Connect with us

Administratie

Ideea construirii unui Spital Regional de Urgență revine în actualitate. CJ Constanța va solicita Guvernului un teren

Publicat

la

Consilierii judeţeni s-au reunit astăzi în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi vota cele 19 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi. Proiectul privind constatarea încetarii de drept a mandatului de consilier județean al doamnei Scrieciu Mihaela Antoanela, precum și vacantarea locului de consilier județean, a reprezentat prima poziție dezbătută a ordinii de zi a ședinței de astăzi. Vacantarea vine după ce Mihaela Scrieciu și-a dat demisia din PNL, iar ca urmare a pierderii calității de membru de partid al PNL și-a pierdut și funcția de consilier județean. Într-o ședință viitoare, urmează să fie validat un nou mandat de consilier județean.

Aleșii locali au mai aprobat, în această ședință, o serie de proiecte de hotărâri, care au vizat rectificarea bugetelor de venituri și cheltuieli ale instituțiilor subordonate Consiliului. Aceste rectificări vor fi operate între capitolele bugetelor, fără a modifica valoarea totală aprobată inițial. Modificările efectuate sunt cauzate de creșterea prețurilor energiei.

Un alt punct dezbătut a fost cel privind aprobarea protocolului de colaborare între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și UAT Județul Constanța pentru proiectul “Centrul de Informare pentru Investiții Europene”. Prin adresa Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene înregistrată la CJC cu nr. 13914/05.04.2022, a fost propusă încheierea unui protocol de colaborare, pe o perioadă de 1 an, între cele două instituții. Protocolul are ca obiect cooperarea interinstituțională, în vederea asigurării funcției de informare și promovare a oportunităților de finanțare din fonduri nerambursabile, precum și a impactului Politicii de Coeziune în România prin Centrul de Informare pentru Investiții Europene.

Tot astăzi, a fost votat și aprobat proiectul privind aprobarea Protocolului de colaborare între Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, Banca Mondială, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și UAT Județul Constanța, pentru proiectul “Modernizarea sistemului de evaluare a dizabilității din Romania”. Obiectivul general al proiectului este cel de a realiza și implementa, printr-o abordare în acord prevederile Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități, un set de criterii medico-psiho-sociale în vederea încadrării în grad de handicap a persoanelor adulte cu dizabilități. Una dintre activitățile principale realizate în cadrul proiectului este de pilotare a pachetului de lucru pentru evaluarea complexă a persoanelor adulte cu handicap.

„Un alt punct important aprobat, tot în această ședință, a fost și proiectul privind completarea anexei la H.C.J. nr.104/21.04.2021 privind aprobarea transmiterii solicitării către Guvernul României de a efectua demersurile necesare transmiterii imobilului (teren+construcții) situat în str. Viilor, nr.1, municipiul Constanta, județ Constanța, din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Sănătății prin Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța, în domeniul public al Județului Constanța, în vederea demarării demersurilor construirii Spitalului Regional de Urgență Constanța. Prin adresa Ministerului Sănătații înregistrată la CJC cu nr. 16058/14.04.2022, acesta ne informează că a elaborat proiectul de Hotărâre de Guvern, însă, pentru aprobarea acesteia, este necesară completarea anexei HCJ nr. 104/21.04.2021 cu imobilul denumit ”Punct de Operare Aeromedicală SMURD și Platformă betonată”. Bunul imobil ce urmează a fi preluat face parte integrantă din imobilul situat în str. Viilor nr. 1. După preluarea imobilului în patrimoniul județului Constanța, CJC va utiliza acest teren în scopul realizării unui Spital Regional de Urgență, cu fonduri publice și private în condițiile legii, care va fi declarat bun de interes județean“, arată Consiliul Județean.

La ședința de astăzi au fost prezenți un număr de 35 de consilieri județeni, iar aceasta a fost ținută în regim de videoconferință.

Comments

comments

Administratie

Cinci noi medici pediatri vor asigura gărzi permanente la Centrul de Sănătate din Năvodari

Publicat

la data de

Scris de

Cinci medici pediatri au început din această lună activitatea la punctul UPU-SMURD din cadrul Centrului Multifuncțional de Sănătate Năvodari, urmând să asigure permanența pentru micuții pacienți care au nevoie rapidă de un consult medical.

Examenul pentru posturile disponibile s-a finalizat luna trecută, fiind ocupate 5 din cele 6 posturi scoase la concurs de către conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

„Noilor medici le urăm bun venit în echipă și spor la treabă! Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari face parte din structura SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța și oferă servicii medicale gratuite în regim ambulatoriu dar și în regim de urgență, în cadrul punctului extern UPU-SMURD, doar pentru cazurile care reprezintă urgențe  minore. Cazurile grave vor fi redirecționate către Unitatea Primiri Urgențe din cadrul SCJU Constanța.“, notează conducerea Spitalului Județean.

Conducerea Primăriei Năvodari notează că le urează bun venit și mult succes celor cei 5 medici pediatri vor asigura permanența pentru micuții pacienți care au nevoie rapidă de un consult medical, la punctul UPU-SMURD Năvodari din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional! În cadrul punctului extern de lucru UPU-SMURD Năvodari sunt tratate urgențele minore pediatrice, pacienții în stare gravă sau cu risc de agravare (cazurile de cod galben și roșu) vor fi preluați și transportați direct către UPU Constanța.

„Obiectiv îndeplinit: 5 noi medici pediatri la Năvodari, gărzi permanente pe Pediatrie la Centrul de Sănătate. Le urez bun venit și mult succes celor 5 noi medici pediatri care, începând de astăzi, s-au alăturat echipei UPU-SMURD Năvodari din cadrul Centrului de Sănătate. Astfel, cu data de astăzi, orașul Năvodari va avea 24h/24h, 7 zile/săptămână, servicii medicale pe Urgență Pediatrie. Puteți veni cu cei mici la spitalul nostru la orice oră, vor fi gărzi permanente! Bine de știut: Pacienții în stare gravă sau cu risc de agravare (cazurile de cod galben și roșu) vor fi preluați și transportați direct către UPU Constanța.“, a spus primarul Florin Chelaru.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Năvodari angajează îngrijitori pentru persoane vârstnice la domiciliu

Publicat

la data de

Scris de

Viceprimarul orașului Năvodari, Costel Aurelian Dumitrașcu, anunță că autoritatea publică locală angajează îngrijitori pentru persoane vârstnice la domiciliu.

„Este nevoie să suplimentăm personalul din cadrul Direcției Asistență Socială, Compartimentul de Îngrijire Vârstnici la domiciliu. Îngrijitorii din cadrul Unității acordă beneficiarilor care și-au pierdut autonomia funcțională din cauze fizice sau psihice, sprijin pentru asigurarea igienei corporale, îmbrăcare și dezbrăcare, hrănire și hidratare, asigurarea igienei eliminărilor, transfer și mobilizare, comunicare, prepararea hranei, efectuarea de cumpărături, activități de menaj, spălătorie și altele. În această perioadă, puteți depune dosarele pentru ocuparea unor posturi vacante scoase la concurs de către Primăria Năvodari.“, spune Primăria.

Iată anunțul complet al Primăriei:

Anunt organizare concurs pentru ocupare posturi vacante contractuale, in data de 21 iulie 2022 (proba scrisă și proba practică)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Mai multe mașini abandonate pe domeniul public, ridicate de Poliția Locală

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că în perioada 27 – 29 iunie, Direcția Generală Poliția Locală a desfășurat o nouă acțiune de eliberare a domeniului public de vehiculele abandonate și fără stăpân. Astfel, din cele 26 de autovehicule pentru care primarul Vergil Chițac semnase dispoziție de ridicare de pe domeniul public, conform Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, 12 autovehicule au fost ridicate de proprietari, iar 14 au fost ridicate și depozitate într-un spațiu special amenajat de reprezentanții municipalității.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: