Connect with us

Administratie

În 4 zone din orașul Ovidiu vor fi amplasate stații de reîncărcare pentru vehicule electrice

Published

on

Nouă stații de reîncărcare pentru vehicule electrice vor fi amplasate în orașul Ovidiu. Investiția va fi în valoare de 2.032.179,89 lei, iar sursa de finanțare este Administrația Fondului de Mediu.

Obiectivul principal al acestei investiției este amplasarea a 9 stații de reîncărcare pentru automobile electrice, în 4 zone din orașul Ovidiu :

  • Str. Cișmelei (parcare Parc Faleză) – 2 stații cu 4 prize de încărcare
  • Str. Națională nr. 187 D (parcare blocuri CD) – 3 stații cu 6 prize de încărcare
  • Str Națională nr. 60 (parcare sediu vechi primărie) – 2 stații cu 4 prize de încărcare
  • Zona bl. AM4 – bl. OV7 între str. Amurgului și str. Poștei (parcare blocuri) – 2 stații cu 4 prize de încărcare

În conformitate cu prevederile din ghidul de finanțare, stațiile de încărcare propuse au următoarele caracteristici:

  • stația de reîncărcare va fi în conformitate cu cerințele standardului pe părți SR EN IEC 61851 (Sistem de încărcare conductivă pentru vehicule electrice);
  • va fi echipată cu prize și conectori de tip 2 pentru vehicule, conform descrierii din standardul SR EN62196-2, pentru încărcarea în curent alternative și conectori multistandard, dintre care unul este al sistemului de reîncărcare combinat Combo 2, conform descrierii din Standardul SR EN62196-3, pentru încărcarea în curent continuu;
  • va dispune de un acces deschis de management și operare care să permită identificarea locației, monitorizarea în timp real a funcționalității, disponibilității, cantității de energie transferată. De asemenea, acest acces trebuie să permită interconectarea și comunicarea cu alte instalații similare în timp real;
  • asigură un minim de locuri de parcare cel puțin egal cu numărul punctelor de reîncărcare aferente stațiilor solicitate, destinate exclusiv încărcării vehiculelor electrice, marcate cu culoarea verde, cu imaginea din panoul de informare conform ghidului de finanțare.

”Fiecare stație va avea 1 punct de reîncărcare ce va permite încărcarea multistandard în curent continuu, la o putere de 50 kW a vehiculelor electrice și 1 punct de reîncărcare care permite încărcarea în curent alternativ, la o putere de 22 kW a vehiculelor electrice.”, precizează reprezentanții Primăriei orașului Ovidiu.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement