuscitare, pe care l-au efectuat zeci de minute.

Din nefericire, copila a fost declarată decedată.

Știre în curs de actualizare.

Foto: Ilustrativ

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: