Connect with us

Actual

Ieri, 114 nave au tranzitat canalele navigabile Dunăre-Marea Neagră și Poarta Albă-Midia Năvodari

Published

on

În data de 14 iunie, s-a înregistrat un trafic pe canalele navigabile  Dunăre – Marea Neagră și Poarta Albă – Midia Năvodari de 16.085.170 tone capacitate, depășind astfel cu 7,3% prognoza de trafic estimată până la această dată.

Astfel, ziua de ieri a fost cea mai bună zi din an atât din punct de vedere al tonelor capacitate (tc) tranzitate – 173.698 tc, al traficului de marfă – 95.101 tone marfă, al navelor care au tranzitat cele două canale navigabile – 114, dar mai ales al numărului de ecluzări înregistrate – 59.

În acest context, până în prezent, pe Canalul Dunăre Marea Neagră și Canal Poarta Albă Midia-Năvodari, s-a depășit cu 0,8% inclusiv traficul înregistrat la aceeași dată a anului trecut. În acest an, cele mai transportate mărfuri pe canalele navigabile au fost: produse agricole – 38%, minereuri metalifere, produse de minerit și exploatare de carieră în procent de 35% și cărbune, lignit, țiței, gaze naturale în procent de 6%.

”Menționăm că din totalul traficului, în acest an traficul extern a reprezentat 53%. Printre destinațiile mărfurilor transportate pe canalele navigabile se regăsesc România – 38%, Serbia – 25%, Ucraina – 14%, Bulgaria – 9% și Ungaria – 5%.”, a precizat Mihaela Coroiu, specialist PR al companiei.

Advertisement

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement