Conecteaza-te cu noi

Actual

În cadrul IPJ Constanța funcționează Ghișeul Unic. În ce scop a fost înființat

Published

on

Odată cu reorganizarea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, la data de 15 ianuarie 2024, a fost introdus conceptul de “Ghișeu unic” în relația dintre poliție și comunitate.

Acest concept se fundamentează pe necesitatea asigurării unui singur punct în relaționarea cu cetățenii, persoanele juridice sau alte instituții, entități publice ori private.

În acest sens, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județan Constanța a fost înființat și funcționează, din data de 5 februarie a.c., Ghișeul Unic, unde persoanele pot depune cereri, sesizări sau documente ori, după caz, li se pot elibera documente, la solicitarea acestora.

Scopul principal al Ghișeului Unic este acela de a facilita și simplifica accesul persoanelor la serviciile publice.

Advertisement

Totodată, la nivelul polițiilor municipale, orășenești și al secțiilor de poliție au fost înființate Compartimentele Dispecerat, Personal de Serviciu și Statistică Judiciară, ce vor îndeplini și funcția de Ghișeu Unic.

Atribuțiile polițistului din cadrul Ghișeului Unic sunt următoarele:

-Primirea cererilor, petițiilor și solicitărilor persoanelor fizice / juridice;

-Primirea corespondenței de la operatorii poștali;

-Primirea documentelor în vederea eliberării avizelor, atestatelor, licențelor și autorizațiilor prevăzute de lege în competența instituției (portarmă, sistematizare, sisteme de securitate etc.);

Advertisement

-Programarea cetățenilor pentru audiențe;

-Eliberarea certificatelor de cazier judiciar și a certificatelor de integritate comportamentală.

Programul de lucru cu publicul este 08.30 – 16.30, cu excepția zilei de miercuri, când ghișeul funcționează în intervalul orar 08.30 – 18.30.

Potrivit legii nr. 280/2023, femeile însărcinate și persoanele însoțite de copii cu vârsta de până la cinci ani au prioritate la ghișee.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions